Късмет и концентрация по време на шофиране
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Re: Късмет и концентрация по време на шофиране
Участъка Мездра - пистата на Ботевград е пословичен.
Живял съм 13 години във Враца през които съм има удоволствието да не бъда шофьор понеже бях малък.
Когато съм пътувал по въпросната отсечка всеки повтарям всеки път е имало "случки". Набрали сетни сили ладички / мохери ... Тир изпреварва Камаз бордови с дърва...някой дебеловрат си пробва новия джипколко бързо "дърпа"...Неведнъж съм си вдигал гъза от пасажерската седалка хващайки се здраво оре за дръжката на тавана над вратата...
Не виждам как може да се оправи това явление( ползвам тази дума, понеже не мога да отсека кое е по виновно самия път и трудността му като условия или малоумните хора които го правят така неприятен и опасен за каране).
В последствие се пренесох да живея в Бургас и учех във Варна - Пътя ми е любим . Много обичам да го карам и винаги съм си мечтал да го карам пуст да няма други коли. Там нещата са горе долу симиларни - автобусите са повечко , тирове има също прилична бройка, келеши без капка идея как се кара автомобил хвърчат заради слънчев бряг...Разликата в моя случай е че за пътя бургас варна вече съм пълноправен шофьор със стаж който ме е научил да не правя глупости и да преценявам максимално реално възможностите на автомобила, който шофирам. Когат някой друг от семейството е пътувал или ще пътува винаги си казваме: внимавай с румънците.
Нищо против нямам тези хора но колкото пъти съм видял RO на пътя Бургас Варна - всеки път са ми изкъсвали и последните нервички.
на завоите спира, буквално спира види ли права - до доло педала и няма изпреварване..
Да Ви кажа колеги малоумно създадени и изпълнени пътища по чужбина съм виждал доста но сеа като се замисля там ги няма малоумните шофьори Това накланя везните в полза на шофьорите - те са виновни за глупостта по пътищата.
Дано не ни напуска разума и дано имаме реакции и преценки на място че да не стават инциденти!
И който пътува по празниците - НЕ БЪРЗАЙТЕ!
Живял съм 13 години във Враца през които съм има удоволствието да не бъда шофьор понеже бях малък.
Когато съм пътувал по въпросната отсечка всеки повтарям всеки път е имало "случки". Набрали сетни сили ладички / мохери ... Тир изпреварва Камаз бордови с дърва...някой дебеловрат си пробва новия джипколко бързо "дърпа"...Неведнъж съм си вдигал гъза от пасажерската седалка хващайки се здраво оре за дръжката на тавана над вратата...
Не виждам как може да се оправи това явление( ползвам тази дума, понеже не мога да отсека кое е по виновно самия път и трудността му като условия или малоумните хора които го правят така неприятен и опасен за каране).
В последствие се пренесох да живея в Бургас и учех във Варна - Пътя ми е любим . Много обичам да го карам и винаги съм си мечтал да го карам пуст да няма други коли. Там нещата са горе долу симиларни - автобусите са повечко , тирове има също прилична бройка, келеши без капка идея как се кара автомобил хвърчат заради слънчев бряг...Разликата в моя случай е че за пътя бургас варна вече съм пълноправен шофьор със стаж който ме е научил да не правя глупости и да преценявам максимално реално възможностите на автомобила, който шофирам. Когат някой друг от семейството е пътувал или ще пътува винаги си казваме: внимавай с румънците.
Нищо против нямам тези хора но колкото пъти съм видял RO на пътя Бургас Варна - всеки път са ми изкъсвали и последните нервички.
на завоите спира, буквално спира види ли права - до доло педала и няма изпреварване..
Да Ви кажа колеги малоумно създадени и изпълнени пътища по чужбина съм виждал доста но сеа като се замисля там ги няма малоумните шофьори Това накланя везните в полза на шофьорите - те са виновни за глупостта по пътищата.
Дано не ни напуска разума и дано имаме реакции и преценки на място че да не стават инциденти!
И който пътува по празниците - НЕ БЪРЗАЙТЕ!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Излишно е и аз да избълвам жлъч и попръжни. Нагледал съм се достатъчно. Редовно си пускам и клиповете от руските регистратори, за да се поуча от чуждите грешки и определено ефект има.
Не съм голям карач, шофьор или каквото, но просто някак си ги надушвам, кога ще спрат, кога ще изкочи идиот и тн.
Едно само искам да ви кажа - бъдете хора, възпитани и добри. Комплексите има и други места където да се избиват. Наскоро с една малка колица, един видимо 30 годишен също с малка кола, ме засече 3 пъти в рамките на 500м, просто сменя лентите без мигач, отнесе бибиткане, засече ме, спря пред мен, вика, плю...
И к'во?
Голям мъж, добре облечен, а възпитанието вкъщи или на родното място?
Изводите си правете сами, просто знайте, че нервите са лош съветник. Добрата дума прави чудеса. Вярно, срещу бабаити не помага, ама все пак.
ПС ебаси колко сектантско прозвуча горното

Не съм голям карач, шофьор или каквото, но просто някак си ги надушвам, кога ще спрат, кога ще изкочи идиот и тн.
Едно само искам да ви кажа - бъдете хора, възпитани и добри. Комплексите има и други места където да се избиват. Наскоро с една малка колица, един видимо 30 годишен също с малка кола, ме засече 3 пъти в рамките на 500м, просто сменя лентите без мигач, отнесе бибиткане, засече ме, спря пред мен, вика, плю...
И к'во?

Изводите си правете сами, просто знайте, че нервите са лош съветник. Добрата дума прави чудеса. Вярно, срещу бабаити не помага, ама все пак.
ПС ебаси колко сектантско прозвуча горното

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Не съм сигурен дали е оф или он топик... Но Май месец почват разширяването на този участък за да стане скоростен път. Дано наистина се направи, защото идват избори и това обикновенно променя картината на 180 градуса и най-много нашия край пак да остане с пръст в г*за...
Весели празници!
Обектът е включен за изпълнение по Оперативна програма „Транспорт”. Съфинансирането от Европейския съюз е в размер на 80%, а българското участие от бюджета е 20%. За новия път с по две ленти в едната посока с широчина 3,25 м (едната лента) за разстоянието от 34 км са заложени 85 милиона евро или 170 милиона лева, с което ще бъде съживена Северозападна България, защото където минава главен път, животът се развива динамично, смятат от Агенция „Пътна инфраструктура”. Най-късно до първите месеци на 2014 год. има възможност пътят да бъде построен.
Весели празници!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
ylaine написа: ама в тоя момент буса удря някви спирачки и тръгва към банкета. Викам си тоя пък кво му стана д*ба идиота и смело давам наляво и тръгвам да го задминавам
Често срещана грешка на млад шофьор

А на подобни идиоти една майна и си продължаваш. Все ще се намери кой да ги размаже следващия път като вземат да се правят на пилоти.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
ylaine написа:За тея, където ги коментирате въобще не искам да си отварям устата, щото само като си помисля и нервичките ми не издържат. Но искам да поговорим за тия планинските пътища с многото завои - тип Асеновград - Смолян и подобни. По принцип по такива пътища много често застигам коли, които карат по-бавно от мен и в това няма нищо лошо де. Път пълен със завои и евентуални опасности и хората решават да карат по-спокойно. Да ама аз такива пътища много ги обичам и си отпускам малко десния крак. И под малко наистина имам предвид малко. Нито се вживявам като състезател, нито взимам завоите в насрещното, а бе нормално каране, ама явно малко по-бързо от повечето каращи по такива пътища. Та има едно нещо, което ми е много интересно и което адски много ме дразни. В 90% от случаите като застигна някого, чакам за някоя права (а по принцип знаете колко са късички), появява се правата, ръгам една надолу, пускам мигач и тръгвам да изпреварвам. Всичко хубаво, ама и тоя (или тая, няма значение пола) като види правата и той газ до долу?!И тъй като карам 90 коньова кошничка много често колите, които изпреварвам са доста по-мощни и се сещате какъв е резултата - спирачки и се прибирам зад колата и така до следващата права. Аз ли бъркам нещо или тия са пълни тъпанари и комплексари? Или ще кажете, амо като не можеш да изпревариш къде се пънеш. За тези, които мислят така значи е и нормално при обикновен междуградски път, когато има насрещно тоя пред вас да кара със 70, а когато се отвори възможност да го изпреварите и тръгнете да го правите, да даде газ до долу. Аз така ги виждам нещата. Поправете ме, ако греша.
Не бъркаш колега, просто попадаш все на олигофрени които не спазват правилата за движение!
Когато някой тръгне да те изпреварва си длъжен да го пуснеш, то е същото и като има катерене по стръмен път с препятствия, този който се спуска е длъжен да осигури предимство на катерещия се.
Но какво да се прави в държавата на големите очила и мазна прическа нещата са такива

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Концентрацията наистина е голямо нещо. В началото не го приемах кой знае колко шофирането като сериозна работа, но след 2 случки вече съм къде-къде по внимателен. Едната се разви онзи ден, взимам завоя на KFС в Люлин /който го знае/, по средата на завоя подавам леко газ, при което колата поднася, а аз вътре съм се разплул на парното и изведнъж рипнах, овладях колата и спрях на аварийни. Не успях да повярвам, че се е случило и как всъщност овладях колата...
Другото е от вчера, влезнах в една пряка с несъобразена скорост, навих волана, но колата продължи напред и за малко да се забия в един джип. Леко чукнах спирачката /не знам дали беше правилно/ и колата хвана пътя. Как се вика, на една боя се разминахме. Та, шоферлъка определено не е шега работа, разбирам грешките си, приемам и съвети от хора, имащи хиляди, ако не и милиони километри зад гърба и разбира се критика.
Както казах съм си взел поука, че задното + заледен, хлъзгав път не е шега работа ...
П.П. Не знам дали този коментар е за тази тема, та ако не е, някой да го изтрие !
Поздрави и Весели празници !
Другото е от вчера, влезнах в една пряка с несъобразена скорост, навих волана, но колата продължи напред и за малко да се забия в един джип. Леко чукнах спирачката /не знам дали беше правилно/ и колата хвана пътя. Как се вика, на една боя се разминахме. Та, шоферлъка определено не е шега работа, разбирам грешките си, приемам и съвети от хора, имащи хиляди, ако не и милиони километри зад гърба и разбира се критика.
Както казах съм си взел поука, че задното + заледен, хлъзгав път не е шега работа ...
П.П. Не знам дали този коментар е за тази тема, та ако не е, някой да го изтрие !
Поздрави и Весели празници !

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
отново ситуация, отново на същия път... този път 2-ен инфаркт!
Малко след Новачене в посока София-Враца карам със 120 км/ч (очевидно съм превишил, няма нужда да го отбелязвате), но пътят е гладък предразполага. Единствена кола съм отсреща идва колона излизам от леко баирче и срещу мен изпреварва ОТНОВО ДЖИПКА (всички с джипки не си мислете, че сте безсмъртни, защото и вашия късмет ще свърши някой ден, като попаднете на камион отсреща). Кофтито е, че аз можех да се поместя към банкета понеже е широко почти за 3 коли, ама пък по шосето велосипедист с 3-4 км/ч най-много (деди беше тръгнал на разходка по най-натоварения участък от републиканската пътна мрежа). От 120 намалих до 30 за норматив за да може този с джипката да се прибере и все пак съм сигурен, че ако карах с допустимите 90 и бях продължил със същата скорост или 80-70 км/ч пак щеше да има челосване. Обесихме се на коланите, а онзи знам, че не чете, ама дано стигнеш бързо натам накъдето си тръгнал. СКАПАНЯЦИ!
Къръщина ли е? Опастно ли карам? Какво ли е?
Мамка му на тоя и на всички, които изпреварват без видимост и със слаби коли!
Малко след Новачене в посока София-Враца карам със 120 км/ч (очевидно съм превишил, няма нужда да го отбелязвате), но пътят е гладък предразполага. Единствена кола съм отсреща идва колона излизам от леко баирче и срещу мен изпреварва ОТНОВО ДЖИПКА (всички с джипки не си мислете, че сте безсмъртни, защото и вашия късмет ще свърши някой ден, като попаднете на камион отсреща). Кофтито е, че аз можех да се поместя към банкета понеже е широко почти за 3 коли, ама пък по шосето велосипедист с 3-4 км/ч най-много (деди беше тръгнал на разходка по най-натоварения участък от републиканската пътна мрежа). От 120 намалих до 30 за норматив за да може този с джипката да се прибере и все пак съм сигурен, че ако карах с допустимите 90 и бях продължил със същата скорост или 80-70 км/ч пак щеше да има челосване. Обесихме се на коланите, а онзи знам, че не чете, ама дано стигнеш бързо натам накъдето си тръгнал. СКАПАНЯЦИ!

Къръщина ли е? Опастно ли карам? Какво ли е?
Мамка му на тоя и на всички, които изпреварват без видимост и със слаби коли!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ботевград - Враца си е класика в жанра
Ако не стане нещо от гореописаното ще те тресне някой камък от свлачище или ще те хване мъглата още на Ботевград.Според мене тоя път си е опасен сам по себе си а самонадеяното шофиране го прави още по опасен.
Другия прелестен участък от републиканската пътна мрежа е Бяла -Русе.
А Варна -Бургас е много приятен път особено в летния сезон и ако обичаш остри завои с обратен наклон.Добре че не ми се налага често да го пътувам.

Другия прелестен участък от републиканската пътна мрежа е Бяла -Русе.
А Варна -Бургас е много приятен път особено в летния сезон и ако обичаш остри завои с обратен наклон.Добре че не ми се налага често да го пътувам.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3