София-Варна от къде е най-добре?
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Re: София-Варна от къде е най-добре?
София-Търново-Варна за мен е най-удачно. Най-големият зор е до магистралата, по-малък до Търново, а след Търново си почти сам.
През Бургас-Обзор също става, ама ако попаднеш на някой катастрофирал румънец по завоите на Обзор и си до там. Поне 3-4 часа.
Успех.
През Бургас-Обзор също става, ама ако попаднеш на някой катастрофирал румънец по завоите на Обзор и си до там. Поне 3-4 часа.
Успех.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Колкото човека, толкова мнения
Последните 10 дни пътувах и по маршрут София-Бургас по магистрала Тракия, пътувах и за Варна през Търново. Лично аз ти препоръчвам маршрута през Търново, но си е мое мнение, а аз не обичам магистрали.Отделно е най-къс пътя оттам.

only rear wheel drive
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Аз също минавам винаги през Търново. Лошото е само ,че май има малко повечко камери 
Имаш на Микре ,на Малиново ,на Шереметя ,на Търговище и на Шела на Шумен
Не броим и мобилните....,но при спазване на ограниченията всичко е о.к.

Имаш на Микре ,на Малиново ,на Шереметя ,на Търговище и на Шела на Шумен

Не броим и мобилните....,но при спазване на ограниченията всичко е о.к.

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Варна - Велико Търново - София = 445 км.
Варна - Бургас - София = 508 км.
До сега често минавах през Варна - В. Търново - София. Ако поддържаш средна скорост от 100 км. си е около четири часа и половина път. Но последния път имаше ужасно много полиция и то не само да седи, ами с камери и радари, въпреки, че с новата отсечка не се минава през Шумен. Но в Търговище на две места + камера, преди Омуртаг, през Велико Търново се минава през центъра (или околовръстното) + две камери на входа и изхода + мобилна камера (една червена астра), на Севлиево до Лукойла + камера на Малиново (Петрола), край Българене се крият на бензиностанцията, на Микре камера (май не работи отдавна, но се намаля профилактично, преди или след тунелите застават на пусия... Не че е лошо да има контрол, ама и някой ограничения са безумни.
И май се оказва, че ако минеш през Бургас ще е по-бързо или ще си спестиш няколко скъпи снимки ако караш около 130-те. Тънкият момент в пътуването е кога трябва да си в Бургас и да тръгнеш към Слънчев бряг и Варна. През деня Варна - Бургас си е градско. Но след 8 - 9 вечерта е по-приятно.
Варна - Шумен - Смядово - Стралджа = 507 км. и е много по-лесно преминаването на Ришки проход и скоро го асфалтираха, но не знам дали приключиха с ремонтите, че бяха нарязали асфалта лошо.
Варна - Бургас - София = 508 км.
До сега често минавах през Варна - В. Търново - София. Ако поддържаш средна скорост от 100 км. си е около четири часа и половина път. Но последния път имаше ужасно много полиция и то не само да седи, ами с камери и радари, въпреки, че с новата отсечка не се минава през Шумен. Но в Търговище на две места + камера, преди Омуртаг, през Велико Търново се минава през центъра (или околовръстното) + две камери на входа и изхода + мобилна камера (една червена астра), на Севлиево до Лукойла + камера на Малиново (Петрола), край Българене се крият на бензиностанцията, на Микре камера (май не работи отдавна, но се намаля профилактично, преди или след тунелите застават на пусия... Не че е лошо да има контрол, ама и някой ограничения са безумни.
И май се оказва, че ако минеш през Бургас ще е по-бързо или ще си спестиш няколко скъпи снимки ако караш около 130-те. Тънкият момент в пътуването е кога трябва да си в Бургас и да тръгнеш към Слънчев бряг и Варна. През деня Варна - Бургас си е градско. Но след 8 - 9 вечерта е по-приятно.
Варна - Шумен - Смядово - Стралджа = 507 км. и е много по-лесно преминаването на Ришки проход и скоро го асфалтираха, но не знам дали приключиха с ремонтите, че бяха нарязали асфалта лошо.
Селото се оказа точно във града
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Информация от днес!
София-Варна тръгнах си по класическия маршрут през Айтос и Сл.Бряг и на едно място видях табела Варна направо и викам дай да го пробвам тоя маршрут и се забих в Дюлински проход! Има табели ОТВОРЕН,но пътя е ЗАТВОРЕН според някои органи и според мен няма такъв път минах го целия около 20км на първа скорост почувствах се в Румъния 1999г. няма асфалт няма нищо. Беше си оцеляване на предала
На Връщане послушах колегата по назад за Провадия-Айтос - Карнобат - АМ Тракия
Минава се през Айтоски проход.Самия проход е трагедия тесен път вървят ТИРове на места няма разминаване без да излезеш в банкета.Но като цяло съм доволен от преминаването си от там. София-Варна от там 503км според Гугъла.
Следващото пътуване ще е през Ришкия проход тази година от пролетта тече ремонт сигурно са го завършили... 528км според Гугъла.
Предимствата че няма обиколки като го гледам на картата...слиза се от АМ.Тракия на Карнобат от там Шумен и магистралата за Варна
Минах и през Котел един път, но не ми хареса доста е обиколен.
София-Варна тръгнах си по класическия маршрут през Айтос и Сл.Бряг и на едно място видях табела Варна направо и викам дай да го пробвам тоя маршрут и се забих в Дюлински проход! Има табели ОТВОРЕН,но пътя е ЗАТВОРЕН според някои органи и според мен няма такъв път минах го целия около 20км на първа скорост почувствах се в Румъния 1999г. няма асфалт няма нищо. Беше си оцеляване на предала

На Връщане послушах колегата по назад за Провадия-Айтос - Карнобат - АМ Тракия
Минава се през Айтоски проход.Самия проход е трагедия тесен път вървят ТИРове на места няма разминаване без да излезеш в банкета.Но като цяло съм доволен от преминаването си от там. София-Варна от там 503км според Гугъла.
Следващото пътуване ще е през Ришкия проход тази година от пролетта тече ремонт сигурно са го завършили... 528км според Гугъла.
Предимствата че няма обиколки като го гледам на картата...слиза се от АМ.Тракия на Карнобат от там Шумен и магистралата за Варна
Минах и през Котел един път, но не ми хареса доста е обиколен.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Варна - София от табела до табела през Търново 433км по моя километраж.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Ясно е ,че е по-пряко ,но мен други неща ми пречат
Не пътувам с БМВ соло
Не гоня и икономия на гориво също
Май месец го минах и от Ябланица до Шумен проклинах кво видя,че съм там

Май месец го минах и от Ябланица до Шумен проклинах кво видя,че съм там

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ришкия проход колеги от Варна скоро ходиха до Ст. Загора казаха че е добре но аз лично не съм минавал последните 2-3 години от там . Айтос - Провадия последно го ремонтираха май преди 6-7 години и вероятно е само кърпеж в момента.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
По-добре хвани София-Плевен-Бяла-Попово-Търговище-Шумен-Варна.
150км до Плевен и 290км до Варна, общо 440км
Между Бяла и Попово има един участък ~10км в началото, който е пълен с неравности и дупки, но нататък нещата се оправят и се пътува спокойно, а също така няма много трафик.
150км до Плевен и 290км до Варна, общо 440км

Между Бяла и Попово има един участък ~10км в началото, който е пълен с неравности и дупки, но нататък нещата се оправят и се пътува спокойно, а също така няма много трафик.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ришкия още не е нарпавен както трябва, една приятелка е минавала тази седмица и каза, че не е готов все още. На места има рязан асфалт и т.н..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
той и миналото лято беше така 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- coupe112
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520iA
В крайна сметка и на отиване и на връщане минах по пътя София-Ябланица-Велико Търново-Шумен-Варна и съм доволен.Пътя е добър,сутрин няма много движение,има на няколко места куки ,но като се спазват ограниченията всичко е ОК.На излизане от София преди магистралата след 8 сутринта е ужас,задръстване 3 километра заради ремонти около Яна.Така че ако излизате от там гледайте да е по-раничко.На влизане в София няма задръстване. 

THE WORLD IS YOURS
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2