Избор на лаптоп + монитор за photoshop?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Избор на лаптоп + монитор за photoshop?

Мнение от Владо » 14 Авг 2013, 0:31

Извинявам се г-н Михайловски...

явно произхождаме от един район :mhihi:

относно буквите, никога не ползвам големи, щото не ангажирам по никакъв начин с мислите си, които спокойно могат да бъдат пропуснати :yes:

опс, и успех с хляба :driving:

страшно много хора обработват и печатат страхотни снимки с допотопна техника... много добре обмисли покупката, след като смених техника, обективи и апарати за около 3 локомотива мога смело да заявя, че не е в техниката проблема :mhihi: ... не мисля също че е възможно да надраснеш резолюцията на монитора чрез порта, т.е. и хдми е абсолютно достатъчно за задачите...

късмет :yes:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Авг 2013, 0:52

Калибрацията на мониторите в печатниците се прави само с цел изображенито което отваряш на монитора да е максимално близко до това което излиза от принтера, който е калибриран и профилиран, за да избегнеш моменти като " ама аз го гледах едно то стана друго"
А ако искаш сичко да ти е ток и жица иам едни машинки дето печатат цветни проби, те се самокалибрират, профилира, правят мусака, свирки и пускат пералнята. И опита показва, че само МАК вади цветовете който печата машинката, калибриран монитор се доближава доста но не и на 100%
Както и да е спирам да пиша по темата
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар

Мнение от Хаос » 14 Авг 2013, 1:08

Владо написа:обективи и апарати за около 3 локомотива мога смело да заявя, че не е в техниката проблема

а така, един да си признае, че проблема не е колко ти е светъл обектива, а в задвизьорното у-во!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 14 Авг 2013, 3:36

той дизайнера ми прякора му е вангоК :mhihi: та проблема не е в човека, а в техниката щото ся като се разрисува с четката и му изскача ерор-а за рама :mrgreen:

ще поръчам настолна машина и всичко е ток и жици

иначе тия дни се изчетох и разгледах доста, до 1200 лв от 20 монитора стават само 2-3 които да подават точни цветове - Dell U2713HM (само H е ужас), Eizo EV2436WFS (2336 яко кристал ефект) и Asus PA249Q с 1.07 млрд.цвята

всъщност заместника на Asus 246Q, който им е наи-успешният монитор, новият 248Q е пълна торба с лайна! монитор от 1000лв пищи и зеленее, чернее и прочие, никъв контрол на качеството.

споделям, някой ако му трябва инфо да не се рови като библиотекарка
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Потребител
Аватар

Мнение от soulless.id » 18 Сеп 2013, 15:42

Хаос написа:как се проверява версията на HDMI? аз съм с Леново Y580

Освен по партиден номер на модела и да се ровиш в дата-шийтовете на Леново - няма как :)
Ако не ме лъже паметта - 580-ките са си с 1.4. Имам познат с такъв, ще проверя и ще ти пиша :)

Предишна

Назад към Извън Темата