Избор на куче пазач

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Re: Избор на куче пазач

Мнение от Evkata » 06 Авг 2013, 8:57

Аз имам Каракачанска овчарка и е голям пазач. Не може да припари друго куче , котка или каквото и да била друго животно. Дори тази сутрин намерих един таралеж убит до него , втория за една седмица. Чудно ми е как ги убива , не ми ли бучат и изобщо защо ги убива. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: M-ка, кво друго?

Мнение от Wolf4 » 06 Авг 2013, 9:42

Evkata написа:Аз имам Каракачанска овчарка и е голям пазач. Не може да припари друго куче , котка или каквото и да била друго животно. Дори тази сутрин намерих един таралеж убит до него , втория за една седмица. Чудно ми е как ги убива , не ми ли бучат и изобщо защо ги убива. :dunno:

Eдин безплатен съвет - отучи го колкото е възможно по-бързо. Таралежите си отмъщават подобаващо за жестокостта и дълбоко във венците и бърните на кучето, а понякога и в муцуната му остават пречупени бодли - само върховете им, които няма как да видиш, камо ли да извадиш. За подобен "подвиг" моето куче прекара едночасова операция и едва го спасих. Когато главата или муцуната на четирикракия ти приятел се подуят и започне да изглежда като боксьор след мач, може вече да е късно да го спасиш, независимо, че иначе ще ти изглежда жизнен. Бодлите, които остават в главата, муцуната или устната кухина на кучето могат да причинят смъртоносна инфекция и съответно фатално мозъчно възпаление. Вземи мерки, кучето ти да бъде отучено да лови таралежи - ако не знаеш как да го обучиш да не го прави, позвъни на специалист с опит по въпроса.

Защо кучетата убиват таралежи? Причините са няколко: 1. Всяко куче е хищник и ловец, който вижда, чува и подушва света в пъти по-добре от нас. грухтенето и шумовете, които таралежите издават, както и дивата им миризма отключват вродените инстинкти на кучето да ловува. 2. кучето подушва миризмите и мозъкът му ги анализира на ниво феромони, което значи, че таралежът за него ухае както барбекюто за нас (таралежите имат много вкусно месо). 3. Дори, когато започне да го изследва и да си играе с него, кучето се убожда, оттам се раздразва и накрая го убива. 4. Веднъж щом кучето убие таралеж (или друго животно) това за него се превръща в игрова привичка а по късно и в спорт (навик), който може да свърши фатално.
Are you M enough...?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 06 Авг 2013, 15:23

Колеги, много съм ви благодарен за отговорите, не съм предполагал, че темата ще придобие такъв интерес. Утре отивам до Костинброд, да си избера кученце, Немска Овчарка със родословие. Родителите са били на рентген за дисплазия. Надявам се да си харесам някое. А колкото до това, как бабата и дядото ще гледат кучето, само ще кажа, че са много в час, какви грижи трябва да се полагат за домашен любимец. Имаме кучета от както се помня, просто е време, за някое по-голямо. Всъщност ще са две, едно за баба ми и едно за майка ми. Като ще е гарга да е рошава. Айде, ако утре си го донеса във къщи, ще пращам снимки. Даже и училище им намерих, ама чак в Пловдив.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Авг 2013, 19:47

Wolf4 написа:(таралежите имат много вкусно месо)

Миналият ден един мангал ми носи някакво полу-изгоряло месо и ми предлагаше да опитам. Естествено отказах с думите кой знае какво е това, а оня отвръща, че било таралеж и имало вкус като свинско. Веднага го лепнах защо го е убил(ходил вечер с кучетата да ги лови като те само ги надушвали), да ги оставя да живеят, а оня вика, че нямало той да мре от глад, а те да живеят. :banghead:
Пожелах му да го набарат горските(забранени са за лов)и да му хвърлят един хубав бой! :ranting:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 06 Авг 2013, 21:56

Чета и невярвам какви идиотщини са написани тук... Няма да влизам в подробности за да не стане грозно, НО държа да кажа, че кучето е приятел на човека и не е нормално да не може да се влезе у вас, да къса синджири или да убива другите кучета.. това говори само какви дебили са стопаните!

По темата, както няколко пъти са ти казали хората, отиди в някой приют и осинови едно хубаво младо мъжко куче, при всички положения ще ти върши работа (да лае пазейки си територията и ще плаши гаргите) а ще си му дал живот а не да пълниш гушите на тези идиоти с развъдниците, които на всичкото отгоре гледат в повечето случай родителите в ужасни условия и в следствие на това малките кученца са апатични, нелюбвеобилни и т.н.

Относно идеята да дадеш на баба и дядо сериозно/голямо куче, помни само че колкото и да са в час хората отдавна нямат сила, инстинкт и реакции като на млад човек.. Ще ти дам само два примера - близо до нас един хубавец като теб беше оставил на баба си да гледа една каракачанка, е бабата цял живот е имала кучета и е в час, но аз лично съм и прибирал кучето точно 3 пъти за под мецес и добре, че младежа се оказа с акъла си и го взе от бабата, че кой знае какви бели можеше да и направи. Втория пример е личен, имам ротвайлер на 6 години, изключително възпитано куче и се държи като котка с хора (така е научен нарочно), естествено лае много и плаши хората, но това не е най-важното в случая, преди години майката на жена ми решила да го разходи което се е случвало много пъти, при излизането обаче нашия вижда куче което го беше нападало като малък и животното в него проговаря... резултата беше счупена ръка и бая влачене по асфалта на тъщата а тя далеч не е баба и е с акъла си а и някаква сила има...
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Мнение от cave troll » 06 Авг 2013, 23:37

I.Voykov написа:...

100% истина
П.С. куче от приют не е по малко куче от породисто, точно толкова е куче
важното е на какви хора ще попадне
не е като да не са сърцати
един познат осинови две кучета от приют майка и син
с очите си видях как 2 годишен мъжки "помяр" нападна огромен мъжки ротвайлер, за да защити майка си /рот-а само я подушваше, без лоши намерения/, но кучето беше сърцато
в интерес на истината трябва да кажа че и ротвайлера не отвърна на атаката а се обърна и си тръгна
те животните се разбират помежду си ако няма малоумна човешка намеса или в самия момент или във възпитанието
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 07 Авг 2013, 0:19

Колеги, заповядайте едно чудесно видеоръководство преведено на руски за обучение на младото куче в основните команди:

http://www.youtube.com/watch?v=CwRseGVgo1I

Ето ви и един добър видеоурок на английски за това какво трябва да знаете за екстериора на немското овчарско куче и начинът му на обучение :

1. http://www.youtube.com/watch?v=76ZBT2OVTPQ

2. http://www.youtube.com/watch?v=NfgtBHwE7es

3. http://www.youtube.com/watch?v=B7jxS1hYOiI

4. http://www.youtube.com/watch?v=5w7Q5Qex0IQ

Прилично видео което показва как да започнете с развиването на злоба на кучето си като подготовка за следващата тренировка по задържане на нарушител и охрана на обект или човек:

http://www.youtube.com/watch?v=gcsV1QpH6Jk

Едно видео за истински легендарно куче VITO Vom Waldwinkel, многократен победител в състезания по работни качества, за да добиете представа за част от изпитанието ШУТСХУНД:

http://www.youtube.com/watch?v=j4KBthjeN00

Ето я и прочутата руска система, която дълбоко уважавам, независимо, че съм възпитаник на германската система за обучение. Забележете че руските (източноевропейски) овчарски кучета атакуват навсякъде по тялото на нарушителя (корем, слабини, крака, гръб и шия) за разлика от германските овчарски кучета, които са обучени да задържат на предмишнища, мишница, рамо. Забележете че руснаците обучават кучето да напада и води бой едновременно с двама нарушители, които го замерват с предмети (бидони), крият се зад столове и ги блъскат към него, удрят го с различни градински инструменти, покриват го с одеяла и го душат. Респект пред руската система :bchug: :ok: :bowdown: .

http://www.youtube.com/watch?v=rDSZGmEphOo

http://www.youtube.com/watch?v=2EAMUgDXEok

http://www.youtube.com/watch?v=OnvVeR7A0Y8
Are you M enough...?!

Потребител
Аватар

Мнение от -Злой- » 08 Авг 2013, 1:03

zafirovp написа:Колеги, много съм ви благодарен за отговорите, не съм предполагал, че темата ще придобие такъв интерес. Утре отивам до Костинброд, да си избера кученце, Немска Овчарка със родословие. Родителите са били на рентген за дисплазия. Надявам се да си харесам някое. А колкото до това, как бабата и дядото ще гледат кучето, само ще кажа, че са много в час, какви грижи трябва да се полагат за домашен любимец. Имаме кучета от както се помня, просто е време, за някое по-голямо. Всъщност ще са две, едно за баба ми и едно за майка ми. Като ще е гарга да е рошава. Айде, ако утре си го донеса във къщи, ще пращам снимки. Даже и училище им намерих, ама чак в Пловдив.

Поздравления, немската овчарка и според мен е най-логичният избор.
Постът на колегата И.Войков е съвсем на място и не бива "грам" да се пренебрегва.
Най - страшните кучета за гледане (особено от възрастни хора) според мен са т.н. БОК (Каракачанска овчарка) и най-вече Кавказка овчарка (познавам 3-ма стопани с такива, на които кучетата са им посягали на тях лично или на член от семейството - като всички случаи са завършвали със доста шевове за пострадалите)
Странно, изтъкнаха се качествата на много породи, но не видях никой да препоръча едно от най-силните и може би най-силното куче-пазач - КАНГАЛЪТ! 2 пъти съм срещал кангал - една женска над 65 кг. и един мъжкар над 80 кг., без да изглеждат много охранени ... изглеждаха като немски дог на стероиди :) страховито и на няколко пъти изпитах остра нужда от памперс докато ме подушваха...
За Кане Корсо само съм чел, че е най-добрият пазач, но не съм го виждал наживо и нямам познати с такова.
Поздравления още веднъж да немската овчарка и чакаме снимки!
П.С. - преди години дядо (лека му пръст) имаше едро непородисто мъжко куче, около 55 кг. което се оказа най-добрият пазач на къщата му, при положение, че до тогава беше отгледал около 10-на други от "страшните породи".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolf4 » 08 Авг 2013, 10:55

-Злой- написа:...
Поздравления, немската овчарка и според мен е най-логичният избор.
...
П.С. - преди години дядо (лека му пръст) имаше едро непородисто мъжко куче, около 55 кг. което се оказа най-добрият пазач на къщата му, при положение, че до тогава беше отгледал около 10-на други от "страшните породи".

Немското овчарско куче е чудесен избор и това е факт, който повечето любители на кучета са научили още с прохождането си в кинологията. Тук е мястото да отбележим, че въпросната порода се е наложила с течение на много години изпитания и противопоставяне срещу всички други породи кучета, които за краткост наричаме "работни породи". Особено висок дял в доказването на репутацията на Немското овчарско куче, имат въоръжените сили и полицията на всяка една страна на планетата, която поддържа тези две институции.

В този ред на мисли, логично е първо да изясним, че съществуват две основни школи за обучение и подготовка на кучета в света. Това са Германската школа (твърда) и Руската школа (мека) които имат легендарни успехи в тренировката, както и неподражаеми методи за изпитание. Тъй като вече предложих видеоматериали за Германската школа, редно е сега да ви предложа да се запознаете и с прочутото изпитание Руский Ринг .

Руский Ринг, както вече става ясно от името е руска система за изпитание на послушание, задържане на нарушител и защита на стопанина от един двама или трима въоръжени с огнестрелно и хладно оръжие нападатели. По кучето се стреля с халосни патрони, то се удря и блъска, поваля и души от фигурантите, които играят ролята на нарушители.

Вариантите на изпитание никога не се знаят до момента на състезанието, за да няма предварителна подготовка на участниците за всеки един кръг от теста. Това прави Руский Ринг система, която е максимално близо до реалността и веднага отсява, кучетата, които просто хапят на ръкав от кучетата, които хапят истински, т.е. търсят крака, слабини, корем, мишница и гърло.

Изпитанието е изключително трудно и се провежда през всички сезони (от -30 до +30 градуса температура) както ще видите от филмите.

В него участват абсолютно всички породи работни кучета, така че ще бъде интересно за всеки, който има свой фаворит. Участват Немско овчарско куче, Източноевропейско овчарско куче, Ротвайлер, Ризеншнауцер, Доберман, Малинойс, Черен КГБ териер, Мастиф, Американски булдог, Пит бул, Боксер и т.н.

На първия и на втория филм ще видите участие и на непородисто (улично) куче, което се представя страхотно :yes: .

За Кане Корсо ще постна специален филм с изпитание на работните качества на породата по-късно.

Пожелавам ви приятно гледане:

1. http://www.youtube.com/watch?v=SHlao78acpE

2. http://www.youtube.com/watch?v=zewVr_WFVfk

3. http://www.youtube.com/watch?v=EjVP6s5YLpk
Are you M enough...?!

Предишна

Назад към Извън Темата