Съвет от юрист
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525dA
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
Съвет от юрист
Здравейте пичове.
Проблема е с верига магазини Хенди.
На 09.05.2013 приятелката ми отива в Хенди да си преподпише мобилния план към МТЕЛ.Дотук всичко е наред,вадят пичовете договор разписват се и двете страни и поживо поздраво си тръгва мойта приятелка с нейното копиее от договора.
Преди 1 седмица отиваме в магазин на МТЕЛ с цел да вземем телефон на изплащане.Всичко наред докато служителя на МТЕЛ ни обясни,че можем да вземем каквото поискаме след като се издължим напълно,при което ние останахме учудени защото освен договора който беше преподписан на 09.05.2013 приятелката ми няма друга карта.Оказва се обаче,че на 13.05.2013 в същия магзин на Хенди са подписани договори за още 2 СИМ карти и 1 договор за мобилен интернет.Поискахме копия на договорите.Предоставиха ни ги,като на тях ясно си личи,че подписа и трите имена на приятелката ми са фалшифицирани ( с две думи тя не ги е разписвала).СЛед обстойна проверка на договора ( този от 09.05.2013) ясно се забелязва и разминаване в оригинала и копието.
Дайте ми съвет кво да правя оттук нататък.СЛед проверка в наказателния кодекс може да му праснат 3 годиния на тоя от Хенди.
Много бих се радвал ако някой колега Юрист ми обърне повечко внимание и ми даде тел.за връзка да обсъдим нещата,какво и как да бъде оттук нататък.
Естествено всичко каквото струва,ще си го платим
Проблема е с верига магазини Хенди.
На 09.05.2013 приятелката ми отива в Хенди да си преподпише мобилния план към МТЕЛ.Дотук всичко е наред,вадят пичовете договор разписват се и двете страни и поживо поздраво си тръгва мойта приятелка с нейното копиее от договора.
Преди 1 седмица отиваме в магазин на МТЕЛ с цел да вземем телефон на изплащане.Всичко наред докато служителя на МТЕЛ ни обясни,че можем да вземем каквото поискаме след като се издължим напълно,при което ние останахме учудени защото освен договора който беше преподписан на 09.05.2013 приятелката ми няма друга карта.Оказва се обаче,че на 13.05.2013 в същия магзин на Хенди са подписани договори за още 2 СИМ карти и 1 договор за мобилен интернет.Поискахме копия на договорите.Предоставиха ни ги,като на тях ясно си личи,че подписа и трите имена на приятелката ми са фалшифицирани ( с две думи тя не ги е разписвала).СЛед обстойна проверка на договора ( този от 09.05.2013) ясно се забелязва и разминаване в оригинала и копието.
Дайте ми съвет кво да правя оттук нататък.СЛед проверка в наказателния кодекс може да му праснат 3 годиния на тоя от Хенди.
Много бих се радвал ако някой колега Юрист ми обърне повечко внимание и ми даде тел.за връзка да обсъдим нещата,какво и как да бъде оттук нататък.
Естествено всичко каквото струва,ще си го платим
Re: Съвет от юрист
audi_rulzzz написа:...На 09.05.2013 ....
Преди 1 седмица отиваме в магазин на МТЕЛ...
Да не бъркаш датите нещо- това са близо 3 месеца разлика. През които месеци получаваш фактури за плащане. Тези 2 сим карти + мобилен нет са минимум 20лв. на месец отгоре само такси + във фактурата трябва да пише неща в смисъл "За номер Х- 5лв., за номер ХХ- 10лв., за номер ХХХ- 20лв., за мобилен нет- 10лв.". Трябва да си доста заблуден за да не усетиш нещата още първият месец... Това как да е, сега на въпроса:
1: Подаваш жалба в полицията- на договорите седи подпис на служителя от магазина и виновният е ясен.
2: Обявяваш картите за изгубени- целта е да ги спрат от Мтел и да не трупат сметки. За нещастие таксите остават дължими.
3: Започваш борба с Мтел да ти прекратят договорите без неустойки на основание, че са фалшифицирани.
- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
F3P написа:audi_rulzzz написа:...На 09.05.2013 ....
Преди 1 седмица отиваме в магазин на МТЕЛ...
Да не бъркаш датите нещо- това са близо 3 месеца разлика. През които месеци получаваш фактури за плащане. Тези 2 сим карти + мобилен нет са минимум 20лв. на месец отгоре само такси + във фактурата трябва да пише неща в смисъл "За номер Х- 5лв., за номер ХХ- 10лв., за номер ХХХ- 20лв., за мобилен нет- 10лв.". Трябва да си доста заблуден за да не усетиш нещата още първият месец... Това как да е, сега на въпроса:
1: Подаваш жалба в полицията- на договорите седи подпис на служителя от магазина и виновният е ясен.
2: Обявяваш картите за изгубени- целта е да ги спрат от Мтел и да не трупат сметки. За нещастие таксите остават дължими.
3: Започваш борба с Мтел да ти прекратят договорите без неустойки на основание, че са фалшифицирани.
Нямаме фактура на хартиен носител....
И това е интересно.Като отидем в МТЕЛ да плащаме излиза само фактурата за номера който ползва.
А иначе за 3-те месеца се е натрупала сметка от 60 лева.С МТЕЛ се преборихме.Анулираха ни договорите и ни свалиха всички задължения по въпросните 3 карти.Идеята е тоя въпросния да си получи заслуженото.
Значи ти остава да действаш само с полицията. Би следвало да имаш документ от Мтел, че ти анулират договора на това основание, представяш и него в полицията. Понеже сумата е дребна дано да свършат нещо тея мързели- тоя задължително трябва да си получи наказанието.
- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
Дано.Въпроса е,че искам да го съдя аз.Пак ли в милицията да ходя?
Отиваш в милицията, пускаш една жалба, газваш името на гавазина, от кой магазин е и е готов. Ако искаш ти лично да си го съдиш, отиваш при най-измисления и евтин адвокат и за един месец сте го опраскали (служителя). Ако наистина е фалшифицирал подписи, случая е изключително лесен, не ти трябват някакви прескъпи адвокати.

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Имах подобен проблем с ''НЕЩАСТНИЦИТЕ'' от тази верига магазини.В договора на едното място пишеше договора е за 12 месеца,но по назад на един от многото листове с дребен шрифт''Двугодишен абонамент'' и попринцип като се подписвам гледам внимателно,но пак ме метнаха.Не ги съдих,а трябваше.

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
7 мнения
• Страница 1 от 1