Търся дърво
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Koenig specials
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: Junkers Ju 87
- Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s
Търся дърво
Привет колеги. Търся си дърво с диаметър 23см може и отгоре (без кората) и дължина не по-малка от 160см. За предпочитане са липа или някакво иглолистно дърво (но ще съм доволен и на друг вид). Ако някой знае някъде паднало дърво с такива размери или знае някъде склад или му хрумне друга идея моля пишете на ЛС. Благодаря.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Търся дърво
Иглолистни има по складовете за дървен материал колкото искаш. Могат да ти дадат преди да го разбичат. Не знам за какво ще го ползваш ама нали знаеш, че ще се разцепи яко и ще се изкриви.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
По принцип не става да отидеш в гората и да си отсечеш каквото ти трябва, даже и паднало да е пак не може. Е, може де, ама ако не те хванат
А и както спомена bum_bum със сигурност ще се нацепи. Сподели за какво ще се ползва, ако не е тайна де, за да получиш по-конкретни отговори.

А и както спомена bum_bum със сигурност ще се нацепи. Сподели за какво ще се ползва, ако не е тайна де, за да получиш по-конкретни отговори.
- Koenig specials
- Потребител
-
Колеги напуква се до известна степен при съхненето, но има процеси на обработка която преминава преди да се подходи към скулптурирането и не се напуква, за изкривяване при този диаметър може да се говори, но то е в рамките на сантиметър и не се долавя на око, особено резбоването и т.н. Баща ми си се занимава с тия неща, аз просто исках да му помогна с намиране на дървото.

- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Колега, имай в предвид че дървената трупа съхни с около 2-см на година,колкото по-голям диаметър има толкова по-бавно съхни.Прясно отсечената за 1-2 седмици и започва да се пука.Поразпитай познати които са завършили ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИЯ каква информация ще ти дадат за БРЯСТА ,като здравина.
- Koenig specials
- Потребител
-
Колеги упорито продължавам да търся въпросното дърво. Искам да вметна, че може да бъдат и две парчета по един метър. 

Ако имаш познати от Дунавски градове могат да ти помогнат с тополата, по бреговете на реката има много тополи.
7 мнения
• Страница 1 от 1