смяна на двигател - процедури?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

смяна на двигател - процедури?

Мнение от opex » 21 Май 2013, 23:06

Здравейте,
Видях, че има такава тема, но стара и заключена: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=854028&sid=4c5e9fa31494271038f5787eaf224862
Става въпрос за смяна на двигател на Ескорт. Двигателите им /Zetec/ са абсолютно идентични, всичко от вътрешности до захващането му, с разлика само в кубатурата. Моя е 1.8, искам да сложа 2.0.
На Ескорт се монтират само до 1.8, в Мондео - и 2.0.
1.8 има два заводски варианта: 115кс и 131кс, при втория се използва друг всмукателен колектор и дросел+валове+компютър от 2.0 (т.е. почти същата горивна карта), евентуално инжектори. Нищо повече.
2.0 е практически същите коне - до 1995 се водят 136, след това до 98 - 131 /заради емисии и т.н./
Т.е. мисълта ми е, че силово в стандартна форма нямат значение за купето, окачване и т.н. При мен окачването е като за група А, но това е друга тема.

Въпросът ми е към днешна дата каква е процедурата за смяна на двигател при тези условия, като се надявам отговорите да са достоверна и скорошна информация, тъй като въпросът е универсален и полезен като информация за всякакви марки. :bchug: Защото разни хора ми говорят за Технотестове с 4-цифрени суми и т.н. :kuku:
Последна промяна opex на 21 Май 2013, 23:43, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Re: смяна на двигател - процедури?

Мнение от chernobila » 21 Май 2013, 23:35

Колега сменяш си двигателя спокойно в събота ходих в КАТ София да питам за това,но неразбрах всичко.Трябва да ходиш при ДЕКРА (незнам какво е изобщо) вече не минаваш Технотест и после още някъде се ходи ..и накрая в КАТ и 72 лева за талони :mrgreen: Ето им сайта http://www.dekra-automotive.bg/bg/index ... y=contacts ако искаш звънни им да ти обяснят,ако ли не тия дни пак ще ходя да ги питам в КАТ :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от opex » 22 Май 2013, 20:13

Мерси колега, пиши като разбереш какъв е изцяло алгоритъма ако и аз междувременно не отида на място да попитам в Декра.

А със стария двигател какво се случва с документите т.е. понеже той е здрав без никакви проблеми какви документи ще трябват за да го продам? Това, че е отрегистриран от кола или как, че само знам за документ, че колата/купето от която е е бракувана, но тя няма да е, ще е с новия двг.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 22 Май 2013, 20:20

Двигателя можеш да го продадеш, но без документи.За да го продадеш с документи на бъдещия собственик, трябва колата от която е свален да е бракувана и спряна от движение.Иначе няма вариант поне не и законен.За останалото незнам само по тая точка мога да ти кажа.
Изображение

Назад към Извън Темата