Неквалифицираният персонал в услугите и търговията
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Неквалифицираният персонал в услугите и търговията
audi_rulzzz написа:F3P написа:Хаос написа:....
А ти беше кой, че не се сещам нещо
А ти кой беше,че даваш квалификации на този и онзи?Ти си взелия се насериозно.Така като се замислиш 10 човека са наопаки на теб.Дали проблема е в 10-те или в теб?
П.с АААААА забравих... ти си батката с познати дето отказват на Кембридж...... и с другите познати дето му плащат неустойки в 5 цифрена сума в евро... слез на земята ей
мани го тоя бе, за него петцифрена сума в евро е цяло богатство, а Кеймбридж само като думичка го знае, сигурно и на картинка не го е виждал...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Тази тема, ако не я заключат скоро ще има банани за всички от сърце.

според очаквате май повече, отколкото е нормално....какви професионалисти и чудесии очаквате примерно в един магазин за техника (бяла, черна и т.н.) ? повечето пъти цената е определяща. какво може да направи продавача освен да предложи няколко алтернативи в съответният ценови диапазон? или очаквате да изнесе лекция на тема кой телевизор е по - добър LCD или плазма? той ако можеше да изнесе такава лекция, нямаше да е продавач.
другото за специалисти, предложения за работа и т.н. са само дразнения. може и да има такива хора, на които постоянно им предлагат работа ама сигурно са повече изключения отколкото нормално състояние на нещата. то ако бъкаше от специалисти, те всички фирми да са дошли вече в България и да сме цъфнали вързали. Ма не сме....
другото за специалисти, предложения за работа и т.н. са само дразнения. може и да има такива хора, на които постоянно им предлагат работа ама сигурно са повече изключения отколкото нормално състояние на нещата. то ако бъкаше от специалисти, те всички фирми да са дошли вече в България и да сме цъфнали вързали. Ма не сме....
- fena3000
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 520i 2004
Отивам аз в Техномаркет и съм си харесал принтер. Казвам на момчето от отдела "искам ето този принтер", той започва да ме разубеждава как този принтер не бил добър и как другия ей там 10 лв. по евтин от него бил по-добър
В крайна сметка посетих Технополис и си купих желания принтер от там...луда работа, това продавач в магазин да ти казва, че този принтер който искаш да го купиш не е добър...е принтера вече си работи 1 година без никакви грижи
Като цяло в България има един такъв проблем...плащаш за нещо, а обслужване никакво, още малко ще те накарат ти да им свършиш някаква работа. Този феномен се наблюдава в доста области в обслужващия сектор и много често се налага да споря с хората, които работят в дадения магазин/заведение и т.н., за да се направи това което аз искам когато аз плащам. Би трябвало когато аз съм клиента, тези на които плащам да се съобразяват с мен и да получа добро обслужване или съвет...да ама не, в повечето случаи в БГ можеш да получиш арогантно поведение и спор.
Не ми се дават конкретни примери...за съжаление такива колкото му се искат на човек, надявам се след време да се пооправим откъм обслужване в ресторанти/магазини и т.н.

В крайна сметка посетих Технополис и си купих желания принтер от там...луда работа, това продавач в магазин да ти казва, че този принтер който искаш да го купиш не е добър...е принтера вече си работи 1 година без никакви грижи

Като цяло в България има един такъв проблем...плащаш за нещо, а обслужване никакво, още малко ще те накарат ти да им свършиш някаква работа. Този феномен се наблюдава в доста области в обслужващия сектор и много често се налага да споря с хората, които работят в дадения магазин/заведение и т.н., за да се направи това което аз искам когато аз плащам. Би трябвало когато аз съм клиента, тези на които плащам да се съобразяват с мен и да получа добро обслужване или съвет...да ама не, в повечето случаи в БГ можеш да получиш арогантно поведение и спор.
Не ми се дават конкретни примери...за съжаление такива колкото му се искат на човек, надявам се след време да се пооправим откъм обслужване в ресторанти/магазини и т.н.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
F3P написа:audi_rulzzz написа:Гледам поставяш някакви квалификации без да познаваш човека отсреща.Нито си запознат със сферата в която "се чуствам силен" нито пък знаеш какво е положението в момента на работната ръка.Но пък за сметка на това не ти отива на целия "акъл" и "компетентност" да раздаваш квалификации на този и онзи.Просто не е културно пич не друго![]()
Относно шуробаджанащината,можем да поспорим МНОГО. Фирмата в която прекарах 6 години от трудовия си стаж,броя на служители беше между 500 и 600 ( немога да съм 100% сигурен за точната бройка).Искаш ли да ти кажа от посочената цифра колко точно бяха "случайно" наетите.Точната им бройка бе 0.И със всички други фирми конкуренти положението е същото.
Честно казано не ме вълнува какво си бачкал, ама хич. Определения като "сипер силен" и "8 месеца търся работа" никак, ама НИКАК не вървят заедно. Ако си кадърен над средно ниво си намираш работа без особени трудности, ако пък направиш и някой компромис направо става лесна задача намирането на работа. Това е за "кадърен над средно ниво", за теб като "супер силен" не важи търсенето на работа- на теб трябва да ти предлагат такава. Ама случая не е такъв, нали?
Тоест- слез на земята и се огледай добре, явно не си нищо повече от другите. Като такъв е нормално да ти е трудно.
Относно 5-600 човека, всички наети щото са "наши хора", а не щото са кадърни какво да ти кажа... Явно си бил в поредната фирма където 3/4 са некадърници, а останалата 1/4 вършат цялата работа. В такива фирми ако си от оная 1/4 дето са важни трябва да си изнасилил на шефа малолетната дъщеря за да те уволнят. Едва ли случая е такъв обаче, значи си бил от онея 3/4 дето са лесно заменими...
Много е важно да имаш правилна преценка за именията си. Ако имаш вишу, имаш и стаж, имаш и умения, ако знаеш и как да се предложиш на пазара намирането на работа не е нищо сложно- работа има за целия китайски народ.
ПС: Нещо се отплесваме обаче от темата...
Sent from my AllviewAX2Frenzy
пич отиди си земи едно направление от личния лекар,говориш страшни глупости.Как може да раздаваш наляво надясно някакви квалификации като нито познаваш,нито си виждал човека отсреща.Човека от Бул Инс го изкара,едва ли не че е виновен за това,че са затворили отдела,нито знаеш защо,нито знаеш дали човека е знаел за това,ами ако са му го казали ей така като гръм от ясно небе ти на негово място какво ще направиш бе?я верно слез на земята както каза колегата на миналата страница,много насериозно си се зел,сигурно си нацепена батка с татус и златен ланец,носиш Адифнас и живееш в Бургас,караш много скъпо BMW,а ние тука сме некви балъци и ни четеш лекция,говориш страшни глупости,направо alt и f4,трий си профила и отиди си подай кандидатурата за министър председател щото те гледам ги разбираш нещата,а ние тука пасем тревичка.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Само дето не говори глупости , а самата истина . Ако си :
- умен
- супер-специалист в сферата си
- имаш нужния опит
НЯМА КАК ДА ОСТАНЕШ БЕЗ РАБОТА дори в БГ
Работата е че съчетание на горните неща се среща адски рядко и пропукването само на едно от 3те , води до тежката ситуация в която са/сме повечето от нас .
И ще се обоснова :
1- ако си умен , то това означава че си избрал преспективна сфера
2- ако имаш нужния опит , то тогава си имал предостатъчно възможности да се запознаеш с други хора в бранша ти . След като си и супер-специалист , тези хора са те забелязали и след като разберат , че си без работа или сами или с твой намек ще ти предложат да работиш за/със тях
Най-честия случай е от самото начало да не се ориентираш в правилната сфера , след това решиш да се прекфалифицираш (не работиш по специалността си ) , така не можеш да ползваш имиджа сред "големи клечки" за да ти помогнат , защото имаш малък опит и колкото и да се напъваш , колкото и да си начетен,нахъсан,работлив - не става
- умен
- супер-специалист в сферата си
- имаш нужния опит
НЯМА КАК ДА ОСТАНЕШ БЕЗ РАБОТА дори в БГ

И ще се обоснова :
1- ако си умен , то това означава че си избрал преспективна сфера
2- ако имаш нужния опит , то тогава си имал предостатъчно възможности да се запознаеш с други хора в бранша ти . След като си и супер-специалист , тези хора са те забелязали и след като разберат , че си без работа или сами или с твой намек ще ти предложат да работиш за/със тях

Най-честия случай е от самото начало да не се ориентираш в правилната сфера , след това решиш да се прекфалифицираш (не работиш по специалността си ) , така не можеш да ползваш имиджа сред "големи клечки" за да ти помогнат , защото имаш малък опит и колкото и да се напъваш , колкото и да си начетен,нахъсан,работлив - не става

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
мързел и некомпетентност от страна на служителя + липса на мотивация от работодателя = неочаквано добра комбинация за клиента

Всеки има познат на подобна позиция . Питаш го как е на работа и не го ли дразни че взима малко ... 80% отговора е - ама па по цел ден се размотавам

52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4