Щета автомобил - избягал виновник - записан рег. номер
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Щета автомобил - избягал виновник - записан рег. номер
Не знам темата дали е за тук, но ако някой може да помогне в бързината ще съм благодарен. Случката е следната... майка ми си паркира до работа и вечерта вижда, че колата и е понатисната. В тъмното не вижда бележката на задната чистачка, която гласи : Удари Ви Audi A4 комби сиво В29****. Проверих в един сайт дали този автомобил има сключена гражданска и се оказа, че има и ми излиза номер на полица, но никаква друга информация. От друго място чух директно да ходим в КАТ да пускаме жалба, че въпросния е избягал от произшествието. Работата е там, че свидетел нямаме... Въпросния който е оставил бележката не е оставил номер за свързване за да потвърди, че е имало контакт между автомобилите. Та какво следва от тук насетне? Да търсим виновника по номера на полицата или да искам справка от КАТ и да пускам жалба или просто сами да си покриваме щетите?

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Щета автомобил - избягал виновник - записан рег. номер
Просто оптиди в КАТ и кажи, че ти си свидетеля и онзи е избягал 

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
а ако пича който е написал бележката е видял нещо друго , но има да си връща на тоя с аудито 
Ако се сезират полицаите и намерят ударено аудито и с твоята боя по бронята , сигорно ще го актуват

Ако се сезират полицаите и намерят ударено аудито и с твоята боя по бронята , сигорно ще го актуват

Последна промяна mitrax на 13 Юни 2013, 11:56, променена общо 1 път

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Малко афиф работа е т'ва директно в КАТ, щото може тоя с Аудито никога да не е минавал оттам, а някой да е решил да го натопи, примерно 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
randity написа:Малко афиф работа е т'ва директно в КАТ, щото може тоя с Аудито никога да не е минавал оттам, а някой да е решил да го натопи, примерно
затова най-добре казват си цялата истина пред органите, те ако намерят аудито и е ударено си знаят работата

- CAIIIO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: Е36 М3
Отиваш директно в КАТ и си казваш каквото е
От там те ще издирят автомобила с този номер и ще сравнят ударите по колите, без значение има ли свидетел или не, ако белезите съвпадат лошо за човека с аудито
И задействай нещата, да не вземе да си оправи този колата
Аз лично имам случка с опит да ме натопят, като органите на КАТ ме намериха не в моята къща и ме привикаха до колата и почнаха огледи, след като видяха, че няма следи по моята кола, жалващия се беше разочарован..
От там те ще издирят автомобила с този номер и ще сравнят ударите по колите, без значение има ли свидетел или не, ако белезите съвпадат лошо за човека с аудито
И задействай нещата, да не вземе да си оправи този колата

Аз лично имам случка с опит да ме натопят, като органите на КАТ ме намериха не в моята къща и ме привикаха до колата и почнаха огледи, след като видяха, че няма следи по моята кола, жалващия се беше разочарован..

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Трябвало е веднага да звънне на 112.
Сега трябва колкото можеш по-бързо да идеш в най-близкото районно, но да знаеш, че и майка ти ще се води напуснала ПТП-то. Не знам как ще го изтълкуват онези, но при удар се чака без значение кой е виновен или дали другия избягва. На паркинг може да мине номера, знам ли. Онзи трябва да бъде открит ако може още вчера (
) и дано има следи.
Сега трябва колкото можеш по-бързо да идеш в най-близкото районно, но да знаеш, че и майка ти ще се води напуснала ПТП-то. Не знам как ще го изтълкуват онези, но при удар се чака без значение кой е виновен или дали другия избягва. На паркинг може да мине номера, знам ли. Онзи трябва да бъде открит ако може още вчера (

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
BMW Power ACM написа:Трябвало е веднага да звънне на 112.
това
- lancerpor
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320dA
- Мечтае да кара: e46 M3
- Детайли за колата: touring facelift 04'
Ходихме в КАТ и първо почти не им се занимаваше, но след като чуха, че майка ми работи в една варненска медия и станаха доста любезни
Попълнихме 2 декларации. Едната, че е станало ПТП с еди си кой и еди си кой автомобил и еди си къде, а на другата предимно се описваха щетите и сега чакаме да видим. Нямало е как да види и съответно да сигнализира на 112, понеже си тръгва по тъмно почти, а и удара не е от шофьорската страна.

- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
На мен ми се случи в движение, другият въобще не спря и отпраши. След произшествието беше на 2-3 коли пред мен на червен светофар, почнах да му свиркам ама нямаше ефект... Веднага набрах дежурния в КАТ и ги питах какво да правя. Само им продиктувах номера и да не се занимавам да го гоня и т.н. После изчаках застрахователя и екипа на КАТ да дойдат, протоколчета, проверка за алкохол, това-онова и до сега не ме е търсил никой... Предполагам са го намерили и написали акта. Така че най-добре е веднага да се звъни на компетентните органи 

stay tuned

10 мнения
• Страница 1 от 1