Получаване на наследство

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Получаване на наследство

Мнение от barty » 03 Сеп 2013, 8:54

speeder88 написа:
barty написа:Мисля че наследници са двете деца и сегашната му съпруга, всички са с еднакви дялове.

:nono:
Когато дядо ми почина наследството се раздели между съпругата му(баба ми) и двете му деца. Дяловете бяха следните: 1/2 за баба ми, останалата 1/2 беше разделена между тримата, т.е. баба ми получава 1/3 от половината, двете му деца също. В крайна сметка се получава, че децата получават по 1/6, а съпругата 2/3. Ако децата са повече 1/2 се дели на повече, но в твоя случай е същото. Не знам дали това е актуално, защото при нас се случи преди почти 12 години и може да са изменили нещата.

Може и така да е, но както писаха колеги има някои важни "но" в историята
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d facelift
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от mitko87 » 03 Сеп 2013, 18:40

Значи той с втората си жена няма брак само е признато детето...
Когато се обадихме на техния адвокат казаха че наследници са 2-те дъщери за жената не са споменавали.
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Сеп 2013, 0:36

Е щом няма брак, жената автоматично гори. Има "ако 10 години са живели" и т.н., но съм питал и реално не го отразявали.

А ако жилището е на ипотека и след като е взета е подписан брак, после как се наследява при развод/смърт? Води се като придобит преди брака или като по време на брака? Четох по горните линкове, но не ми стана ясно. (надявам се не е проблем, че се намесвам с друг въпрос :lol: )
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 04 Сеп 2013, 7:53

TNT написа:А ако жилището е на ипотека и след като е взета е подписан брак, после как се наследява при развод/смърт? Води се като придобит преди брака или като по време на брака? Четох по горните линкове, но не ми стана ясно. (надявам се не е проблем, че се намесвам с друг въпрос :lol: )

Зависи от оформянето на ипотеката- дали ти си собственик и дължиш едни пари или банката е собственик и като го платиш ще ти прехвърлят собствеността. Гледаш кой е собственик на имота официално към датата на сватбата и виждаш как са нещата.
Но има и друго- върти ми се из главата, че е от значение кой е взел ипотеката. В смисъл ако сте ти и жена ти (независимо, че тогава не сте били семейство) май пак може да се претендира за част от имота. Ама нали знаеш- тук е форум за коли, за въпроси от такъв тип най-сигурно е да питаш адвокат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Сеп 2013, 22:46

Предположих, че при този вариант ще има много "ако" и "но"-та :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата