Презентация на НАСА за произхода на човека

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Re: Презентация на НАСА за произхода на човека

Мнение от doomy525 » 18 Ное 2013, 21:44

Това в което вярвам не е Исус, колега :yes:
Не търся обяснение от нещо, че да вярвам в него, напротив - точно обратното е. Искам доказателство, че това, в което вярвам си има обяснение и очаквах институции като НАСА да го разкрият :) Заради това е и цялата тази тема..
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 18 Ное 2013, 22:31

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
Детайли за колата: шест цилиндров звяр

Мнение от NoMoreRules » 19 Ное 2013, 1:04

Доста клипове изгледах за този shapeshifting и още не мога да проумея истински ли са или е просто някакви трикове?
Изображение
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 19 Ное 2013, 1:33

трикове няма, всичко е реално... има обаче и нещо друго - 90% от тия клипове са фалшиви, а тези които не са веднага имат опровержение. Уж всичко е плод на фантазия, но истината е че още от зората на човечеството има стенописи, легенди и прочее за богове дошли от небето за да учат хората на математика, физика, вскякави науки. Всеки сам си решава за себе си на какво да вярва и на какво не :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 19 Ное 2013, 10:05

като знам горе-долу къде се намираме в галактиката ни, а тя от своя страна къде е в познатата ни вселена, съм почти напълно сигурен, че сме нечия дипломна работа, захвърлена в склада на някой полу-акредитиран филиал на не особено престижен университет :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 19 Ное 2013, 19:05

http://arenabg.com/torrents/ancient-ali ... hd/369611/ в най-новия епизод на Ancient Aliens я има даже България :yes: там какво са открили на остров Свети Иван 2010 ;) Всичките епизоди на тези са интересни и карат човек дори да е с промито съзнание, че сме единствени във Вселената да се замисли поне малко от малко, а не да се хили като дебил на разни рептили и извънземни...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от relaxxx » 22 Ное 2013, 14:30

В нашия малък свят има ужасяващо много неща, които не можем да проумеем, колкото и да се напъваме. Просто мозъците ни са прекалено слаби, някъде бях чул следното сравнение по този въпрос - да ги разберем тези неща, би било подобно мозъчно усилие, каквото представлява да научим едно куче да разбира квантовата физика. Аз самия имам проблеми с разбирането на квантовата физика.. ако си мислите че сте много добри по тази теория значи не сте чели достатъчно. Та размишленията са хубава нещо, но реалността е друга. По повода - на здраве!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 22 Ное 2013, 17:22

Тази тема има потенциал, с интерес ще я следя. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 22 Ное 2013, 17:44

Съгласен съм с думите на relaxxx. Аз си обяснявам заобикалящата ни действителност със следната теория (не твърдя, че всеки я разбира така, но за мен си е проста истина) - програмистите разбират техниките по начин, които лекари, икономисти и всякакви други хора с кетап в дадена област, не умеят. Имат създаден език, чрез който да комуникират с нещо без душа ако мога така да се изразя :lol: Т.е. те създават от нещо нереално, което малцина разбират и умеят и помагат на хора, които не разбират тази връзка (перални, съдомиялни, сушилни, компютри, телефони и т.н.). Мозъка ни е устроен да разбираме и виждаме нещата, които са логични за нас. Много вярво има в един цитат :

"Това, че нещо не го виждаме не означава, че не съществува. Мозъка разпознава неща, които са му били показани. Типичен пример е съзвездията на небето - когато ни ги посочат с пръст или прочетем точките, които образуват даденото съзвездие чак тогава го виждаме" :roll: ;)

Което ме кара да вярвам, че щом нещо не го виждаме не значи, че не съществува. Просто трябва да погледнем нещата от друг ъгъл, но няма кой да ни го покаже.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 23 Ное 2013, 1:51

Абе за хората Дарвин греши със сигурност...........ама за негрите е вярно на 1000000% че са от маймуни. Те даже маймуните са малко по-умни и възпитани хайваните.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Ное 2013, 15:04

Всъщност хората не са произлезли от маймуните а от лемурите , а лемурите на свои ред са произлезли от рибите ... рибите са произлезли от амебите а амебите са комбинация от няколко органични газа , изпечени под въздействие на вулкани и малко мълнии . Земята на свой ред си е чист звезден :"прах" в буквалния смисъл на думата , газов облак формирал се под въздействието на гравитационната сила (една от 4те основни) . Наистина изисква малко повече от 5 минути да се запознае човек с основни неща , но пък от друга страна е доста по обаятелно да вярваме в простотии нахвърляни от поредния забравен учен, търсещ сензацията . Доста, че срещано, като оная глупост с морган фрииман . Работеща формула за зрителски интерес - обяснват сложни неща по елемнтарен начин, като основното е че в ключов момент хвърлят глупости и тотално объркват нормалния зрител. Вследствие на което, той е готов да повярва на каквото му кажат , защото все пак на 95% това което говорят е факт ...
И никой учен не вярва в бог и тн . Приемат че не могат да си изяснят докрай аджеба от къв зор има ядрена,слаба ядрена, електромагнитна и гравитационна сила и на тези 4 фундамента им викат БОГ :winky:

Предишна

Назад към Извън Темата