Въпрос относно оръжие

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Е46 330xd
Мечтае да кара: E92 M3
Детайли за колата: Икономична

Re: Въпрос относно оръжие

Мнение от cave troll » 10 Авг 2013, 20:19

като стана дума за стечкин и за руско оръжие попаднах на този пистолет
http://www.youtube.com/watch?v=bHCT_telPpg
http://www.youtube.com/watch?v=9lwJTriLx8g
твърдят че е наи лек в класа си а освен това цевта и затвора са по ниско разположени от другите
не съм го срещал в българските магазини или саитове за оръжие
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Авг 2013, 21:55

Оръжие не се избира по картинки. На място в магазина пробваш дали ти "лепне" на ръката как се удеща тежеста дали изобщо ти пасва как стои в кобур и такива един куп нещица..Стреляш ако може пробно .Ако ти трябва само да си начешеш крастата която и ютия да вземеш все тая. Казах ти и по напред - вземаш нещо което се продава лесно втора ръка- един ден ще трябва да го продадеш или да го дариш на държавата.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от cave troll » 10 Авг 2013, 22:37

Jordana написа:Оръжие не се избира по картинки. На място в магазина пробваш дали ти "лепне" на ръката как се удеща тежеста дали изобщо ти пасва как стои в кобур и такива един куп нещица..Стреляш ако може пробно .Ако ти трябва само да си начешеш крастата която и ютия да вземеш все тая. Казах ти и по напред - вземаш нещо което се продава лесно втора ръка- един ден ще трябва да го продадеш или да го дариш на държавата.

но нали трябва да реша какво да пробвам
не мога да ида да пробвам 20 патлака наведнъж
искам да сведа избора до 2-3 които първо да ми харесат като ТТ данни като отзиви и тн
не разбрах защо един ден ще трябва да го продам или даря на държавата
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Авг 2013, 0:07

Щото като не ти подновят разрешителното в един хубав ден имаш 6 месеца да го продадеш - ако не се продаде се иземмва в полза на държавата. Така че тия 1500лв бюджет със кобура касата патроните прострелване и разрешително ще станат повече .За мене лично е доста неоправдана инвестиция .Но така или иначе не каза за какво ще се ползва оръжието така че моите доводи може да не са адекватни за твоя случай.Все пак избора си е твой.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Мнение от sshtskv » 11 Авг 2013, 1:33

cave troll написа:вече писах ще го ползвам по стрелбищата по интензивно и за лична охрана
не знам за какво по различно може да се ползва нормално едно оръжие ако не е служебно
за какво кос не биха продължили разрешителното след като веднъж са го издали ?

За средностатистически гражданин е много трудно да изкара разрешително днешно време.
Интересно, какъв мотив ще представиш пред служба КОС, за да ти разрешат ползването на късо оръжие. При подновяване процедурата, до колкото знам е същата. Отново трябва да представиш мотив. Дано не си мислиш, че ще ти дадат разрешение, ако напишеш в тази графа "лична охрана".

Ако може да ти се направи психо-профил от това, което пишеш, то аз лично не бих ти дал разрешително, ако имах правомощие. Ако ще гърмиш по стрелбищата, патлаци там има колкото щеш. Лична охрана... каква лична охрана? Ще ставаш лична охрана? Лично себе си ли ще охраняваш с последващ въпрос - застрашен ли ти е живота? Не е така лесно, както изглежда...

Приомите ти за избор на късо оръжие са неясни и неориентирани. Изглежда не знаеш, какво искаш. Това вероятно ще доведе и до подобен избор в крайна сметка.
Вслушай се в колегата по-горе. Има резон в думите му.
Изображение

Аватар

Мнение от cave troll » 11 Авг 2013, 2:00

Вълк написа:
cave troll написа:вече писах ще го ползвам по стрелбищата по интензивно и за лична охрана
не знам за какво по различно може да се ползва нормално едно оръжие ако не е служебно
за какво кос не биха продължили разрешителното след като веднъж са го издали ?

За средностатистически гражданин е много трудно да изкара разрешително днешно време.
Интересно, какъв мотив ще представиш пред служба КОС, за да ти разрешат ползването на късо оръжие. При подновяване процедурата, до колкото знам е същата. Отново трябва да представиш мотив. Дано не си мислиш, че ще ти дадат разрешение, ако напишеш в тази графа "лична охрана".

Ако може да ти се направи психо-профил от това, което пишеш, то аз лично не бих ти дал разрешително, ако имах правомощие. Ако ще гърмиш по стрелбищата, патлаци там има колкото щеш. Лична охрана... каква лична охрана? Ще ставаш лична охрана? Лично себе си ли ще охраняваш с последващ въпрос - застрашен ли ти е живота? Не е така лесно, както изглежда...

Приомите ти за избор на късо оръжие са неясни и неориентирани. Изглежда не знаеш, какво искаш. Това вероятно ще доведе и до подобен избор в крайна сметка.
Вслушай се в колегата по-горе. Има резон в думите му.

радвам се че в кос няма въпрос -какво оръжие мислите да си закупите за да ви направим психопрофил и да ви откажем- интерпретациите ще са много както и отказите - ако е малко - ма ти си скрит килър - ако е голямо - ама ти се готвиш за воина по улиците - ако е средно по размер - ама ти си скрита лимонка....
добре че няма такъв въпрос защото понякога човек просто си харесва пистолет колкото и непрактичен да е за носене или за друго
не искам да коментирам кос и техните критерии кои може и кои не може да притежава оръжие
по цял свят е различно а хората са еднакви и затова няма смисъл
питах за конкретни марки и модели и кои какви впечатления има от тях
и благодаря за психооценката по интернет г-н Вълк
темата за мен се изчерпа с послените мнения и аз няма повече какво смислено да напиша
ако вие имате ще чета с интерес
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Мнение от sshtskv » 11 Авг 2013, 2:44

Не беше нужно да се засягаш. Хептен се умеша...

Просто трябва да си отговориш на няколко простички въпроса.
Е, не като този. Надявам се осъзна в последствие, какво пита, че ако не си... :oops:
cave troll написа:този Sig Sauer P226 с каква цев е полигонална или с канали защото това също е от голямо значение за избора ми

И тъй като не уважи времето, което отделих за теб, смятам да бъда до тук. Но понеже съм положителен човек, ти пожелавам успех и с интерес чакам да видя избора ти със снимка, тук.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 11 Авг 2013, 3:50

Колегата Вълк е истински професионалист и трябва да му се вслушваме в думите, без да се засягаме!
Без страх, без спирачка!

Предишна

Назад към Извън Темата