Как да заредя два акумулатора

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Как да заредя два акумулатора

Мнение от zafirovp » 02 Юли 2013, 2:22

Здравейте,
имам два акумулатора за зареждане.

Единият е 52 аh. На поне 6-7 години е и не става за кола, но си го ползвам за винтоверт, поялник и други уреди на 12 волта. Със него смятам да експериментирам. Освен зареждане, предполагам, че ще трябва да си почистя клемите със вода и шкурка. Също така и доливане на дестилирана вода. Ако успея да му вдъхна живот ще е много добре, понеже се ползва всеки ден във гаража, понеже там няма ел. инсталация все още. :oops:

Другият е 62 ah на 2 години, но цяла зима е седял без да се ползва. Имам намерение да си го ползвам, на другата кола.

И най-накрая зарядното. Взех го от някакъв магазин за 30-40 лв. Пише 4Ah, но се съмнявам да е толкова. Много е лек, което май не е хубаво.

Въпросите са ми:

Как да измеря реално колко Ah е зарядното без да стопя мултицета (пускам темата понеже вече ми се случи)

Как да сметна колко време да зареждам различните видове акумулатори със това зарядно?

Как да тествам, дали автоматичното изключване на зарядното работи?

ПС: Знам, че въпросите ми са малко тъпи, но имам фобия от тоци. :dunno: Надявам се, нищо да не избухне. :wave:

Благодаря

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Как да заредя два акумулатора

Мнение от b00st » 02 Юли 2013, 2:48

Нищо няма да "избухне" стига да работиш правилно с уреда, а то не е нищо сложно. Ако искаш да мериш пускаш уреда и с мултицет измерваш към клемите като трябва да си поставиш сондата за 10ADC. Обикновено се зареждат за 24 часа, уреда ти трябва да има стрелка и скала или лампа там може да гледаш зарежда ли или не и с колко.

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 02 Юли 2013, 8:21

Превключвателя на мултицета на 10А, примерно закачаш щипка+ на зарядното към клема+ на акумулатора, а щипка- към едниния край/проводник/ на мултицета, а другия проводник на мултицета към клема- на акумулатора. Акумулаторната батерия/АБ/ се зарежда така-примерно АБ е 12В 60Ач-ако зарядното зарежда с 6А-зареждаш 10часа, ако е 3А-зареждаш 20часа. Абе има и търсачка за тези работи :mhihi: и да не забравим закон-а на ОМ-а

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 03 Юли 2013, 2:33

Дам, засега всичко ясно. Само да попитам, дали може да се разчита на автоматичното изключване на зарядното? Може ли да се тества по някакъв начин?

Назад към Извън Темата