Докога трябва тате да плаща?
Модератор: Общи модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Докога трябва тате да плаща?
И моите адмирации към Devent, потрудил се е, научил се е видял е как се правят парите.
Само, че това породи един интересен въпрос у мен. Хубаво трудиш се, къташ парички, купуваш скъпата кола, а после нали някой трябва да я гледа, да й сипва. Казвам го в смисъл на това, че не става само да събереш за да я купиш, защото после идват и последващите разходи.
Иначе както казах адмирации от мен. Примери за кофти възпитание е имало и винаги ще има. Няма как, такъв е хода на еволюцията.
В този ред на мисли, ми идва онзи лаф от филма Два диоптъра далекогледство - Колкото по-възрастен е човек - толкова по-далекоглед става.
Само, че това породи един интересен въпрос у мен. Хубаво трудиш се, къташ парички, купуваш скъпата кола, а после нали някой трябва да я гледа, да й сипва. Казвам го в смисъл на това, че не става само да събереш за да я купиш, защото после идват и последващите разходи.
Иначе както казах адмирации от мен. Примери за кофти възпитание е имало и винаги ще има. Няма как, такъв е хода на еволюцията.
В този ред на мисли, ми идва онзи лаф от филма Два диоптъра далекогледство - Колкото по-възрастен е човек - толкова по-далекоглед става.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Еми човека е спестявал по 900лв. месечно. С 900лв. месечно за колата... бая километраж трябва да й навърта, че да не му стигат или тая кола да се насира да се чупи (ама на всеки завой).
П.П. По спомен в тема за кой колко взима... половината форум взимаше по-малко от 900лв.
П.П. По спомен в тема за кой колко взима... половината форум взимаше по-малко от 900лв.

- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
cod-cdbp написа:И моите адмирации към Devent, потрудил се е, научил се е видял е как се правят парите.
Благодаря ти, колега

Прав си, покупката е най-лесната част. Преди когато имах само 1000 лева в сметката си мислех, че това е най-трудната част, все пак ми оставаха още 9000, но след като я купих видях, че съм сбъркал. За щастие аз продължавам да си работя в стабилна фирма и вадя пари, с които успявам да държа колата ми в състоянието, в което искам да е. На месец си отиват по едно 600 лв. само за бензин и много се радвам, че не се сблъсках с това чудо когато взимах няма и 400 лева заплата в началото на моята работническа кариера, защото щях да се видя в приказка, но не с хубав край. Т.е дори и баща ми да ми беше купил колата, аз тогава исках 328, щях да се закопая мнооого с разходите покрай нея. Щях да я гледам от балкона как седи пред блока. Заплатата само за горивото нямаше да ми стига, а да не говорим за перфектна поддръжка без компромис, нови гуми, качествени части, каско, граждански и т.н. Просто тогава, както всеки тийн се бях надскочил многократно в мечтите си, но не мислех за последсвията. И за щастие е имало кой да ме върне на земята, като ме остави няколко години без кола за да мога да израстна кариерно през това време и да си купя мечтата, за да се чувствам наистина добре като ми измърка двигателя, всеки път като я запаля, а не да бъда роб на колата си и да стоя гладен заради нея

П.с. Да не си помислите, че живота и харчовете са ми само около колата, просто за това стана дума от автора на темата и затова започнах да говоря конкретно за нея.
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
BMW_POWER написа:madpetio написа:.....
Прав си.Евала че се опитваш да възпитаваш по този начин .Hяма безплатни телефони джипове и тва онова, защото един човек като свикне така и после като спре притока на $ ,ще има...."Aма искам най-Новaтa M3 / AMG /друго Абе що не изтегля кредит ей каква добра идея ще ги Пре*бa няма да го плащам".

Проблемът не е при мен. баба му (бившата ми тъща) са доста имотни. Четири от апартаментите под наем са в района на Докторската градина. Има петстаен в Лозенец под Японския, 107м2 в Младост (дето отиде при мамка му при развода), още два за които само съм чувал, кантора срещу Съдебната палата, едно магазинче 200м2 в Емил Марков ... Та младежа се явява по стечение на обстоятелствата единствен наследник и му дреме на ... По негови думи, той оценява хората по това, което са му дали. баба му е с 5000 евро напред всеки месец, аз просто нямам шанс
Винаги съм се опитвал да му втълпя, че най е сладко това, което си постигнал със собствен труд. Това ти дава независимост. Никой не може на мен да ми потропа на вратата и да ми каже, че съм му длъжен за нещо, защото ми бил дал еди какво си. Всичко съм постигнал сам, със съпругата си. Синковеца сега иска на 21 да прегърне живота и да гребе с пълни шепи. Може, ама ще се потрудиш.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Да възпиташ детето си в посока, че материалните неща в живота, като коли, телефони и нам' си още какво, са някакви ценности или цели за преследване, значи да ги излъжеш по най-жестокия възможен начин и да ги обречеш на заблуда за цял живот. Аз преследвах тези неща, нямаше кой да ме възпита в друго. Превъзпитах се на 37 г., по трудния начин. Днес слабо ме интересува, че телефона ми е от далечната 2009 г. или, че колата ми няма М брони. И ще гледам и децата ми да не ги интересува това, та да не ми се налагат подобни разговори, като на колегата.
Последна промяна Elesar74 на 24 Юли 2013, 0:27, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
BMW_POWER написа:Проблемът не е при мен. баба му (бившата ми тъща) са доста имотни. Четири от апартаментите под наем са в района на Докторската градина. Има петстаен в Лозенец под Японския, 107м2 в Младост (дето отиде при мамка му при развода), още два за които само съм чувал, кантора срещу Съдебната палата, едно магазинче 200м2 в Емил Марков ... Та младежа се явява по стечение на обстоятелствата единствен наследник и му дреме на ... По негови думи, той оценява хората по това, което са му дали. баба му е с 5000 евро напред всеки месец, аз просто нямам шансВинаги съм се опитвал да му втълпя, че най е сладко това, което си постигнал със собствен труд. Това ти дава независимост. Никой не може на мен да ми потропа на вратата и да ми каже, че съм му длъжен за нещо, защото ми бил дал еди какво си. Всичко съм постигнал сам, със съпругата си. Синковеца сега иска на 21 да прегърне живота и да гребе с пълни шепи. Може, ама ще се потрудиш.
Значи си попаднал в изключително тежка ситуация и ще трябва адски да се потрудиш да го превъзпиташ синковеца. Един вид докато си под моя покрив важат моите правила, но поднесено по подходящ начин нали.

- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
BMW_POWER написа:Проблемът не е при мен. баба му (бившата ми тъща) са доста имотни. Четири от апартаментите под наем са в района на Докторската градина. Има петстаен в Лозенец под Японския, 107м2 в Младост (дето отиде при мамка му при развода), още два за които само съм чувал, кантора срещу Съдебната палата, едно магазинче 200м2 в Емил Марков ... Та младежа се явява по стечение на обстоятелствата единствен наследник и му дреме на ... По негови думи, той оценява хората по това, което са му дали. баба му е с 5000 евро напред всеки месец, аз просто нямам шансВинаги съм се опитвал да му втълпя, че най е сладко това, което си постигнал със собствен труд. Това ти дава независимост. Никой не може на мен да ми потропа на вратата и да ми каже, че съм му длъжен за нещо, защото ми бил дал еди какво си. Всичко съм постигнал сам, със съпругата си. Синковеца сега иска на 21 да прегърне живота и да гребе с пълни шепи. Може, ама ще се потрудиш.

Аз нямам баща

PS:лигавя се sorry .Ситуацията е тежка , погледни го от добрата страна поне има достатъчно имоти за залагане при теглене на кредит.

Последна промяна Beamerdriver на 24 Юли 2013, 10:44, променена общо 2 пъти
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Баси дилемата,аз като бях малък и исках,като ми кажат "няма пари" и това е...
Ако имаш пари-купи му,ако нямаш пари му го казваш.
Сега има и друго,поне според това което казваш-сина ти не живее с теб в Канада ,пък ти си си завъртял друго семейство,даже по спомени и дете малко имаш дето ходи на градина и малко нещата изместват ракурса,един вид...малко е друго семейство сина ти,ми що баба му не му вземе там каквото има да взима?!
Ако имаш пари-купи му,ако нямаш пари му го казваш.
Сега има и друго,поне според това което казваш-сина ти не живее с теб в Канада ,пък ти си си завъртял друго семейство,даже по спомени и дете малко имаш дето ходи на градина и малко нещата изместват ракурса,един вид...малко е друго семейство сина ти,ми що баба му не му вземе там каквото има да взима?!
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Toй че грешно оценява хората - безкрайно грешно. Обаче, в тая ситуация има пълното право да го боли п@тката, в края на краищата нали по старо БГ разбиране се трудим за да оставим нещо на децата... Ето ти го резултата. Бабата се е трудила ( или не, все тая ) и ще има за поколението напред. На негово място щях да си уча нещо дето ме кефи като фотография, без да ми пука колко доходно е и щях да си свиркам...
Радвай се, че сина ти има късмет и се опитай да му обясниш, че трябва да развива и себе си. Толкоз

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Явно бабата не можеш да я биеш по снасяне
Явно си и далече за да можеш реално да упражняваш възпитателни мерки
Можеш да му обясниш, че живота не е коли и телефони в прав текст
и трябва да намери начин да се оправя сам с него ... или ще остане на баба си хрантутника,
което колкото и да му се вижда готино, в крайна сметка няма да е в негова полза
и бабата да не се прави ми с тия имоти да купи едно БМВ на момчето
Явно си и далече за да можеш реално да упражняваш възпитателни мерки
Можеш да му обясниш, че живота не е коли и телефони в прав текст
и трябва да намери начин да се оправя сам с него ... или ще остане на баба си хрантутника,
което колкото и да му се вижда готино, в крайна сметка няма да е в негова полза
и бабата да не се прави ми с тия имоти да купи едно БМВ на момчето

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Дидо85
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.2i CSL '03
Мисля, че Тате/Мама трябва да се грижат докато детето учи. Това според мен е възраст около 24-25. Не повече, но не и по-малко.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Ето възраст около 24-25 вече си е мъж,какво дете.......На тази възраст вече някои имат и те деца.....

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
кичоне написа:Ето възраст около 24-25 вече си е мъж,какво дете.......На тази възраст вече някои имат и те деца.....
то на тая възраст някой имат и внуци

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...