Колеги, как ще коментирате?!
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Re: Колеги, как ще коментирате?!
Мислех, че ограничението е 80км/час както в повечето Европейски държави, моля да извините некомпетентността ми. А цистерните наистина имат ограничение спрямо другите. А на този, дето ми пише язък, че съм карал от '86 година, ще му кажа, че имам 1,5-2 милиона километра зад гърба си без катастрофа, ходил съм с камион в Грузия, Иран, Сирия, излизал съм от Русия прес Виборг за Финландия, минавал съм по нйа-дългите мостове в Европа, карал съм по такива пътища, които сега няма никога да видиш от скоростните магистрали. Имам своя транспортна фирма и само тази година имам два тежкокатастрофирали камиони и всеки ден се оправям с една дузина шофьори. Пожелавам ти моите постижения да са като капка в морето на твоите.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
drago_pavlov написа:Metzeler написа:и незнае как да спре,изгаси двигателя,освободи от скорост и 100000 други начина да спреш 1 керлива кола която застрашава нечии живот
И това го очакваш от 76 годишен шофьор???
Ти имал ли си катастрофа? Сигурен съм, че ако си имал си предприел "най-адекватните" мерки... Ама във форума е лесно да спреш по 1000 начина, само за части от секундата
Катастрофи съм има и съм предприемал най-адекватните имал съм и необичайни спирания вписващи се в тея 1000 начина имал съм и поне 30-40 избегнати катастрофи и тем подобни точно поради адекватно поведение и пазене на самообладание на пътя

Тва че можеби ти нямаш усета или умението да направиш нещо подобно със сигурност не значи че и никой друг не го може

П.П. Катастрофа в която аз да съм виновен не съм имал щото не съм чакал частите от секундата а си гледам пътя и внимавам как карам при наличието на други участници от движението,но можеби ти имаш катастрофи заради тея части от секундата в който си ровиш я в носа я в цд-то я по некоя кифличка..тайче не ми подскачай с емотиконки от сорта на

Човека пита как ще коментирате аз коментирам не мисла че имаш няква власт или нужния опит да ми казваш аз как карам и как се справям на пътя че и да се опитваш да ме иронизираш
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Мордехай написа:Мислех, че ограничението е 80км/час както в повечето Европейски държави, моля да извините некомпетентността ми. А цистерните наистина имат ограничение спрямо другите. А на този, дето ми пише язък, че съм карал от '86 година, ще му кажа, че имам 1,5-2 милиона километра зад гърба си без катастрофа, ходил съм с камион в Грузия, Иран, Сирия, излизал съм от Русия прес Виборг за Финландия, минавал съм по нйа-дългите мостове в Европа, карал съм по такива пътища, които сега няма никога да видиш от скоростните магистрали. Имам своя транспортна фирма и само тази година имам два тежкокатастрофирали камиони и всеки ден се оправям с една дузина шофьори. Пожелавам ти моите постижения да са като капка в морето на твоите.
Мерси но не само ти си бил в изброените държави,така че хвалбата остави пред шофьорите,като толкова голям шеф на транспортна фирма мисля че трябва да знаеш поне елементарното... И все пак не го казах с цел да те засегна......

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
boksioraE39 написа:Мордехай написа:Мислех, че ограничението е 80км/час както в повечето Европейски държави, моля да извините некомпетентността ми. А цистерните наистина имат ограничение спрямо другите. А на този, дето ми пише язък, че съм карал от '86 година, ще му кажа, че имам 1,5-2 милиона километра зад гърба си без катастрофа, ходил съм с камион в Грузия, Иран, Сирия, излизал съм от Русия прес Виборг за Финландия, минавал съм по нйа-дългите мостове в Европа, карал съм по такива пътища, които сега няма никога да видиш от скоростните магистрали. Имам своя транспортна фирма и само тази година имам два тежкокатастрофирали камиони и всеки ден се оправям с една дузина шофьори. Пожелавам ти моите постижения да са като капка в морето на твоите.
Мерси но не само ти си бил в изброените държави,така че хвалбата остави пред шофьорите,като толкова голям шеф на транспортна фирма мисля че трябва да знаеш поне елементарното... И все пак не го казах с цел да те засегна......
Абе не че нещо ама още ли не сте фалирали бе??!!!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
boksioraE39 написа:skipper написа:exotiqueПоне като пишеш , че това го пишело в някой закон вземи го и прочети . Извънградско - 70 km/h , МАГИСТРАЛА - 100 , СКОРОСТЕН ПЪТ - 90. И какви са тия консултанти , за които ми пишеш
![]()
Доколкото знам колегата boksioraE39 има фирма , която се занимава с транспортна дейност и няма как той да бърка . Отделно до преди 3 години нашето семейство се занимаваше със същото , така че няма смисъл да спориш.
Ето катво пише вЧл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.; изм. и доп., бр. 47 от 2012 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в km/h:
Пътно превозно средство от: Населено място Извън населено място Автомагистрала Скоростен път
Категория A 50 80 100 90
Категория B 50 90 140 120
Категории C, D 50 80 100 90
Категории B+E, C+E, D+E 50 70 100 90
Категория Т 50 50 - -
Категория М 45 45 - -
Самоходни машини 40 40 - -
В момента търси информация в google та трябва да изчакаме поредния "смислен" коментар...
В момента си пия английски бирички под басовете на щатски Диджеи

Но като говорим за кладенци- на ви още един:
Чл. 130. от Закона за движение по пътища:
(1) Максимално допустимата скорост на движение на моторни превозни средства, превозващи опасен товар в населено място, е 40 км/ч., извън населено място - 50 км/ч., и по автомагистрала - 70 км/ч.

Най-са ми интересни разни "шефове" на фирми, които не занят половината ЧМР конвенция- па камоли да се заравят да четат за опасни товари и други

И ся пак ще почнете да се оплаквате, как навлата ви били ниски, шофьорите точели много нафта, спедициите ви трескали неустойки... Пък се оказва, че елеменарни правилници и конвенции, по които се случва този бизнес са непонятни

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Англия и бира ????? Абе ще ме спукаш от смях . Поне уиски да беше написал !!!!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
mangini написа:Мордехай написа:По телевизията обясняват как на един тлъст жип му блокирала автоматичната скоростна купия и той станал много бърз и неуправляем изведнъж и изпоразмазал няколко човека по тротоара. Момиче, момче на по 20 години. Дали ни имат за малоумни или просто повечето зрители наистина ще го повярват?
Според мен е имало няколко неуспешни камшика на мокрото, преди да помете хората... Всеки от форума трябва да знае колко неочаквано може да бъде занасянето на мокър път..и доста неприятно също така. Като се прибави и фактът, че е бил човек на възраст, а и едва ли е автомобилен пилот...и белята станала, за съжаление...
Камшици с модерен СУВ?!(мене от репортажа ми прилича на субару Форестър), така стават тия работи, тва да не е е30ка със заварен диф. После точно пък там къде е набрал тая скорост на излизане от паркинга не ми е ясно освен ако не е заровил педала на газта в земята и си е затворил очите.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
http://dvigateli.info/video/watch/47
http://www.monitor.bg/article?id=231055
и тн. Има няколко такива случаи, при които колата просто не може да бъде спряна или изключена, дали е такъв този конкретен случай - не зная, но е възможно.
http://www.monitor.bg/article?id=231055
и тн. Има няколко такива случаи, при които колата просто не може да бъде спряна или изключена, дали е такъв този конкретен случай - не зная, но е възможно.
AGT написа:Англия и бира ????? Абе ще ме спукаш от смях . Поне уиски да беше написал !!!!!!
Като ти се смее- смей се бе ;-)
А и хубавите уиските са се в Англия като се замисля- то това Ирландското явно не е Ирландско, Шотландското също не е Шотландско

А, и фулърс Блек каб Лондон сигурно я правят в Мароко

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Във всички модерни автомобили(не като нашите стари кошници) има приоритет между педалите и когато натиснеш спирачката ако щеш да счупиш педала на газта просто сигнала от него не се приема, защото е с по нисък приоритет. Лично съм го видал на Пасат 3B човека се опкваше, че като дава яко газ и колата спира, оказа се, че са му много големи маратонките и натиска леко и рамото на спирачния педал заедно с тоя на газта
иначе беше сменил педал на газта дросел и още куп глупости и не се оправяла тая кола бухаха 

Последна промяна maxpower на 15 Сеп 2013, 13:49, променена общо 1 път
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
exotique написа:boksioraE39 написа:skipper написа:exotiqueПоне като пишеш , че това го пишело в някой закон вземи го и прочети . Извънградско - 70 km/h , МАГИСТРАЛА - 100 , СКОРОСТЕН ПЪТ - 90. И какви са тия консултанти , за които ми пишеш
![]()
Доколкото знам колегата boksioraE39 има фирма , която се занимава с транспортна дейност и няма как той да бърка . Отделно до преди 3 години нашето семейство се занимаваше със същото , така че няма смисъл да спориш.
Ето катво пише вЧл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.; изм. и доп., бр. 47 от 2012 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в km/h:
Пътно превозно средство от: Населено място Извън населено място Автомагистрала Скоростен път
Категория A 50 80 100 90
Категория B 50 90 140 120
Категории C, D 50 80 100 90
Категории B+E, C+E, D+E 50 70 100 90
Категория Т 50 50 - -
Категория М 45 45 - -
Самоходни машини 40 40 - -
В момента търси информация в google та трябва да изчакаме поредния "смислен" коментар...
В момента си пия английски бирички под басовете на щатски ДиджеиБоли ме за гугъл и тем подобни
![]()
Но като говорим за кладенци- на ви още един:
Чл. 130. от Закона за движение по пътища:
(1) Максимално допустимата скорост на движение на моторни превозни средства, превозващи опасен товар в населено място, е 40 км/ч., извън населено място - 50 км/ч., и по автомагистрала - 70 км/ч.![]()
Най-са ми интересни разни "шефове" на фирми, които не занят половината ЧМР конвенция- па камоли да се заравят да четат за опасни товари и други![]()
И ся пак ще почнете да се оплаквате, как навлата ви били ниски, шофьорите точели много нафта, спедициите ви трескали неустойки... Пък се оказва, че елеменарни правилници и конвенции, по които се случва този бизнес са непонятни
Спри се

Чл. 130. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) Допустимата максимална скорост на движение на моторни превозни средства, превозващи опасен товар в населено място, е 40 km/h, извън населено място - 50 km/h, и по автомагистрала - 90 km/h.
Айде спри се вече , че и тази тема накрая ще заключат . Темата е за съвсем друго нещо и няма смисъл да се обсъждат закони , които ти очевидно не познаваш

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Metzeler написа:drago_pavlov написа:Metzeler написа:и незнае как да спре,изгаси двигателя,освободи от скорост и 100000 други начина да спреш 1 керлива кола която застрашава нечии живот
И това го очакваш от 76 годишен шофьор???
Ти имал ли си катастрофа? Сигурен съм, че ако си имал си предприел "най-адекватните" мерки... Ама във форума е лесно да спреш по 1000 начина, само за части от секундата
Катастрофи съм има и съм предприемал най-адекватните имал съм и необичайни спирания вписващи се в тея 1000 начина имал съм и поне 30-40 избегнати катастрофи и тем подобни точно поради адекватно поведение и пазене на самообладание на пътяне да си базикам ЦД-то или да се правя на мъж пред хора който нито ме интересуват нито има значение кво им е мнението за мен или колата ми
Тва че можеби ти нямаш усета или умението да направиш нещо подобно със сигурност не значи че и никой друг не го може![]()
П.П. Катастрофа в която аз да съм виновен не съм имал щото не съм чакал частите от секундата а си гледам пътя и внимавам как карам при наличието на други участници от движението,но можеби ти имаш катастрофи заради тея части от секундата в който си ровиш я в носа я в цд-то я по некоя кифличка..тайче не ми подскачай с емотиконки от сорта на![]()
Човека пита как ще коментирате аз коментирам не мисла че имаш няква власт или нужния опит да ми казваш аз как карам и как се справям на пътя че и да се опитваш да ме иронизираш
Браво на съвременния Сена

Като станеш на 76 и започнеш да се напикаваш пак си пробвай "адекватното поведение" за части от секундата...
П.П.: Може и да нямам нужния опит да ти коментирам светкавичните реакции, но поне имам нужния опит да напиша 2 изречения без правописни грешки.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3