Моля за съвет...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Моля за съвет...

Мнение от Lawmaker » 22 Юни 2013, 12:02

Здравейте, колеги. Имам един проблем с местни данъци и такси, и ще помоля на някой ако се е случвало нещо подобно да ме упъти.
Случката е следната:
Преди години/2004-2005/ имах един Форд. Продадох го на един човек. Бях му платил преди това всички задължения , минахме на нотариус, след това отидохме в данъчното, отписах го от мое име, даже му помогнах да попълне неговата декларация за завеждане. И това беше. Не съм го чувал , нито виждал/непознат ми е/.
Е да ама преди месец и нещо, проверявам си в сайта на общината данъците, и се оказва , че дължа близо 350 лв. Понеже освен тази кола нищо друго не съм имал на мое име, решавам , че е за нея. Отивам в данъчното да видя защо се е получило така след толкова години. Обяснявам им , жената чука на компютъра и казва:" Да , новият собственик е подал на 16.05. декларация, но вие не сте я отписал. " И аз гледам така :shock: Казвам:" Е добре , дайте да я отпишем " А тя " Трябва ми доказателство , че колата не е ваша от еди-коя си дата" Ама аз нямам понеже моя договор за продажбата е затрит явно някъде в данъчното.Казвам и :" Нали имате тука датата кога е записана на новия собственик" Отговарят ми , че колата може да се води на много собственици и на всеки се начислявало данък :kuku: И така въоръжен единствено с датата, която ми казаха , че купувача е завел колата, отивам в нотариуса, жената там рови из архивите и казва че ме няма в регистъра и аз пак така :shock:
И сега не знам какви да ги върша като след толкова години , нищо не помня ... Отворен съм за всякакви препоръки. Благодаря ви предварително. Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525dA
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Re: Моля за съвет...

Мнение от audi_rulzzz » 22 Юни 2013, 12:09

Затова човек трябва да си пази всичко.
Помниш ли при кой нотариус сте подписали договора?
Мисля,че всички нотариуси имат някъв архив някъде.Потърси и там.

Общо взето това ти е варианта.Друго не се сещам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 22 Юни 2013, 12:18

audi_rulzzz написа:Затова човек трябва да си пази всичко.
Помниш ли при кой нотариус сте подписали договора?
Мисля,че всички нотариуси имат някъв архив някъде.Потърси и там.

Общо взето това ти е варианта.Друго не се сещам

Колега, как да си пазя договора , при положение, че при отписването ми го взимат в данъчното. Считам го за грешка, че не си направих копие, но ако знаех ....
Нотариусът го помня , нали съм писал , че отидох при него и ровихме в архивите. Явно датата не е същата която ми дадоха в данъчното.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 22 Юни 2013, 13:22

Lawmaker написа:Здравейте, колеги. Имам един проблем с местни данъци и такси, и ще помоля на някой ако се е случвало нещо подобно да ме упъти.
Случката е следната:
Преди години/2004-2005/ имах един Форд. Продадох го на един човек. Бях му платил преди това всички задължения , минахме на нотариус, след това отидохме в данъчното, отписах го от мое име, даже му помогнах да попълне неговата декларация за завеждане. И това беше. Не съм го чувал , нито виждал/непознат ми е/.
Е да ама преди месец и нещо, проверявам си в сайта на общината данъците, и се оказва , че дължа близо 350 лв. Понеже освен тази кола нищо друго не съм имал на мое име, решавам , че е за нея. Отивам в данъчното да видя защо се е получило така след толкова години. Обяснявам им , жената чука на компютъра и казва:" Да , новият собственик е подал на 16.05. декларация, но вие не сте я отписал. " И аз гледам така :shock: Казвам:" Е добре , дайте да я отпишем " А тя " Трябва ми доказателство , че колата не е ваша от еди-коя си дата" Ама аз нямам понеже моя договор за продажбата е затрит явно някъде в данъчното.Казвам и :" Нали имате тука датата кога е записана на новия собственик" Отговарят ми , че колата може да се води на много собственици и на всеки се начислявало данък :kuku: И така въоръжен единствено с датата, която ми казаха , че купувача е завел колата, отивам в нотариуса, жената там рови из архивите и казва че ме няма в регистъра и аз пак така :shock:
И сега не знам какви да ги върша като след толкова години , нищо не помня ... Отворен съм за всякакви препоръки. Благодаря ви предварително. Поздрави

Иди в КАТ за бележка и после в данъчното

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 22 Юни 2013, 13:28

Най-лесното: в данъчното пазят договора от страна на купувача, да го намерят в архива и да го приложат към твоето искане :yes: Но понеже са мързеливи ще ти кажат че не могат, или някакво друго извинение за да не ровят в архива.
Понеже си страна по договора / продавач / може да ги помолиш учтиво / разбирай кутия бонбони и сок, или една торта :mhihi: / и ще ти извадят копие.
Ходенето по нотариуси ще ти отнеме повече време и нерви. А и нотариусите по закон пазят документи до 5 години, те са изтекли и може да нямат копие.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 25 Юни 2013, 21:44

Нотариуса трябва да е превел такса към сметката на данъчното при изповядване на сделката.

С кутията бонбони и бутилката отиваш в счетоводния отдел и молиш учтиво да прегледате платежните документи по банка в срок от 7 дни +/- от датата която са ти казали от данъчното.

По скоро около 7 дни преди нея.
Новия собственик не може да я регистрира на свое име без да са преведени тези пари от Нотариуса към данъчното.

А иначе при нотариуса че трябва да има архив трябва ама защо не можете да го намерите?Те трябва да пазят инфо.
Все пак трябва да разгледате няколко дни преди датата, в която е регистрирал колата новия собственик особено ако е бил от друг град.
Дори преди 3-4 години закона пак предвиждаше 7 дни за регистрация в КАТ и 14 дни за регистрация в данъчното.

Бележка от КАТ мисля че би свършила работа пред данъчните за да я отпишат.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

Назад към Извън Темата