Разбирате ли от мотоциклети ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30;Е65
Мечтае да кара: Е30

Re: Разбирате ли от мотоциклети ?

Мнение от DILDO » 31 Окт 2013, 15:50

Beamerdriver написа:....

Явно е, че не си запознат със статистиката на катастрофите с мотори, къде и как се случват повечето от тях. Всички сме имаЛИ приятели моторджии.Като има мозък няма проблем да кара хаябуса, като му е празна кутията и колело да му дадеш пак ше се пребие.

PS щом ще се кара предимно по магистрала ( той в София, тя в Пловдив) naked моторите ( хорнет и Z750 ) май не са много подходящи. Тия пластмаси по "пистарките" не са само за красота.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 31 Окт 2013, 17:16

Карал съм ХТ 450 и Хонда Доминатор 600. Много приятни мотори, удобни за каране, без рязък пик на мощността. Моят съвет, е да се ориентирате към някое ендуро...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 31 Окт 2013, 17:49

ACCELERATOR написа:И аз съм за Хорнет, само че за по-запазен екземпляр ще са ви нужни повечко пари. Според мен за г/д читав мотор + екипировка, ще можете да се вместите до 3500лв. Минимума откъм екипировка е - каска (естествено), жилетка с кори, наколенки, ръкавици.

Яке задължително, даже препоръчвам кожа. Жилетката с кори не мисля че даже толкова пази, но както и да е. Ако кара повечко и то с прилична скорост, дори при високи температури вятъра си казва думата. Аз така от "гъзарийка" и от "много ми е жега с това яке" сега половината ми кокали пощракват, което за сега само е дразнещо, но съм сигурен че след някоя и друга годинка ще се усещат неприятно.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Окт 2013, 20:22

три неща:

1. да си купи екипировка - хубав шлем (цял, не половинка), яке, ръкавици,ботуши... на първо време
2. да ходи да изкара едно училище че да има по-голями шансове да оцелее първите една-две години
3. с останалите пари да си купи някакъв японски мотор - без значение всъщност какъв е защото каквото и да си купи- няма да му хареса след година-две а и най-вероятно ще го метне веднъж-дваж така- профилактично (дай боже).

останалото са семки.. за люпене...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 01 Ное 2013, 14:17

Жилетката пази не по-зле от якето, изпробвано многократно. Предимството ѝ е, че лятото можеш да си караш и само по нея, а в по-студени дни да обличаш яке отгоре. За шлема съм съгласен. Така модерните открити каски не предпазват лицето - зъби, нос, брадичка и т.н., а статистически това е зоната с най-много удари при катастрофа/падане.

Предишна

Назад към Извън Темата