За или против мораториума за земята?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: За или против мораториума за земята?

Мнение от drago_pavlov » 28 Окт 2013, 21:46

bioz написа:
drago_pavlov написа:Целта на този мораториум може да е точно такава - да си дадат още време едни "земевладелци" да изкупят на хората земите на ниски цени и след това пада мораториума. Нашите "земевладелци", които досега са прибирали всички евросубсидии, си утрояват капиталите като продават същата земя на няколко пъти по-високи цени.

Това за бабата все едно не си го казал.. то по тая логика след 10-20 години пак ще има баба дето и трябват пари, а може и ти да станеш дядо дето му трябват пари... както и да е...

Но да започнем от тук - защо трябва изобщо трябва да се премахва мораториума за напред и земята да поскъпва?

Остави бабата, за втората част от поста какво ще кажеш?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 28 Окт 2013, 21:49

nasko_hd написа:Като цяло съм съгласен с голяма част от вас колеги.Относно мораториума съм ЗА и то колко се може повече да забавим тази процедура.Но щом в договора ясно е заявено като изискване би трябвало да го спазим.
Като цяло моето мнение е че нашата държава може и без европеиския съюз и ще се радвам да се случи чудо тази ръка която е подписвала тези договори да бъде счупена и да си бъдем отново самостоятелна демократична държава.

май не си плащал ДДС, мито и акциз за 318is-ката.
ако беше щеше д азнеш с какво е полезен европейския съюз

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 28 Окт 2013, 22:59

drago_pavlov написа:
bioz написа:
drago_pavlov написа:Целта на този мораториум може да е точно такава - да си дадат още време едни "земевладелци" да изкупят на хората земите на ниски цени и след това пада мораториума. Нашите "земевладелци", които досега са прибирали всички евросубсидии, си утрояват капиталите като продават същата земя на няколко пъти по-високи цени.

Това за бабата все едно не си го казал.. то по тая логика след 10-20 години пак ще има баба дето и трябват пари, а може и ти да станеш дядо дето му трябват пари... както и да е...

Но да започнем от тук - защо трябва изобщо трябва да се премахва мораториума за напред и земята да поскъпва?

Остави бабата, за втората част от поста какво ще кажеш?

Ми аз го казах.
Тези които купуват в момента земя я купуват заради субсидиите, а не с цел продажба. Казвам го защото идвам от край където има много земи и имам контакт с такива. Ако нашата позиция по този въпрос е твърда и мораториума се запази, схемата която описа няма как да се случи, по тази причина съм ЗА с две ръце.

А другия колега дето казва като нямам пари къде съм тръгнал ще му кажа, че пари има, но в момента купуването на земи не е на дневен ред...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 29 Окт 2013, 8:49

bioz написа:Ми аз го казах.
Тези които купуват в момента земя я купуват заради субсидиите, а не с цел продажба. Казвам го защото идвам от край където има много земи и имам контакт с такива. Ако нашата позиция по този въпрос е твърда и мораториума се запази, схемата която описа няма как да се случи, по тази причина съм ЗА с две ръце.

А другия колега дето казва като нямам пари къде съм тръгнал ще му кажа, че пари има, но в момента купуването на земи не е на дневен ред...

Нали се сещаш, че този мораториум не може да е вечен. Дали сега или след 5 години все ще падне. Въпроса е колко пенсионери ще олекнат със земите си преди да падне и колко по-богати ще станат "земевладелците" след като падне.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 29 Окт 2013, 10:13

drago_pavlov написа:
bioz написа:Ми аз го казах.

Нали се сещаш, че този мораториум не може да е вечен. Дали сега или след 5 години все ще падне. Въпроса е колко пенсионери ще олекнат със земите си преди да падне и колко по-богати ще станат "земевладелците" след като падне.

То до 5 години може и валутния борд да падне и какво ли още не. Аз до сега не съм прочел официална позиция на водещите политически сили за премахване на мораториума в близкото бъдеще даже напротив.

Твоята логика звучи малко като "дай да си изям всичките кокошки, че те така или иначе ще ми ги откраднат.."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 29 Окт 2013, 10:47

bioz написа:Твоята логика звучи малко като "дай да си изям всичките кокошки, че те така или иначе ще ми ги откраднат.."

Като чета това:
bioz написа:А другия колега дето казва като нямам пари къде съм тръгнал ще му кажа, че пари има, но в момента купуването на земи не е на дневен ред...

твоята логика звучи малко като: "Аз съм ЗА удължаването докато купя малко земи. После съм ЗА паднето му, че да ги продам на няколко пъти по-висока цена."

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 29 Окт 2013, 11:48

Разкри ме, аз съм прикрит капиталист и агитирам във бмв форума да припечеля малко от покупко продажба на земя :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 29 Окт 2013, 16:41

Винаги съм знаел, че ДПС за социално отговорни, сега ще забогатеят бабите по селата .... като разпродадът бащините си имоти :no:

ДПС готови с искането до КС за падане на мораториума

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 29 Окт 2013, 16:56

Ами купувай докато са ниски цените.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 29 Окт 2013, 16:57

rosendaal написа:Ами купувай докато са ниски цените.

Не му е приоритет сега :mhihi:

Аватар

Мнение от F3P » 29 Окт 2013, 17:04

rosendaal написа:Ами купувай докато са ниски цените.

Те отдавна не са ниски цените- миналата година родата продадохме 340дка намиращи се на гадно място за 1700лв./дка :mhihi:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата