Срещи в София, на които се говори на английски
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
Re: Срещи в София, на които се говори на английски
Човече, аз и на български след 2ч. приказки без почивка ще почна да правя грешки
Истината, както каза някой нагоре, е да почнеш и да мислиш на английски. Да не ти се налага да превеждаш, а самата ти мисъл да си върви на английски. Вярно, по-трудно е, ама няма как. Тия дето знаят по 3-4 езика к'во ли им е? 

Re: Срещи в София, на които се говори на английски
Практика му е майката, колега!Ако имаш пари и време не е лошо да почнеш частни уроци.Мога да ти препоръчам много добра учителка,която ме подготви за устен и писмен изпит.За ходенето в англоговоряща страна е много добра идея,особено ако имаш стабилна основа,но за няколко дена едва ли ще има ефект.Аз отскоро живея в Италия с две българки и един германец,не ме питай за каква каша става въпрос , два езика плюс български по цял ден
Тааа германеца както повечето владее отлично английски и е много добра практика като говорим с него,разговорите ми текат много гладко.Важното е да се учат думи.Английският е богат език,и да не се сетиш на момента,можеш да използваш синоним.А и както колегата по-горе каза английският е лесен.Ела да видиш италианския със всичките склонения в различните времена,,неправилните глаголи и изключенията,а правила има малко.В разговорната реч нямаш време да ги премисляш тези неща в главата,докато при английския като придобиеш добра основа,остава да учиш думи и изрази.Основното предимство на романските езици е, че според мен са много благозвучни и мноого близки до друг.Хайде,че се отплеснах 

17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2