Електронни системи за стабилност на автомобила - АНКЕТА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Опитът ми със системите за стабилност е:

Да, постоянно ги ползвам
63
43%
Ползвам ги, но често ги изключвам
38
26%
Дразнят ме и въобще не ги ползвам, въпреки че ги имам
3
2%
Признавам само механични - шпер, блокаж...
26
18%
Не ми трябват никакви системи!
17
12%

Общо гласове : 147
старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Електронни системи за стабилност на автомобила - АНКЕТА

Мнение от Gqbriel » 27 Юни 2013, 9:45

Nickelback написа:Тая статистика вероятно е валидна за лампите с нажежаема жичка, силова електроника и т.н.
Да, прав си, може би издребнявам... Но "един луд" по-малко намесен в управлението може би е по -добре в някои ситуации...

Какъв е перформанса на системите, когато искаме да потеглим бързо?
АСЦ-то е пълна скръб, отнема газта твърде много. ДСЦ е по-добре, но пак не може да задържи колелата на ръба на сцеплението...
В Е46 М3 май имаше лаунч контрол, някой да го е тествал, или пък друга подобна система?

Sent from my Dynavin using Tapatalk 4

Има само при СМГ-то обаче...и не е много препоръчително да се ползва често до колкото съм чел...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 27 Юни 2013, 9:56

Интересен е момента с регулирането на газта... Явно е доста прецизно, за да се получи добър старт. Няма ли как да е налична подобна прецизност в режим на ДСЦ?

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 27 Юни 2013, 10:00

acho.rs написа:
Най ми е смешно някой като изкърти АБС-а, щото без него бил по-добър.

... те сами си имитират АБС като помпат спирачката , даже се доближават до 100 удара в секунда на АБС :mhihi: А пък тва нещо ДСЦ , хич не им трябва (не че и знаят какво е ) - те са достатъчно доказани пилоти и могат да овладеят чудовищните 100НМ при 2000 оборота :mhihi:

Ей, голям смях :) Натискам спирачка, за да убия скоростта, след което ползвам волана, когато се налага. Ебаси драмата.

Предпочитам колата ми да има константно поведение и да съм наясно какво да очаквам от нея, вместо животът и здравето ми да висят на няколко бушона и кабели.

Ако ме ушият на някой обратен, обещавам да си купя деснячка е46 с DSC обаче. За да знам как е ;)
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 27 Юни 2013, 10:08

_galio_ написа:...
Предпочитам колата ми да има константно поведение и да съм наясно какво да очаквам от нея, вместо животът и здравето ми да висят на няколко бушона и кабели.
...

Добре казано :yes:

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Аватар

Мнение от F3P » 27 Юни 2013, 10:12

Nickelback написа:Интересен е момента с регулирането на газта... Явно е доста прецизно, за да се получи добър старт. Няма ли как да е налична подобна прецизност в режим на ДСЦ?

Ако говорим за лънч-а при СМГ ми се върти из главата, че там се играе със зацепването на съединителя на импулси... Ама не е сигурно- за някоя спортна кола с "автомат" със сигурност е валидно (щото съм го чел някъде точно в тая насока- как работи лънч-а), но дали за СМГ кутията е валидно :dunno:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 27 Юни 2013, 17:46

F3P написа:
Nickelback написа:Интересен е момента с регулирането на газта... Явно е доста прецизно, за да се получи добър старт. Няма ли как да е налична подобна прецизност в режим на ДСЦ?

Ако говорим за лънч-а при СМГ ми се върти из главата, че там се играе със зацепването на съединителя на импулси... Ама не е сигурно- за някоя спортна кола с "автомат" със сигурност е валидно (щото съм го чел някъде точно в тая насока- как работи лънч-а), но дали за СМГ кутията е валидно :dunno:

В осовния форум се дискотираше това някъде и alx твърдеше, че е точно така.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 30 Юни 2013, 12:28

_galio_ написа:
acho.rs написа:
Най ми е смешно някой като изкърти АБС-а, щото без него бил по-добър.

... те сами си имитират АБС като помпат спирачката , даже се доближават до 100 удара в секунда на АБС :mhihi: А пък тва нещо ДСЦ , хич не им трябва (не че и знаят какво е ) - те са достатъчно доказани пилоти и могат да овладеят чудовищните 100НМ при 2000 оборота :mhihi:

Ей, голям смях :) Натискам спирачка, за да убия скоростта, след което ползвам волана, когато се налага. Ебаси драмата.

и викаш абс не ти трябва - натискаш педала и ползваш волана :bowdown: Колко са зле хората та слага АБС от 30 години и дори не позволяват той да се спре .

До колкото съм чувал лоунч контрола е няколко типа - такъв който разчита само на тракшън , ЛК който е тракшън + многократно зацепване/отпскане на съединителя и лоунч който играе и със разпределя на торг-а между отделните колела . При Порше и Нисан явно не е от първия тип :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 30 Юни 2013, 19:32

Някой да е карал 540Nm с DTC - направо ме е страх от старта, честно!

Dynamic Traction Control е перфектната система за старт + автомат :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Предишна

Назад към Извън Темата