СОФИЯ - ВАРНА през Ришки проход

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

СОФИЯ - ВАРНА през Ришки проход

Мнение от DencheSso » 08 Юли 2013, 13:26

Здравейте колеги,
Влезнала ми е една муха в главата за пътуване София - Варна през Ришки проход!!!!

Идеята ми е базирана на следното:

1. София - Петолъчката 320 км (МАГИСТРАЛА), Петолъчката - Шумен 90 км (Не магистрала), Шумен - Варна 90 км (МАГИСТРАЛА), Общо около 500 - 520 км.

2. София - Ябланица 90 км. (магистрала), Ябланица - Шумен 270 км (НЕ МАГИСТРАЛА), Шумен - Варна 90 км (МАГИСТРАЛА), Общо около 450 - 460 км.

Според мен няма да има разлика във ВРЕМЕТО и ПАРИТЕ за гориво, а разликата ще е в ПО-СПОКОЙНОТО ПЪТУВАНЕ.

Ако някой е пътувал на скоро през Ришки проход да сподели състоянието на настилката (аз съм минавал преди 2 години и беше много добре пътя беше си с хубав асфалт и се пътуваше доста бързо)

Благодаря предварително :)
"The Beast" (звяра).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Re: СОФИЯ - ВАРНА през Ришки проход

Мнение от KoolyO » 08 Юли 2013, 13:33

Най-добре е през Бургас - Слънчев Бряг - Обзор - Варна.
Като време е дори по-кратко от другите маршрути. Ако тръгваш следващата седмица, до Бургас си 100% магистрала.
За Ришкия проход нищо не знам. Аз лично не бих рискувал.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 99
Мечтае да кара: Ново БМВ
Детайли за колата: Сребристо седанче с ремап

Мнение от Pesho Apostolov » 08 Юли 2013, 13:37

Ришкия е добре (в сравнение с преди две години), но има 6-7 места където текат ремонти и се налага да спираш малко екстремно. Иначе и аз се чудя откъде е по-добре. През Пловдив е малко по-дълъг пътя, но пък не се налага да изпреварваш постоянно тирове. Пък и новия учатък на магистрала Тракия радва много.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 08 Юли 2013, 13:47

KoolyO написа:Най-добре е през Бургас - Слънчев Бряг - Обзор - Варна.
Като време е дори по-кратко от другите маршрути. Ако тръгваш следващата седмица, до Бургас си 100% магистрала.
За Ришкия проход нищо не знам. Аз лично не бих рискувал.

Бургас - Варна пътя е ужасен - минавал съм го миналата година + това е супер натоварен + това километрите, които ще мине са ... 396км София - Бургас, 130 км Бургас - Варна!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DencheSso » 08 Юли 2013, 15:11

Със сигурност НЕ говорим за София - Бургас - Варна :D
Няма да мога да се възползвам от новата магистрала (утре тръгвам), а Бургас - Варна е ужасно натоварено през лятото и си отнемат 2 часа МИНИМУМ (със трафика по курортите).

Главно ме интересува състоянието на Ришки проход :)

Миналото лято ходих 3 4 пъти София - Варна (по горния път) и то не бяха трета - четвърта - пета - ТРЕТА...... тирове - села - животни.... :bang:
"The Beast" (звяра).

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 08 Юли 2013, 15:20

Пътят от Несебър-Сл.бряг-с.Баня-Бяла-Рудник-Долен Чифлик-Приселци е перфектен без нито една дупка! Проходът Сл.бряг - с.Баня-Емона-Бяла е преасфалтиран 2009г.
Само дето лятото е уникално натоварен и всеки втори с джип или Ес класа - 7-мак кара със 160 км в час на еднопосочните отсечки!!! и изпреварва при наличие на отсрещно идваща кола и на завои!
Всички ненормалници се събират на този път и настъпват яко и арогатно!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 08 Юли 2013, 16:01

По-голямата част на Ришкият е асфалтирана, но както каза колега преди мен, все още има лоши участъци, които се правят и в момента е лош вариант минаването от там. Съветвам те да минеш през Котел. Пътят е малко по-дълъг(около 50км по спомен) от Ришкият, но настилката е перфектна, движението е слабо, а природата наоколо страхотна, завоите също :twisted: Сигурен съм, че ще останеш доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 08 Юли 2013, 18:12

През Котел наистина е вариянт въпреки че излиза малко повече от Ришкия. Пътя е огледало, и се пътува мн. леко. Ришкия или все е разнебитен или все го кърпят... :dunno:

За Опцията през Бургас за Варна, - пътят е добре, но е и мн. натоварено. Тия завои през планината ще ти вземат акъла ако си с 400км вече навъртяни, отделно ще те изнерви. Тирове, коли, и... откачалки готови да изпреварат на всяка цена, особенно сега лятото ( и то по баирите,).
Общо ваето Бургас-Варна е 2/2.5 часа, в зависимост от деня, и часа на пътуването. И с по-мощна кола да си - не е от особенно значение, защото си ограничен от скоростта в трафика. Отделно разтоянието е повече..
Лек и спокоен път :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 08 Юли 2013, 18:22

През котел е супер :driving: През ришкия минавах последно миналата есен и трябваше често да правя екстремни спирания - на места нов асвалт, караш си и изведнъж без никакво предупреждение асвалта отрязан все едно слизаш от бордюр, разкопани участъци където трябва да караш с 20, машини оставени по завоите без видимост :censored: Сега незнам как е, нямам особено желание да минавам оттам защото или е в ремонт или се е разбил :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 08 Юли 2013, 21:18

По maps.google.bg маршрутът Варна - София го препоръчва точно през Риш. Пролетта минавах Риш и го асфалтираха, но иначе си е в добро състояние. Миналата седмица минавах през Котел - нямам някакви забележки. За мен Варна - София си е класиката - през Велико Търново, макар, че реконструират пътния възел и се минава през центъра на Велико Търново.
Селото се оказа точно във града

Назад към Извън Темата