Внос на горива
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Внос на горива
Здравейте колеги
Върти ми се нещо в главата и ако не питам някой просто няма да мирясам.На 20 год. съм и не съм се занимавал с никакъв сериозен бизнес до сега,желание за собствен проект огромно.Става въпрос за внос на горива предимно дизел но може и бензин.Около 2 седмици проучих въпроса относно таксите (цената на горивото за 1000 литра+акциза в-у него мито и в-у получената сума 20% ддс.ако не бъркам) Отделно ще има такси за транспорт и също за митническо посредничество.Знам че ще има зор тук за разрешителни предполагам но отново цената мисля че ще се получи добра накрая по-груби сметки.Маршрутите г/д ги проучих а и говорих и с митническа агенция която беше така добра да ми даде информация и за тези данъчни складове за които си мислех,ще ме откажат с високи такси, но се оказа,че ако се платят таксите(акциз,мито и ддс) предварително не е нужно да престоява горивото в склад.Сега мисля че ми останаха 2-3 големи проблема преди даже да се замислям за по-нататъшни действия. От тези 2-3 въпроса има 1 на който се надявам за информация от вас колеги.След доста чудене дали да се допитам до форума мисля,че нищо няма да изгуба и реших да го направя.Въпроса ми е главно към колегите от бранша и също тези които имат бизнес с транспортни разходи и ползват отстъпки и т.н.:
Какви максимални отстъпки получават търговците на дребно(omv,lukoil,rompetrol и всички други..?Питам просто за информация,иначе знам че са задължени да купуват само от техния brand)
Какви отстъпки получават транспортните фирми имащи договори с някакво намалие от търговците на дребно?
И последно какво търсене мога да очаквам при цена 1.90 2.00лв на литър и какъв срок да очаквам за продажбата на цялото количество което на зареждане ще е около 430 000л.,това последното знам,че си зависи от колко клиенти с договор събера евентуално,но все пак да се ориетнирам това количество колко реално е достатъчно за продажба на едро да кажем за месец..
Благодаря на всички предварително!
Върти ми се нещо в главата и ако не питам някой просто няма да мирясам.На 20 год. съм и не съм се занимавал с никакъв сериозен бизнес до сега,желание за собствен проект огромно.Става въпрос за внос на горива предимно дизел но може и бензин.Около 2 седмици проучих въпроса относно таксите (цената на горивото за 1000 литра+акциза в-у него мито и в-у получената сума 20% ддс.ако не бъркам) Отделно ще има такси за транспорт и също за митническо посредничество.Знам че ще има зор тук за разрешителни предполагам но отново цената мисля че ще се получи добра накрая по-груби сметки.Маршрутите г/д ги проучих а и говорих и с митническа агенция която беше така добра да ми даде информация и за тези данъчни складове за които си мислех,ще ме откажат с високи такси, но се оказа,че ако се платят таксите(акциз,мито и ддс) предварително не е нужно да престоява горивото в склад.Сега мисля че ми останаха 2-3 големи проблема преди даже да се замислям за по-нататъшни действия. От тези 2-3 въпроса има 1 на който се надявам за информация от вас колеги.След доста чудене дали да се допитам до форума мисля,че нищо няма да изгуба и реших да го направя.Въпроса ми е главно към колегите от бранша и също тези които имат бизнес с транспортни разходи и ползват отстъпки и т.н.:
Какви максимални отстъпки получават търговците на дребно(omv,lukoil,rompetrol и всички други..?Питам просто за информация,иначе знам че са задължени да купуват само от техния brand)
Какви отстъпки получават транспортните фирми имащи договори с някакво намалие от търговците на дребно?
И последно какво търсене мога да очаквам при цена 1.90 2.00лв на литър и какъв срок да очаквам за продажбата на цялото количество което на зареждане ще е около 430 000л.,това последното знам,че си зависи от колко клиенти с договор събера евентуално,но все пак да се ориетнирам това количество колко реално е достатъчно за продажба на едро да кажем за месец..
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Re: Внос на горива
warnmap написа:Здравейте колеги
И последно какво търсене мога да очаквам при цена 1.90 2.00лв на литър и какъв срок да очаквам за продажбата на цялото количество което на зареждане ще е около 430 000л.,т
Ако пуснеш бензина на 1.90 , ще избиеш рибата . Лично аз бих си взел 2 варела веднага .
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
хах цените съм ги дал за пример просто ,търся информация на едро,че звучи все едно си правя реклама сега
не искам да изглежда така .. 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ако те научат бързо някои хора, няма да е добре за теб. Все пак стабилно ще подкопаеш доходите на много народ, които продават под цените на бензиностанциите и пак правят доста пари.
За 1.90-2.00 какво има да питаш? Те така като чуят нафта на 2.10-2.20 тичат с тубите, та какво остава за 2 лева.
Можеш ли да направиш това, давай. И ако не те е страх от никой.
За 1.90-2.00 какво има да питаш? Те така като чуят нафта на 2.10-2.20 тичат с тубите, та какво остава за 2 лева.

Можеш ли да направиш това, давай. И ако не те е страх от никой.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Добре де зарежете ги тези цени които съм дал,те са просо примерни по-добре ако имате информация за какви отстъпки става въпрос при търговците на дребно зареждащи от лукойл или друг търговец на едро.Аз до сега намерих от някаква фирма предлагаща дизела на едро около 2366.40 за 1000 литра (2.36 литара).Това ли е максималното или има и други достигащи по високи намаления на едро?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ти досега имал ли си допир до митница въобще? Направо мисли за нещо друго.
За щастие имах да, но не видях друг проблем освен,че не бях платил предварително таксите за вноса.Ти какво имаш предвид,ако може да опишеш точно какво се случва..?
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
warnmap написа:Здравейте колеги
Колега с интересен бизнес искаш да се заахванеш.Препоръчвам ти да спреш дотук,че няма смисъл да си мътиш мозъка с глупости.Ще ти обясня защо:
тъ
1.Няма как да ти разрешат да лапаш от баницата "ей така",а пари за "под масата" незнам колко милиона си подготвил
2.НИКОЙ АМА НИКОЙ няма да ти каже на колко пари взима горивата (познавам двама шофьори в Сакса,който работят от 7 години при тях и ти казвам със сигурност).
3.Имаш ли родниски връзки в парламента?

4.Тези хора,които се занимават с горивата боравят с милиони литри и цените за тях са други.
5.Имаш ли бензиностанция?
П.П дано не съм разочаровал ама има още 8329374 да пиша,смятам,че тези са достатъчни

- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
Бензиностанциите работят макс на 6-7 стотинки печалба на литър гориво.
Като знаеш актуалните цени на дребно, можеш да си сметнеш всичко останало.
Като знаеш актуалните цени на дребно, можеш да си сметнеш всичко останало.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
аз мога да дам нещо като идея, не знам дали е приложимо и т.н. ама ти ще си помислиш.
ако имаш вариант да внасяш на по-ниски цени, можеш да пробваш да се свържеш с разни фирми, чиито служители се занимават с транспорт и директно да им предложиш горивото.
ако имаш вариант да внасяш на по-ниски цени, можеш да пробваш да се свържеш с разни фирми, чиито служители се занимават с транспорт и директно да им предложиш горивото.

10 мнения
• Страница 1 от 1