Колко езика владеете?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко езика владеете?

Един
16
15%
Два
52
49%
Три
26
25%
Четири и повече
3
3%
Говоримо два
3
3%
Говоримо три
4
4%
Говоримо четири и повече
2
2%

Общо гласове : 106

Аватар

Re: Колко езика владеете?

Мнение от Хаос » 21 Сеп 2013, 11:19

MadChicken написа:
Хаос написа:един Longman active study с таргет аудитория upper intermediate съдържа 45.000...
Advanced ще да е към 60.000
Proficient ще е над 100.000

Убеден съм и без да те познавам, че ти толкова хиляди думи и на български не знаеш. 60000-100000 ... пълен смях. Който и да е достатъчно стар език е пълен с думи и словосъчетания практически "мъртви" и неизползвани от никой, заради натрупването с годините. С речник от 15000-20000 думи говориш свободно книжовен език, + 5000 ставаш специалист в дадена област, + 5000 ставаш за "дървен философ". Другото е ... сертификати да речем, с които се хвалят тия дето даже не са ходили в държавата, чийто език "владеят".

хахахаахахахахахахахахахахаахахахахахахахахаахах
Art thou mislead or just plain stupid, that is the question.

вероятно е аз да съм прочел повече книги на английски, отколкото ти на български... изводите можеш и сам да си ги направиш
Последна промяна Хаос на 21 Сеп 2013, 16:39, променена общо 2 пъти
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Сеп 2013, 13:07

Английски и руски, на ниво да поспорим с местните на разни теми :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Другите езици дето ги разбирам и се опитвам да ги приказвам не ги броя :winky:
Иначе като знания по Български език - старая се да се доближавам до книжовния или поне граматически и правописно коректния. Защото има разни хора, да кажем във форума ни, или другаде, които въпреки, че Българският им е майчин, това по нищо не личи - грешен словоред, грешен правопис и граматика.

ПС: Хаус-че - евала за подписа!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 21 Сеп 2013, 14:29

Майчин език в днешно време или особено в днешно време не означава, че човек владее езикът на професионално ниво. Майчин език е езикът, който се говори в семейството и нищо повече. И точно този език е в повечето случаи някакъв диалект или дори и да не е диалект, няма нищо общо с книжовният език. Език се учи в училище, гимназия, университет.

Но, както и да си го говорим 7г. са си доста време. Е зависи и от приоритети, но ако авторът на темата е отишъл с идеята да работи нормална работа, която изисква владеенето на езика....закъснял е с няколко годинки с научаването на езика.

А тези, които могат да говорят много добре, но не могат да пишат - вятър и мъгла. Много добре сигурно могат да си купят нещо от магазина, но да попълнят един формуляр...едва ли. Това не е знаене на език.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Сеп 2013, 15:22

Без повече заяждания!

Аватар

Мнение от Хаос » 21 Сеп 2013, 16:41

Хаос написа:
MadChicken написа:
Хаос написа:един Longman active study с таргет аудитория upper intermediate съдържа 45.000...
Advanced ще да е към 60.000
Proficient ще е над 100.000

Убеден съм и без да те познавам...Другото е ... сертификати да речем, с които се хвалят тия дето даже не са ходили в държавата, чийто език "владеят".

Art thou mislead or just plain stupid, that is the question.

тъй като ти изтриха поредния заядлив пост,
хайде сега да излезем от областта на нападките и да проверим твоите знания по английски
в цитираното изречение на английски има грешка
коя е тя?

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 21 Сеп 2013, 17:03

"Поредния" заядлив пост?
Момче, ако си мислиш че ми пука за теб или някой друг като теб от форума, си се объркал жестоко. Ще се изпитваме за грешки в реплика адресирана до мен, съдържаща заблуден или глупав, ама друг път!
Седни си чети Ромео и Жулиета в оригинал и си трупай 100-те хиляди думички...

С извинение към модераторите за циничния ми тон.
Only dead fish follow the stream...

Аватар

Мнение от Хаос » 21 Сеп 2013, 17:43

явно ти пука, щом си адресираш заяжданията до мен и ме обиждаш
ако не ти пукаше щеше да подминеш, ама не подмина, нали! ама то да докажеш че знаеш нещо не е толкова лесно колкото да изсипваш по форумите анонимно с кофата...
знаех си, че ще ти е трудно! виждам, че силите са ти стигнали да гугълнеш art thou и дотам!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 21 Сеп 2013, 18:30

т'ва с 100 000 думи си е.....сериозно число....преди малко от интерес погледнах на страницата на изд. Габеров, колко думи съдържа един речник - значи двата тома, които имам (останали от едно време) по техни данни съдържат 100 000 думи, като около 25 000 били словосъчетания. Та грубо имаме около 75 000 думи (ясно е, че числата не са точни ами са ги закръглили). И сега като си давам сметка, че в речника има думи от всички области - медицина, машиностроене, архитектура и т.н. ми става съвсем ясно, че няма начин да ги знам всичките, защото аз работя само в една област. Та с две думи ако приема, че знам около 1/3 отиваме на 25000 думи, което пасва точно с поста на MadChicken.

Да сложим, че с годините съм научил и някоя и друга простотия, която по обясними причини я няма в речника, накои други съвсем спечифични термини, които също е невъзможно да ги има в речника и ще го докарам най - много до дървен философ. Ама чак 100 000 думи :kuku:

Нямам претенции, че съм полиглот или нещо подобно, но смятам, че езика си го владея на нормално ниво - като се започне от това да кажеш на лекаря, къде те боли и се стигне до презентации. Както и съвсем нормалните писма, email и т.н.

Та тези 100 000 думи ми се виждат малко много. Ако разбира се, може да се вярва на данните на страницата на изд. Габеров.

Аватар

Мнение от Хаос » 21 Сеп 2013, 20:42

който както иска да го разбира и да си прави сметките
1234.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Хаос на 21 Сеп 2013, 20:46, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin

Мнение от MoToPuCT » 21 Сеп 2013, 20:44

1. Английски - знам го на сравнително високо ниво
2. Руски - основни познания от училище (до 7-и клас), дотолкова доколкото не съм ги забравил. Понякога се налага да го ползвам, така че не го забравям много бързо
3. Френски - не съм го ползвал след училище (втори език в гимназията), към момента мога само да попитам колко е часа, или къде е тоалетната
4. Немски - съвсем в началото на обучението съм

Gqbriel написа:Не разбирам и тези всички C1 и тем подобни,хубаво е човек да има сертификати,но и като се наложи на прима виста да го покаже - уви в сфера съм,където съм се нагледал на сертификати и зубрачи.

Преди време се трябваше да започнем работа по един проект за Германия и понеже във фирмата нямаме човек с достатъчно добър немски, се наложи да наемем такъв. Взехме момче с C1, което се оказа, че схваща по две думи в изречение. Не бих го определил като зубрач, просто терминологията ни е доста специфична. Това ми напомни, че и аз когато започвах смятах, че знам английския на средно ниво, че и малко повече. Оказа се, че за да го ползвам в работата имам още доста за учене. В момента фирмата ни се състои от 35+ души, като всички са над средното ниво с английския и го ползват за комуникация в работата, но само двама имаме нужните знания, за да издаваме документи с някаква стойност (като договори, проекти, протоколи и т.н.).

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 21 Сеп 2013, 21:02

Предупрежденията на модераторите, не са за да красят темите.

Предишна

Назад към Извън Темата