Как предпазвате домовете си от насекоми през лятото?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Как предпазвате домовете си от насекоми през лятото?
@меморекс, нещо като лястовички са, не знам какви точно. летят много добре, много бързо и са много маневрени. най-активни са сутрин между 5 и 8 и вечерно време. в момента вдигат невъобразим шум, но проблемът е сутрините.
иначе има и доста прилепи тук, но не са такива. от семейството на лястовиците са моите гласовити приятели.
иначе има и доста прилепи тук, но не са такива. от семейството на лястовиците са моите гласовити приятели.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Как предпазвате домовете си от насекоми през лятото?
Leon написа:bum_bum написа:Аз с комарници ама понеже на 2 от вратите се отварят и двете крила там комарниците имат дупки през които може да мине и врабец. Все още се чудя дали да не взема да им ги върна. А от миналата година вече едната мрежа е леко прокъсана.. сама, без да съм я докосвал даже там.
При мен комарника на вратата е с някакви натегнати панти и се затваря доста плътно, не съм имал проблеми, прави им рекламация на производителите.
Проблемацията е май от това, че вратите са до вратата, т.е. тип "френски прозорец", а не "пистолет". Обясняваха ми, че нямало начин да се направи така че да е плътно на тоя тип прозорци.
Кулов, остави птичетата на мира мен ако питаш. Аз имам на къщата 7 глезда на лястовици. Бяха 8 ама едното явно нещо некадърно беше построено и една нощ падна с все обитателите вътре...

На прозореца на спалнята ми са 2 гнезда от двете страни и някои сутрини са мирни ама някой път се подават и двете от гнездото и почват да се карат и е баси суматохата.

А е тоя миналата година се учи да лети и се приземи неуспешно в двора, докато си косях. Баси акробатиката беше за да го натъпча после обратно в гнездото му.

И тъй като явно съм напълно откачен оня ден ходих до Баухаус да купувам бамбуци за да правя нещо подобно.

http://yvonnebyattsfamilyfun.blogspot.com/2012/07/bug-houses-diy.html
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2