"Зелена карта" ЕС Уведомително писмо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Зелена карта ЕС

Мнение от Leon » 14 Юни 2013, 17:10

bum_bum написа:Аз последно миналата година ноември се обаждах до застрахователя (Армеец) за да искам да ми издадат зелена карта за да пътувам до Гърция. От там ми отговориха, че ГО издадена в България е валидна в целия ЕС и има действието на зелена карта. ГО е необходима само за страни извън ЕС.

Така е, ако си платил цялата сума за ГО, включваща покритие на територията на ЕС. За да си поевтинят полиците, застрахователите предлагат вариант без това покритие. Ако си взел полица само за България и направи птп в Гърция, плащаш си сам. За Армеец имам информация, защото съм си доплащал няколко пъти. За кола до 2000 кубика доплащането за година е около 40 лв., за 1 месец е 17 лв. За кола над 2500 кубика е към 80 лв./год или 37 лв. за един месец. Не си я включвам при сключване на ГО, защото често се налага да пътувам с различни коли и за момента няма смисъл. За страни извън ЕС цените са доста по-високи и са раздробени на по-малки периоди.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Re: "Зелена карта" ЕС Уведомително писмо

Мнение от mistyrain » 14 Юни 2013, 18:11

Има и друго, ако сте на вноски, то тогава и зелената е на вноски, аз никгоа не си права заради факта че не трябва реално. Вече дали е хубаво да имаш е друго. Но ако искате да имате и сте на вноски то по всяко време може да си направите преди тръгването за съответната третина, и след това просто спирате да е плащате като се върнете. Мен така ме посъветваха в SDI.

Предишна

Назад към Извън Темата