DSLR, фотография и други

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Re: DSLR, фотография и други

Мнение от ръб » 09 Сеп 2013, 23:00

Никой ли не знае нещо конкретно около проблема на D7000 :/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 10 Сеп 2013, 9:27

ръб написа:Никой ли не знае нещо конкретно около проблема на D7000 :/

D7000 няма никакви проблеми с фокуса. Двама авера имам с D7000 - никакви грижи. Самото тяло има много настройки, които могат да рефлектират върху фокуса и масата народ не са 100% наясно с техниката в ръцете си, откъдето се правят грешни заключения за иначе много доброто тяло. Ето го написано подробно от А до Я, но на английски - http://www.dpreview.com/forums/thread/3 ... t-52125411. Не се вкарвай в излишни филми и ако имаш възможност го купи D7000, няма да съжаляваш ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 10 Сеп 2013, 11:43

проблемите с фокуса дефинитивно са обикновено от потребителя... но има и други случаи, в които съм попадал...
имах проблеми с един 50/1,8 , и то стария японски обектив... ужасно фокусиране, което ми изкара акъла, че даже го и продадох накрая.
в крайна сметка почистих малкото огледало, и фокусните сензори много внимателно, и старото фуджи с5 /което е в тяло д200/ започна да кове мигновено фокуса :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 11 Сеп 2013, 0:09

"Проблема" с автофокуса на Д7000 се изразява в това, че тялото има настройка за бек и фронт фокус. Това ще рече, че има обективи от някой други фирми като сигма и тамрон примерно, който с някой тела имат бек или фронт фокус. Фронт фокус и бек фокус е когато апарата дава че си фокусирал, но реално фокуса е малко по-назад или по-напред от реалното. Бек фокус е когато апарата дава че сифокусирал, а реално фокуса е малко зад обекта,а фронт фокус е обратното. От тука идва проблема, който е в задапаратното устройство, което бърника настройките без да знаае за кво иде реч.

Поздравления, че си се насочил към д7000, много по-добрият избор!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 11 Сеп 2013, 0:43

След като прочетох статията, към която ще дам линк по-долу, ми стана ясно от къде идват проблемите с автофокуса. D7000 използва phase detection sensor, който фокусира за разлика от старите в 4 посоки, а не само по контраст. Съчетано с леко изместване в завода...

"As you can see above, the phase detection autofocus system is very complex and requires high precision to get accurate results. Most importantly, the phase detect/AF system must be properly installed and aligned during the manufacturing process. If there is even a slight deviation, which does happen quite a bit in manufacturing, autofocus would be off. This is the main reason why phase detect has been the source of problems pretty much since the first DSLR with a phase detect sensor came out.

Read more: http://photographylife.com/how-phase-de ... z2eYuxFHMz "

Общо взето, D5200 също има такива проблеми, понеже ползва AF системата на D7000...както и други, които са с нея :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 11 Сеп 2013, 9:35

Човек, взимай го този D7000 и започвай да снимаш. :) След това ни се похвали, като ни покажеш някоя друга снимка :) Не го мисли това.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 11 Сеп 2013, 10:57

ръб написа:проблемите с автофокуса

Това са някакви единични случай да мисфоукъсне.
Не вярвам тяло като D7000, което се ползва от супер много фотографи, ако не като главно тяло то поне като второ да има проблем с фокуса.
Също така мислиш ли, че ако имаше наистина проблеми щяха да ползват тази технология и в новите си тела? :conf:

Взимай го тоя D7000 и недей го мисли повече! Няма да сбъркаш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 08 Ное 2013, 0:17

Нещо за някаква светкавица да ми кажете, че не сгрявам изобщо. Преди време си купих Никон Д3000(знам, само негативни работи пише за него) и го ползвам като аматьор и то само на автоматичен режим. Понякога обаче вградената светкавица ми е малка. Нещо не ги сгрявам тези ТТЛ-и за какво точно служат. На мен ми трябва за да снимам дъщеря ми когато е на представление от някъде 25 метра и на новогодишния банкет една много атрактивна колежка като се напие и започне да се съблича :lol: . И понеже не ми се дават много пари има два избора. Единият е най-ниския клас светкавица на Никон. Нещо такова: http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=18&product=12336&show=additional или да си купя една китайска Юнгнуо с повече функции за същите пари.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 08 Ное 2013, 10:07

ukelichko написа:Нещо за някаква светкавица да ми кажете, че не сгрявам изобщо. Преди време си купих Никон Д3000(знам, само негативни работи пише за него) и го ползвам като аматьор и то само на автоматичен режим. Понякога обаче вградената светкавица ми е малка. Нещо не ги сгрявам тези ТТЛ-и за какво точно служат. На мен ми трябва за да снимам дъщеря ми когато е на представление от някъде 25 метра и на новогодишния банкет една много атрактивна колежка като се напие и започне да се съблича :lol: . И понеже не ми се дават много пари има два избора. Единият е най-ниския клас светкавица на Никон. Нещо такова: http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=18&product=12336&show=additional или да си купя една китайска Юнгнуо с повече функции за същите пари.

http://www.photopavilion.com/?page=cata ... additional Ако ще е нещо до 270-280лв. Най-добре кажи какъв е бюджета ти за светкавица. Иначе, като марки различни от Никонските, но не по-малко добри - Nissin, Metz, Phottix и т.н. Важното при теб е водещото число. Гледай да е колкото се може по-голямо. Колкото е по-голямо толкова по-надалеч "хвърля" светкавицата. Иначе ТТL е through the lens. Светкавицата се мери през сензор в камерата, а не този в/пред самата светкавица. Води се по-добрия начин за мерене и определено е плюс, ако светкавицата го поддържа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 08 Ное 2013, 13:14

Да ползваш ДСЛР на Ауто е като да ползваш светкавица на ТТЛ...
Ако съумееш да преодолееш и двете, то по добро от това няма като цена/възможности: https://www.bviphotovideo.com/public/?page=catalog&productid=609

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 08 Ное 2013, 13:51

Владо написа:Да ползваш ДСЛР на Ауто е като да ползваш светкавица на ТТЛ...
Ако съумееш да преодолееш и двете, то по добро от това няма като цена/възможности: https://www.bviphotovideo.com/public/?page=catalog&productid=609

Мога и на положение М да снимам, че се учих преди време, но не намерих никъде упътване как се снима със светкавица. Как да я настроя тази светкавица. И как да настроя блендата и скоростта когато се снима със светкавица. Някакъв линк към уроци ли, нещо такова ако дадете. И аз съм се спрял на същата светкавица от линка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 08 Ное 2013, 14:12

Учудва ме, че не намираш информация... Да кажем обърни внимание тук, на втората колона най-долу... Като има страшно много и на други места... http://www.scantips.com/lights/flashbasics.html... и т.н.

Предишна

Назад към Извън Темата