Стойка за фотоапарат.
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Стойка за фотоапарат.
Пичове,търся си стойка за фотоапарат,която да удържи теглото на 550d,и да мога да я монтирам на такива места,че да е удобна за онборд видеота(и да не е на цената на ГоПро).Ако изобщо има такава...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Стойка за фотоапарат.
С такова фото ще ти е много трудно. Тежък е фотоапарата просто.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
И аз съм мераклия за такова, но както си казал цената на такива дори и в ebay е колкото едно GoPro за ентри левъла, пък за по професилоналните е и отгоре.
Поради тази причина аз съм си го замислил за зимата като застудее и се чудя какво да правя в нас да си направя една самоделка.
За целта един приятел ще ми даде един счупен статив, на който да ползвам само главата. Мисля да взема вендузи (тези с който се повдигат стъклата на PVC прозорците при монтаж) и да пробвам два варианта. Единият ще изрежа вендузата на две и ще ползвам само едната половинка, тоест само едната "смукалка"
или там както се нарича
. В дръжката пробивам и слагам болт с размер не го знам какъв е точно, на който да се закрепи главата на статива, като преди нея слагам ДВЕ гайки за да контрирам. Следва проба с някаква еквивалентна на DSLR-a тежест да видим дали ще издържи. Ако се окаже нестабилно ще си взема втора вендуза и ще я използвам цялата - тоест няма да я режа и ще използвам и двете "смукалки". Като имам предвид колко тежи един прозорец с доста гоелми размери и съм виждал, че ги носят само с две вендузи, тоест 2х2 "смукалки" предполагам, че една ще може да си държи доста добре DSLR до към 2-3 кила. Тоест едно среден клас тяло плюс среден клас обектив. Пък да не говорим, че за такива кадри ще ти трябва нещо широко, тоест например фишай обектив, който не е с особено голямо тегло!
Поради тази причина аз съм си го замислил за зимата като застудее и се чудя какво да правя в нас да си направя една самоделка.
За целта един приятел ще ми даде един счупен статив, на който да ползвам само главата. Мисля да взема вендузи (тези с който се повдигат стъклата на PVC прозорците при монтаж) и да пробвам два варианта. Единият ще изрежа вендузата на две и ще ползвам само едната половинка, тоест само едната "смукалка"

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Вакуума в случая не бих ползвал... Ако не си вързан в ръцете, може лесно да се пригоди нещо за ръбовете на капака/багажника... Но трябва работилничка, или познат с такава...
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Владо написа:Вакуума в случая не бих ползвал..
Защо?
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Владо написа:Вакуума в случая не бих ползвал... Ако не си вързан в ръцете, може лесно да се пригоди нещо за ръбовете на капака/багажника... Но трябва работилничка, или познат с такава...
Оо да допирам нещо до боята е абсурд

От вътре нещо освен да измисля...
Kroki и аз това си мисля,ама гледам разни онбордове снимани с DSLR-и и се зачуди какви стойки ползват.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Вакуума върши работа за стъклата понеже повърхността е равна и гладка.
По колата има доста преливащи и извити елементи и по-трудно ще залепне "вендузата" , съответно и по-лесно ще се отлепи ако видимо изглежда залепена именно поради факта че в извивките ( на самите елементи на колата, където е уж залепена )ще влиза въздух.
ПП: Ако е колкото за onboard video / кадри за това което се случва пред автомобила може да се закрепи на капака - нещо такова:

иначе за нещо отстрани на панели врати ... не ми изглежда надеждно...
По колата има доста преливащи и извити елементи и по-трудно ще залепне "вендузата" , съответно и по-лесно ще се отлепи ако видимо изглежда залепена именно поради факта че в извивките ( на самите елементи на колата, където е уж залепена )ще влиза въздух.
ПП: Ако е колкото за onboard video / кадри за това което се случва пред автомобила може да се закрепи на капака - нещо такова:

иначе за нещо отстрани на панели врати ... не ми изглежда надеждно...
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Само да попитам къде има боя по интериора на колата, че някой говори, че АБСУРД да я залепи на боята?
В случая говорим за ОНБОРД кадри, тоест единствените варианти са със закрепяне на прозореца - с вендуза или да разпънеш стативче вътре - примерно на задните седалки.
Относно колко били преливащи се формите на колите и тн, ако ми кажете, че колите ви нямат равно място по ламарините отвънка с размери 10 на 10 ще си направя извод, че карате бая очукани дараци
Нищо лично, приятен ден! 
ЕДИТ:
Днес даже имах възможността да пробвам със статив на задните седалки + фишай:

В случая говорим за ОНБОРД кадри, тоест единствените варианти са със закрепяне на прозореца - с вендуза или да разпънеш стативче вътре - примерно на задните седалки.
Относно колко били преливащи се формите на колите и тн, ако ми кажете, че колите ви нямат равно място по ламарините отвънка с размери 10 на 10 ще си направя извод, че карате бая очукани дараци

ЕДИТ:
Днес даже имах възможността да пробвам със статив на задните седалки + фишай:

8 мнения
• Страница 1 от 1