Гуми Event

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....

Re: Гуми Event

Мнение от bate koko » 03 Окт 2013, 18:00

... за ЛАСА... 4 -4исто нови на е-30, 14" ве4е 3 зима ще ги карам-отли4но ка4ество за парите... никакви ядове.... доволен съм...... :yes: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 03 Окт 2013, 20:11

Lassa са 100 пъти за предпочитане пред всяка китайска гума. Поне са здрави и не се кривят. Работата е там, че цената им вече не е на ниво, което да примами разумно мислещия купувач. За още малко (ама наистина малко) пари се купуват премиум гуми, които няма как да ги сложим в едно изречение с Ласса. Тъй че преди време си е струвало да си вземе човек такива, сега вече не. А за китайските гуми не вярвам да има върли фенове :mhihi: , тъй че спокойно мога да се изкажа: гумата е единствения контакт на автомобила с пътя. Ако за едни сносни гуми не можем да отделим пари, язък че караме премиум марка автомобил... и че постоянно се пише как се кара с 200, слагат се силни двигатели и мощни спирачки и окачвания. Нищо че силните мотори често са Б28 на един милион мили, а окачванията са китайски койловъри за 400лв. :mhihi: С други думи - ако не можете да отделите пари за читава гума като цяло, за какви зимни 17ки и 18ки се говори постоянно?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 04 Окт 2013, 0:32

Още един глас за Ласса - 4 години се карат на колата на майка ми целогодишно, като на година не прави по повече от 5000км. и чак след 4тата станаха зле, така че не виждам защо толкова ги отписвате. Вече на цени не знам как са, но преди 5 години бяха доста добре от към цена, за 15" особено и за това се избраха тези гуми...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 04 Окт 2013, 7:44

taratora написа:
drago_pavlov написа:Бил ли си в турски завод???

Щом съм ти писал, че всички са модерни ти как мислиш :mhihi:

Не знам в Истанбул какви заводи си видял, но огромните модерни машиностроителни заводи са в Бурса и Анкара. Пък може и в Истанбул да има, знам ли :dunno:

taratora написа:
drago_pavlov написа:За Сабанджъ холдинг какво да говорим

Най-добре нищо, щото тука вече 100% мога да ти гарантирам, че изобщо не си наясно кои са Сабанджъ, откъде ги имат тези милиарди и с цената на какво. Не гледай кво пише в Уикипедията и гугъла. Тва е само едната страна на медала ;)

Работим с тях от повече от 5 години - Сабънджъ имам предвид, не уикипедия - там не знам какво пише, знам какво съм видял ;)

taratora написа:Толко па като са ти симпатични купувай си турски гуми, турска електроника, турска кола или турски авточасти :mhihi: Не виждам някой да те бие през ръцете да не го правиш :mhihi:

Ако не можех да си позволя гудиър, със сигурност избора ми между китайски нови, турски нови и 10 годишни гуми би бил турските :yes:

И на кратко - не се опитвам да те убеждавам че турските стоки са върха на сладоледа, просто са класи над китайските (и българските за съжаление). А ти ми обясняваш, че са пълни боклуци - ако ги сравняваш с made in Germany бих се съгласил...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 04 Окт 2013, 9:01

drago_pavlov написа:
taratora написа:
drago_pavlov написа:Бил ли си в турски завод???

Щом съм ти писал, че всички са модерни ти как мислиш :mhihi:

Не знам в Истанбул какви заводи си видял, но огромните модерни машиностроителни заводи са в Бурса и Анкара. Пък може и в Истанбул да има, знам ли :dunno:

Аз не виждам да съм казал нещо за заводи в Истанбул :mhihi: Пита виждал ли си турски завод, казах да. Пита бил ли си в Турция, дадох пример с Истанбул. Това съвсем не означава, че съм бил само и единствено в Истанбул ;)

drago_pavlov написа:
taratora написа:
drago_pavlov написа:За Сабанджъ холдинг какво да говорим

Най-добре нищо, щото тука вече 100% мога да ти гарантирам, че изобщо не си наясно кои са Сабанджъ, откъде ги имат тези милиарди и с цената на какво. Не гледай кво пише в Уикипедията и гугъла. Тва е само едната страна на медала ;)

Работим с тях от повече от 5 години - Сабънджъ имам предвид, не уикипедия - там не знам какво пише, знам какво съм видял ;)

Щом работите С тях е нормално да имаш добро мнение. Пробвай да работиш ЗА тях. Гарантирам ти, че вероятността да ти се промени мнението са SA Holding е голяма :mhihi:

drago_pavlov написа:
taratora написа:Толко па като са ти симпатични купувай си турски гуми, турска електроника, турска кола или турски авточасти :mhihi: Не виждам някой да те бие през ръцете да не го правиш :mhihi:

Ако не можех да си позволя гудиър, със сигурност избора ми между китайски нови, турски нови и 10 годишни гуми би бил турските :yes:

И на кратко - не се опитвам да те убеждавам че турските стоки са върха на сладоледа, просто са класи над китайските (и българските за съжаление). А ти ми обясняваш, че са пълни боклуци - ако ги сравняваш с made in Germany бих се съгласил...

За БГ гуми не знам. Не съм карал с такива, от теб чувам, че има изобщо БГ производство на БГ гуми.
За мен ласса-та са на едно с китайските, нито по-добри, нито по-лоши. Сам казваш, че си с гудиър и би си купил ласса само, ако нямаш пари за гудиър. Тоест същото, което и аз казвам отначало - евтини, нискокачествени(айде да поясня - в сравнение с гудиър, бриджстоун и мишелин например)бюджетни гуми, предназначени за хора с ограничен бюджет или такива, които гледат гумата да им е най-евтината. Това за мен, подчертавам - за мен е боклук. А някой даже каза, че са на почти еднаква цена с маркова и наистина хубава гума. Значи да се поправя - скъп боклук :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 04 Окт 2013, 11:01

За турските неща мога и аз да поспоря, значи от как се помня на колите си слагам само турско окачване, което е на 50% надолу от лемфиордера например, а отговорно мога да кажа че издържа на 80 от него........... е какво като е аркадаш производство, щом ме устройва като цена/качество си карам и си свиркам. Има и кофти турски стоки, но специално в авточастите и гумите са добри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 04 Окт 2013, 18:29

bate koko написа:... за ЛАСА... 4 -4исто нови на е-30, 14" ве4е 3 зима ще ги карам-отли4но ка4ество за парите... никакви ядове.... доволен съм...... :yes: :bchug:

Последните години карам с ласа много дърти от първия модел и съм много доволен. Взех ги с е30ката и не очаквах 7-8 годишни гуми изобщо да стават, а те се оказаха по-добри от боклуците дето ги им искат пари по гумаджииниците :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 04 Окт 2013, 18:36

До колегата който пита за гумите Lassa:

Знам че питаш за 16-ки от неуточнен модел на гореспоменатата марка, но все пак да споделя.
Аз имам Lassa Snoways 2 M+S, 15-ки бях ги купил чисто нови.
Ставах сутрин в 4:00 чистих колата от снега, и излизах да карам, къде ли не ходих. Особенно в неутъпкан път. Добро сцепление (никъде не съм закъсвал),и предказуемо поведение в завой имат тези Snoways 2.
Следващата зима отново се представиха така. :!: Преди третата им зима обаче ги бях търкалял цяло лято, и есествено не бяха върха на сладоледа.

От гумаджии разбрах че Lassa-та имат здрава конструкция, подсилени бордове. И държат много на каране. :!: Обаче

Аз лично забелязах:
- шумни са. :no:
- не бяха впечетляващи в спирането, и на сухо и на мокро, дори като нови. :no:
- започват да се втвърдяват се след втората зима :no:
- износват се бавно и равномерно, никакво смачкване на ламели, никакво ронеане на каучук, никакви балони :yes: (здрава гума)
- супер поведение на сняг :yes:
- след като се втвърдят, с оглед здравата конструкция - стават за дълго каране лятото (изпитано вече 2 пъти. :mhihi: )

Не харесвам турските стоки, бях ги купил САМО защото са продукт на Bridgestone и ми ги хвалеха за сняг.

Ако ако имаш възможност да си взмеш Michelin, Goodyear, Bridgestone, Continental, или някоя от техните по евтини алтернативи, разира се е далеч по-добър избор. :idea: Бюджетните марки вече имат незначително по-ниска цена от премиум продуктите на водещите компании, и не си струва икономията. А най, най-евтините хич не ги гледай, много от тях за опасни за каране и нямат работа на пазара.

И може би най-важното, никога да не се предоверяваме на гумите, пък били те и 1ви в класациите.
Гумите са от особенно значение, НО в Много от случеите на пътя, решаващ фактор е бил и си остава човекът, неговите решения и действия.

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 25 Ное 2013, 7:20

Чакайте и тук да отговоря......,че стана една дискусия :mhihi:
Значи вчера качих на колата 4 бр. Lassa SNOWAYS ERA 225/45/17 на цена от 175.00 лв за парче (с включен монтаж и баланс :shock: ) :idea:
Имам навъртяни вече към 70 км по мокър път и първите впечатления бяха следните:
Спира нормално :yes:
В завой седи перфектно :yes:
ОГРОМЕН грайфер :yes: :yes:
Малко по шумни.....което за мен не е болка за умиране :roll: :no:
На Е-36-та бях пак с Lassa и спокойно си се катерех по Боровец и Мальовица + малката ни неразрита уличка в София :mhihi:
Надявам се и тези да се представят също толкова добре
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

Предишна

Назад към Извън Темата