Предсрочно прекратяване на договор към МТЕЛ без неустойки
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Предсрочно прекратяване на договор към МТЕЛ без неустойки
Здравейте колеги,
Някой знае ли как да прекратя предсрочно договор към МТЕЛ без плащане на неустойки? Имам проблеми с качеството на услугата предоставяна ми от Мтел - телевизията ми сече постоянно. От над два месеца се разправям с тях.
Някой знае ли как да прекратя предсрочно договор към МТЕЛ без плащане на неустойки? Имам проблеми с качеството на услугата предоставяна ми от Мтел - телевизията ми сече постоянно. От над два месеца се разправям с тях.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Предсрочно прекратяване на договор към МТЕЛ без неустойк
Трябва да се види договора, иначе така на изуст е трудно да се каже. Предполагам че е доста "неудобен" за теб.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
vgza написа:Здравейте колеги,
Просто спри да им плащаш и се прехвърли към някой друг. След известно време ще те потърси някой, няколко пъти, с огорчен или суров глас. Той ще ти каже нещо, ти ще му кажеш нещо. За разкош може да пуснеш писменна жалба, с входящ номер до Комисия за защита на потребителите, че заплащаш за услуга, която не получаваш.Ако имаш някаква кореспонденция с МТЕЛ по случая я запази, ако нямаш се опитай да я направиш във формата писмена жалба, с входящ номер.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
^
Това не е добър съвет.
Към колегата автор.
Отиваш и пускаш писмено заявление че не си доволен от услугата която получаваш по този и този параметър и би желал да се подобри съобразно заложените в договора параметри (буквално го пишеш) и искаш от тези на които им подаваш жалба/молбата да ти ударят печат с входящ номер ,взимаш си договора и четеш колко е срока за изпълнение на аварийна ситуация (това си се води един вид все едно нямаш услуга,може да те боли главата от лошото качество и тн.),след ден още една жалба и молба за прекратяване на услугата поради не съобразяване с жалбата и си махаш нещата,защото по начина който колегата те съветва,ония могат да те осъдят като стой та гледай...
Това не е добър съвет.
Към колегата автор.
Отиваш и пускаш писмено заявление че не си доволен от услугата която получаваш по този и този параметър и би желал да се подобри съобразно заложените в договора параметри (буквално го пишеш) и искаш от тези на които им подаваш жалба/молбата да ти ударят печат с входящ номер ,взимаш си договора и четеш колко е срока за изпълнение на аварийна ситуация (това си се води един вид все едно нямаш услуга,може да те боли главата от лошото качество и тн.),след ден още една жалба и молба за прекратяване на услугата поради не съобразяване с жалбата и си махаш нещата,защото по начина който колегата те съветва,ония могат да те осъдят като стой та гледай...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:^
Това не е добър съвет.
Към колегата автор.
молба за прекратяване на услугата поради не съобразяване с жалбата
Убеден ли си, че подобна клауза има в Договора на колегата с МТЕЛ или посочи съгласно кой член на Закон за задълженията и договорите или друг закон може да приложи това, което го съветваш. Също така вероятността от МТЕЛ да не се съгласят с подобна процедура е доста голяма. Задължително освен молбата до МТЕЛ трябва да има молба и до някой държавен орган. Идеята е ако случайно им хрумне да го съдят, за което вероятността е 0.001%, да знаят, че може да им опонира по някакъв начин и тогава тази вероятност практически ще изчезне. Но както казах, най-вероятно ще се размине с няколко обаждания, след няколко години ще изтече и погасителната давност и цялата история ще приключи.
- vgza
- младши ентусиаст
-
Обадих се до КЗП, казаха ми, че телевизията не е в тяхната компетенция и трябва да се свържа с Комисията за регулиране на съобщенията. Смятам да все пак да пусна жалба към Мтел и двете комисии и да видим какво ще стане.
Относно договора - вътре нищо не пише относно услугата. Само че е телевизия.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
@zvetiko, не знам дали Димитров е прав, ама и ти не си. Един приятел преди 1 месец така го осъдиха, че дължи на ментел 600лв без дори да знае, че го съдят. Осъдили са го преди 2 години и са го дали на съдя изпълнител и вече са изтекли и сроковете за обжалване, т.е. иска-не иска трябва да плати.
Мен пък са ме осъдили така за некви 60лв от старата кабеларка, щото не им бях плащал известно време преди да ги разкарам.
И други такива случаи мога да напиша, ма мисля че вече е ясно какво имам предвид. 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
vgza написа:Обадих се до КЗП, казаха ми, че телевизията не е в тяхната компетенция и трябва да се свържа с Комисията за регулиране на съобщенията. Смятам да все пак да пусна жалба към Мтел и двете комисии и да видим какво ще стане.
Виж там на страницата на ментел може да има общи условия по договорите
- vgza
- младши ентусиаст
-
Копирах го от сайта на МАНГАЛТЕЛ
"VIII. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА МОБИЛТЕЛ
41. (Изм. съгласувано с Решение № 319/02.03.2007 г. на КРС) Мобилтел е длъжен да осигурява
качествени електронни съобщителни услуги, включително информационни услуги (справки) 24
часа на денонощие, 7 дни в седмицата, в зоните на обслужване на мрежите, освен в случаите на
форсмажорни обстоятелства."
Значи те не си изпълняват договора.
ЗЗД член 87
41. (Изм. съгласувано с Решение № 319/02.03.2007 г. на КРС) Мобилтел е длъжен да осигурява
качествени електронни съобщителни услуги, включително информационни услуги (справки) 24
часа на денонощие, 7 дни в седмицата, в зоните на обслужване на мрежите, освен в случаите на
ЗЗД член 87
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
CTORH написа:@zvetiko, не знам дали Димитров е прав, ама и ти не си. Един приятел преди 1 месец така го осъдиха, че дължи на ментел 600лв без дори да знае, че го съдят. Осъдили са го преди 2 години и са го дали на съдя изпълнител и вече са изтекли и сроковете за обжалване, т.е. иска-не иска трябва да плати.Мен пък са ме осъдили така за некви 60лв от старата кабеларка, щото не им бях плащал известно време преди да ги разкарам.
И други такива случаи мога да напиша, ма мисля че вече е ясно какво имам предвид.
Задължени са да те уведомят и при нужда да докажат, че са те уведомили по такъв начин, че ти си разбрал, че започват процедура срещу теб по така нареченото ЗАПОВЕДНО ПРОИЗВОДСТВО. Ако ти направиш възражение в съответният срок до съответният съд, че не си съгласен поради еди каква си причина и предоставиш за сведение възраженията си до съответният държавен орган и МОБИЛТЕЛ, се преминава към съдебно производство по общ ред, където вече МОБИЛТЕЛ трябва да докаже претенциите си и изпълнението на договорните си задължения, но никога не се стига до там, защото разправията не си заслужава и се отказват. Важно е само възражението да бъде подадено на време, за което не е нужен и адвокат.
Копирах го от сайта на МАНГАЛТЕЛ
ЗЗД член 87
Колега, това ще ти свърши работа ако влезеш в гореописаната схема. Ако наистина си им се амбицирал много, напускай колкото се може повече писмени молби с входяш номер до където се сетиш, после ги заплаши с даване на гласност в медиите, ако трябва я дай и нещата ще се решат.
Пиша ги тези нещо от собствен опит. Преди години от Софийска вода ми дойде сметка за 1500лв. за един месец, за апартамента, в който живея. Пуснах жалба до тях. Резултата беше, че за следващият месец ми дойде още една сметка за 1500лв. и вече им дължах над 3000лв. за два месеца. Като видях, че не разбират с добро отидох в редакцията на "24 часа". Историята им хареса и направиха две страници с нея. След това нещата приключиха.

10 мнения
• Страница 1 от 1