Щета автомобил - избягал виновник - записан рег. номер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Щета автомобил - избягал виновник - записан рег. номер

Мнение от lancerpor » 13 Юни 2013, 11:36

Не знам темата дали е за тук, но ако някой може да помогне в бързината ще съм благодарен. Случката е следната... майка ми си паркира до работа и вечерта вижда, че колата и е понатисната. В тъмното не вижда бележката на задната чистачка, която гласи : Удари Ви Audi A4 комби сиво В29****. Проверих в един сайт дали този автомобил има сключена гражданска и се оказа, че има и ми излиза номер на полица, но никаква друга информация. От друго място чух директно да ходим в КАТ да пускаме жалба, че въпросния е избягал от произшествието. Работата е там, че свидетел нямаме... Въпросния който е оставил бележката не е оставил номер за свързване за да потвърди, че е имало контакт между автомобилите. Та какво следва от тук насетне? Да търсим виновника по номера на полицата или да искам справка от КАТ и да пускам жалба или просто сами да си покриваме щетите?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Щета автомобил - избягал виновник - записан рег. номер

Мнение от adovet » 13 Юни 2013, 11:51

Просто оптиди в КАТ и кажи, че ти си свидетеля и онзи е избягал :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 13 Юни 2013, 11:54

а ако пича който е написал бележката е видял нещо друго , но има да си връща на тоя с аудито :mhihi:
Ако се сезират полицаите и намерят ударено аудито и с твоята боя по бронята , сигорно ще го актуват :dunno:
Последна промяна mitrax на 13 Юни 2013, 11:56, променена общо 1 път
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 13 Юни 2013, 11:55

Малко афиф работа е т'ва директно в КАТ, щото може тоя с Аудито никога да не е минавал оттам, а някой да е решил да го натопи, примерно :kuku:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50Б25
Мечтае да кара: икономично

Мнение от Stiks » 13 Юни 2013, 12:09

randity написа:Малко афиф работа е т'ва директно в КАТ, щото може тоя с Аудито никога да не е минавал оттам, а някой да е решил да го натопи, примерно :kuku:

затова най-добре казват си цялата истина пред органите, те ако намерят аудито и е ударено си знаят работата :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от CAIIIO » 13 Юни 2013, 14:49

Отиваш директно в КАТ и си казваш каквото е
От там те ще издирят автомобила с този номер и ще сравнят ударите по колите, без значение има ли свидетел или не, ако белезите съвпадат лошо за човека с аудито
И задействай нещата, да не вземе да си оправи този колата :bchug:

Аз лично имам случка с опит да ме натопят, като органите на КАТ ме намериха не в моята къща и ме привикаха до колата и почнаха огледи, след като видяха, че няма следи по моята кола, жалващия се беше разочарован.. :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Юни 2013, 15:00

Трябвало е веднага да звънне на 112.
Сега трябва колкото можеш по-бързо да идеш в най-близкото районно, но да знаеш, че и майка ти ще се води напуснала ПТП-то. Не знам как ще го изтълкуват онези, но при удар се чака без значение кой е виновен или дали другия избягва. На паркинг може да мине номера, знам ли. Онзи трябва да бъде открит ако може още вчера ( :mhihi: ) и дано има следи.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 13 Юни 2013, 16:35

BMW Power ACM написа:Трябвало е веднага да звънне на 112.

това

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 14 Юни 2013, 0:24

Ходихме в КАТ и първо почти не им се занимаваше, но след като чуха, че майка ми работи в една варненска медия и станаха доста любезни :lol: Попълнихме 2 декларации. Едната, че е станало ПТП с еди си кой и еди си кой автомобил и еди си къде, а на другата предимно се описваха щетите и сега чакаме да видим. Нямало е как да види и съответно да сигнализира на 112, понеже си тръгва по тъмно почти, а и удара не е от шофьорската страна.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 14 Юни 2013, 13:39

На мен ми се случи в движение, другият въобще не спря и отпраши. След произшествието беше на 2-3 коли пред мен на червен светофар, почнах да му свиркам ама нямаше ефект... Веднага набрах дежурния в КАТ и ги питах какво да правя. Само им продиктувах номера и да не се занимавам да го гоня и т.н. После изчаках застрахователя и екипа на КАТ да дойдат, протоколчета, проверка за алкохол, това-онова и до сега не ме е търсил никой... Предполагам са го намерили и написали акта. Така че най-добре е веднага да се звъни на компетентните органи :D
stay tuned
Изображение

Назад към Извън Темата