Мнения за кафемашина на капсули
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Мнения за кафемашина на капсули
Спечелих една кафе-машина на Bosh Tassimo T55. От една игра в чужбина. Тук в България трудно се намират капсули. Може да се поръча от Англия или Гърция най-близо. Води се с екстра за автоматично контролиране на температурата и количеството на вода което пуска след като се сложи капсулата с кафе тъй като има баркод и машината го разчита и знае колко вода да пусне. Дотук добре. Има 3.3 бара налягане докато гледам масовите на Krups са по 15 бар. Което си е голяма разлика. Каква точно е ползата от такова налягане, някой ползвал ли е такава машина. Защото се чудя дали да не я продам и да си купя на Krups примерно.
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
Re: Мнения за кафемашина на капсули
ивайло81 написа:Спечелих една кафе-машина на Bosh Tassimo T55. От една игра в чужбина. Тук в България трудно се намират капсули. Може да се поръча от Англия или Гърция най-близо. Води се с екстра за автоматично контролиране на температурата и количеството на вода което пуска след като се сложи капсулата с кафе тъй като има баркод и машината го разчита и знае колко вода да пусне. Дотук добре. Има 3.3 бара налягане докато гледам масовите на Krups са по 15 бар. Което си е голяма разлика. Каква точно е ползата от такова налягане, някой ползвал ли е такава машина. Защото се чудя дали да не я продам и да си купя на Krups примерно.
продавай я.......

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Колкото повече, толкова повече дето се вика за налягането при кафемашините. За това доскоро свястно еспресо можеха да правят само големите професионални машини. Честно казано от малка хубаво кафе не съм пил ама разправят, че имало такива. Склонен съм обаче да вярвам при положение, че струват колкото пораздрънкана е46-ца
Мен ако питаш си вземи една свястна мока кафеварка и си прави хубаво кафе. Мани ги тия машини и капсули.

Мен ако питаш си вземи една свястна мока кафеварка и си прави хубаво кафе. Мани ги тия машини и капсули.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
Не съм привърженик на кафето нито маниак. Знам, че колкото повече по-добре но все пак.. Щом не са сложили повече може би стигат. Пък и струва 150-175 евро чисто нова. На кой ще я продам 

- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
Не! Истинското кафе е ЕСПРЕСО, НЕ неспресо.
Купи си италианска машина и пий кафе
.
Купи си италианска машина и пий кафе

Are you M enough...?!
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Wolf4 написа:Не! Истинското кафе е ЕСПРЕСО, НЕ неспресо.
Купи си италианска машина и пий кафе.

...........
По темата - точно тази в частност изглежда доста странно, на фона на нормалните капсул-машини, заради което не мога да изкажа точно мнение. Така че най-добре се отървавай по най-бързия начин от нея

Последна промяна raddy на 12 Окт 2013, 11:40, променена общо 1 път

- Wolf4
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325i
- Мечтае да кара: M-ка, кво друго?
raddy написа:...
А ти пил ли си истинско неспресо, та го твърдиш това...
Колега, пил съм и знам, че истинското ЕСПРЕСО не е НЕспресо. Това първо.
Второ, истинското ЕСПРЕСО се прави от италиански или швейцарски кафемашини.
Трето - ето какви:
http://www.lasanmarco.it/pages/en/produ ... hp?lang=EN
http://www.vergelijk.nl/espressomachine ... tAodwXMAeA
http://www.nl.jura.com/
Are you M enough...?!
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
имах четири години бош тасимо и като първа кафе машина бях доволен , кафето беше много добро , само дето на втората година ,,окото,, което чете баркода на капсулата започна да прави номера и трябваше да го сменя с ново - 25евро...
омръзна ми тази машина и преди година си взех крупс неспресо 19 бара и късото кафе е уникално , с каймак отгоре абе както трябва да бъде (не съм кафеджия) ...
така че пази си кафе машината , кафето не е лошо което прави
омръзна ми тази машина и преди година си взех крупс неспресо 19 бара и късото кафе е уникално , с каймак отгоре абе както трябва да бъде (не съм кафеджия) ...
така че пази си кафе машината , кафето не е лошо което прави
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
Е това исках да чуя, мнение от човек който е ползвал такава машина. Още не съм я пробвал и се чудех дали да не я продавам. Ако почна да изброявам колко уреди имаме вкъщи... Направо чудо. Бях се навил за такава на Krups ама спечелех тази. А капсули засега чакам някой да докара от Гърция да видим как ще е. Благодаря.
9 мнения
• Страница 1 от 1