Купуване на автомобил нов внос
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Asterix
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320Ci
Купуване на автомобил нов внос
Здравейте колеги, утре ще пътувам до Русе за да вземам една Е46-ца та оглеждам из форума как точно седи въпросът със закупуването на автомобил, който не е регистриран и е нов внос (Италия).
До колкото разбрах от цялата информация, която ми мина пред очите, това което ми е нужно:
1. Талоните на колата
2. Талон или някаква бележка при излизането от Италия с черен печат, на която пише - Carta di circolazione annullata
3. Договор с човека от автокъщата, нотариално заверен в присъствие на двамата (купувач/продавач).
4. Гражданска - Как се вади гражданска на автомобил, който не е регистриран и на талонът не пише моето име? о_О
5. Еко такса - смятам да я заплатя още в Русе на едно с транзитните номера.
Има ли нещо, което смятате, че е добре да знам преди да тръгна или като цяло това е всичко, което да изискам ...
До колкото разбрах от цялата информация, която ми мина пред очите, това което ми е нужно:
1. Талоните на колата
2. Талон или някаква бележка при излизането от Италия с черен печат, на която пише - Carta di circolazione annullata
3. Договор с човека от автокъщата, нотариално заверен в присъствие на двамата (купувач/продавач).
4. Гражданска - Как се вади гражданска на автомобил, който не е регистриран и на талонът не пише моето име? о_О
Има ли нещо, което смятате, че е добре да знам преди да тръгна или като цяло това е всичко, което да изискам ...
Re: Купуване на автомобил нов внос
т.3 е задължителна. И пишете реалната цена.
т.4- ГО се прави по номер на шаси, след регистрацията отиваш в съответната ЗК и дописват нужното...
т.5- май вече няма как да минеш евтино с тая еко такса значи е все тая кога и къде ще я платиш...
т.4- ГО се прави по номер на шаси, след регистрацията отиваш в съответната ЗК и дописват нужното...
т.5- май вече няма как да минеш евтино с тая еко такса значи е все тая кога и къде ще я платиш...
- Asterix
- младши ентусиаст
-
F3P написа:т.3 е задължителна. И пишете реалната цена.
Аха, да разбирам, че филмите с покупко-продажба на коли за по 200-300 лв от едно време вече не са актуални.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Asterix написа:Здравейте колеги, утре ще пътувам до Русе за да вземам една Е46-ца та оглеждам из форума как точно седи въпросът със закупуването на автомобил, който не е регистриран и е нов внос (Италия).
1. Талоните на колата
Колега, екотаксата ще ти е 240 лв. Ще ти трябват и транзитни номера ,щом си от друг окръг за да е транспортираш до там . Иначе относно ГО , ами по номера на ВИН-а ще впишеш в полицата и после само ще добавите номера на автомобила ...Поздрави и дано всичко да е оки . И да качиш снимки на новата придобивка .
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
Asterix написа:3. Договор с човека от автокъщата, нотариално заверен в присъствие на двамата (купувач/продавач).
Ако колата е нов внос не се минава нотариус. Правите един договор, подписвате се двамата, той слага печат на фирмата и това е.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Asterix написа:F3P написа:т.3 е задължителна. И пишете реалната цена.
Аха, да разбирам, че филмите с покупко-продажба на коли за по 200-300 лв от едно време вече не са актуални.
Ми не, аз март месец прехвърлях моята, и я писахме 400лв. Не виждам за чий да я пишеш повече...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
dimodi написа:Ако колата е нов внос не се минава нотариус. Правите един договор, подписвате се двамата, той слага печат на фирмата и това е.
Зависи от кой я купува... ако е фирма-"вносител" - да... ама ако частно лице я е купил от частно лице... няма как да я прехвърлите само "на един хвърчащ лист хартия"... освен ако не се направи стааааааарата схема с "нов договор, в който купувача е взел колата директно от продавача в чуждата страна".
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Asterix написа:F3P написа:т.3 е задължителна. И пишете реалната цена.
актуални са, просто ако стане нещо и ти приберат колата от полицията, защото е обявена за крадена, така нареченият продавач, можеш да го осъдиш само за цената по договор..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Mollov написа:dimodi написа:Ако колата е нов внос не се минава нотариус. Правите един договор, подписвате се двамата, той слага печат на фирмата и това е.
Зависи от кой я купува... ако е фирма-"вносител" - да... ама ако частно лице я е купил от частно лице... няма как да я прехвърлите само "на един хвърчащ лист хартия"... освен ако не се направи стааааааарата схема с "нов договор, в който купувача е взел колата директно от продавача в чуждата страна".
Така е, говоря ако продавача е и вносител.

- Asterix
- младши ентусиаст
-
Благодаря на всички за информацията, която ми предоставихте
Като се срещна отново със собственика на автокъщата и като видя документи и прочие ще се разбере дали ще се минава през нотариус или не.
Относно снимки: естествено, че ще се похваля, стига всичко да мине по мед и маргарин
Желая успешен ден на всички ви!
ПП. Темата е за заключване.

Относно снимки: естествено, че ще се похваля, стига всичко да мине по мед и маргарин

Желая успешен ден на всички ви!
ПП. Темата е за заключване.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Добре бе защо като не разбирате от нещо трябва да давате съвети
Такива теми има едини милоин , плюс това има много изчерпателна тема по въпроса - viewtopic.php?t=121133

Такива теми има едини милоин , плюс това има много изчерпателна тема по въпроса - viewtopic.php?t=121133

- Asterix
- младши ентусиаст
-
Bavarcho написа:Добре бе защо като не разбирате от нещо трябва да давате съвети![]()
Тази тема я огледах, но въпреки всичко не почувствах нещата достатъчно ясни, за това създадох и тази. Както и да е де, колата вече е прибрана на ход от Русе, издаден й е талон за временно движение или както го пишеше там и живот и здраве ще си и слагам ВТ Номера

Като намеря малко свободно време ще я нацъкам

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
и тука доста добре те дезинформираха...
Честито за колата и безаварийно

Честито за колата и безаварийно

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
13 мнения
• Страница 1 от 1