Гуми Event
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bate koko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ....ЖЪЛТО ТАКСИ....
Re: Гуми Event
... за ЛАСА... 4 -4исто нови на е-30, 14" ве4е 3 зима ще ги карам-отли4но ка4ество за парите... никакви ядове.... доволен съм......

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Lassa са 100 пъти за предпочитане пред всяка китайска гума. Поне са здрави и не се кривят. Работата е там, че цената им вече не е на ниво, което да примами разумно мислещия купувач. За още малко (ама наистина малко) пари се купуват премиум гуми, които няма как да ги сложим в едно изречение с Ласса. Тъй че преди време си е струвало да си вземе човек такива, сега вече не. А за китайските гуми не вярвам да има върли фенове
, тъй че спокойно мога да се изкажа: гумата е единствения контакт на автомобила с пътя. Ако за едни сносни гуми не можем да отделим пари, язък че караме премиум марка автомобил... и че постоянно се пише как се кара с 200, слагат се силни двигатели и мощни спирачки и окачвания. Нищо че силните мотори често са Б28 на един милион мили, а окачванията са китайски койловъри за 400лв.
С други думи - ако не можете да отделите пари за читава гума като цяло, за какви зимни 17ки и 18ки се говори постоянно?

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Още един глас за Ласса - 4 години се карат на колата на майка ми целогодишно, като на година не прави по повече от 5000км. и чак след 4тата станаха зле, така че не виждам защо толкова ги отписвате. Вече на цени не знам как са, но преди 5 години бяха доста добре от към цена, за 15" особено и за това се избраха тези гуми...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
taratora написа:drago_pavlov написа:Бил ли си в турски завод???
Щом съм ти писал, че всички са модерни ти как мислиш![]()
Не знам в Истанбул какви заводи си видял, но огромните модерни машиностроителни заводи са в Бурса и Анкара. Пък може и в Истанбул да има, знам ли

taratora написа:drago_pavlov написа:За Сабанджъ холдинг какво да говорим
Най-добре нищо, щото тука вече 100% мога да ти гарантирам, че изобщо не си наясно кои са Сабанджъ, откъде ги имат тези милиарди и с цената на какво. Не гледай кво пише в Уикипедията и гугъла. Тва е само едната страна на медала![]()
Работим с тях от повече от 5 години - Сабънджъ имам предвид, не уикипедия - там не знам какво пише, знам какво съм видял

taratora написа:Толко па като са ти симпатични купувай си турски гуми, турска електроника, турска кола или турски авточастиНе виждам някой да те бие през ръцете да не го правиш
Ако не можех да си позволя гудиър, със сигурност избора ми между китайски нови, турски нови и 10 годишни гуми би бил турските

И на кратко - не се опитвам да те убеждавам че турските стоки са върха на сладоледа, просто са класи над китайските (и българските за съжаление). А ти ми обясняваш, че са пълни боклуци - ако ги сравняваш с made in Germany бих се съгласил...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:taratora написа:drago_pavlov написа:Бил ли си в турски завод???
Щом съм ти писал, че всички са модерни ти как мислиш![]()
Не знам в Истанбул какви заводи си видял, но огромните модерни машиностроителни заводи са в Бурса и Анкара. Пък може и в Истанбул да има, знам ли![]()
Аз не виждам да съм казал нещо за заводи в Истанбул

drago_pavlov написа:taratora написа:drago_pavlov написа:За Сабанджъ холдинг какво да говорим
Най-добре нищо, щото тука вече 100% мога да ти гарантирам, че изобщо не си наясно кои са Сабанджъ, откъде ги имат тези милиарди и с цената на какво. Не гледай кво пише в Уикипедията и гугъла. Тва е само едната страна на медала![]()
Работим с тях от повече от 5 години - Сабънджъ имам предвид, не уикипедия - там не знам какво пише, знам какво съм видял![]()
Щом работите С тях е нормално да имаш добро мнение. Пробвай да работиш ЗА тях. Гарантирам ти, че вероятността да ти се промени мнението са SA Holding е голяма

drago_pavlov написа:taratora написа:Толко па като са ти симпатични купувай си турски гуми, турска електроника, турска кола или турски авточастиНе виждам някой да те бие през ръцете да не го правиш
Ако не можех да си позволя гудиър, със сигурност избора ми между китайски нови, турски нови и 10 годишни гуми би бил турските![]()
И на кратко - не се опитвам да те убеждавам че турските стоки са върха на сладоледа, просто са класи над китайските (и българските за съжаление). А ти ми обясняваш, че са пълни боклуци - ако ги сравняваш с made in Germany бих се съгласил...
За БГ гуми не знам. Не съм карал с такива, от теб чувам, че има изобщо БГ производство на БГ гуми.
За мен ласса-та са на едно с китайските, нито по-добри, нито по-лоши. Сам казваш, че си с гудиър и би си купил ласса само, ако нямаш пари за гудиър. Тоест същото, което и аз казвам отначало - евтини, нискокачествени(айде да поясня - в сравнение с гудиър, бриджстоун и мишелин например)бюджетни гуми, предназначени за хора с ограничен бюджет или такива, които гледат гумата да им е най-евтината. Това за мен, подчертавам - за мен е боклук. А някой даже каза, че са на почти еднаква цена с маркова и наистина хубава гума. Значи да се поправя - скъп боклук

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
За турските неща мога и аз да поспоря, значи от как се помня на колите си слагам само турско окачване, което е на 50% надолу от лемфиордера например, а отговорно мога да кажа че издържа на 80 от него........... е какво като е аркадаш производство, щом ме устройва като цена/качество си карам и си свиркам. Има и кофти турски стоки, но специално в авточастите и гумите са добри.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
bate koko написа:... за ЛАСА... 4 -4исто нови на е-30, 14" ве4е 3 зима ще ги карам-отли4но ка4ество за парите... никакви ядове.... доволен съм......![]()
Последните години карам с ласа много дърти от първия модел и съм много доволен. Взех ги с е30ката и не очаквах 7-8 годишни гуми изобщо да стават, а те се оказаха по-добри от боклуците дето ги им искат пари по гумаджииниците

До колегата който пита за гумите Lassa:
Знам че питаш за 16-ки от неуточнен модел на гореспоменатата марка, но все пак да споделя.
Аз имам Lassa Snoways 2 M+S, 15-ки бях ги купил чисто нови.
Ставах сутрин в 4:00 чистих колата от снега, и излизах да карам, къде ли не ходих. Особенно в неутъпкан път. Добро сцепление (никъде не съм закъсвал),и предказуемо поведение в завой имат тези Snoways 2.
Следващата зима отново се представиха така.
Преди третата им зима обаче ги бях търкалял цяло лято, и есествено не бяха върха на сладоледа.
От гумаджии разбрах че Lassa-та имат здрава конструкция, подсилени бордове. И държат много на каране.
Обаче
Аз лично забелязах:
- шумни са.
- не бяха впечетляващи в спирането, и на сухо и на мокро, дори като нови.
- започват да се втвърдяват се след втората зима
- износват се бавно и равномерно, никакво смачкване на ламели, никакво ронеане на каучук, никакви балони
(здрава гума)
- супер поведение на сняг
- след като се втвърдят, с оглед здравата конструкция - стават за дълго каране лятото (изпитано вече 2 пъти.
)
Не харесвам турските стоки, бях ги купил САМО защото са продукт на Bridgestone и ми ги хвалеха за сняг.
Ако ако имаш възможност да си взмеш Michelin, Goodyear, Bridgestone, Continental, или някоя от техните по евтини алтернативи, разира се е далеч по-добър избор.
Бюджетните марки вече имат незначително по-ниска цена от премиум продуктите на водещите компании, и не си струва икономията. А най, най-евтините хич не ги гледай, много от тях за опасни за каране и нямат работа на пазара.
И може би най-важното, никога да не се предоверяваме на гумите, пък били те и 1ви в класациите.
Гумите са от особенно значение, НО в Много от случеите на пътя, решаващ фактор е бил и си остава човекът, неговите решения и действия.
Знам че питаш за 16-ки от неуточнен модел на гореспоменатата марка, но все пак да споделя.
Аз имам Lassa Snoways 2 M+S, 15-ки бях ги купил чисто нови.
Ставах сутрин в 4:00 чистих колата от снега, и излизах да карам, къде ли не ходих. Особенно в неутъпкан път. Добро сцепление (никъде не съм закъсвал),и предказуемо поведение в завой имат тези Snoways 2.
Следващата зима отново се представиха така.

От гумаджии разбрах че Lassa-та имат здрава конструкция, подсилени бордове. И държат много на каране.

Аз лично забелязах:
- шумни са.

- не бяха впечетляващи в спирането, и на сухо и на мокро, дори като нови.

- започват да се втвърдяват се след втората зима

- износват се бавно и равномерно, никакво смачкване на ламели, никакво ронеане на каучук, никакви балони

- супер поведение на сняг

- след като се втвърдят, с оглед здравата конструкция - стават за дълго каране лятото (изпитано вече 2 пъти.

Не харесвам турските стоки, бях ги купил САМО защото са продукт на Bridgestone и ми ги хвалеха за сняг.
Ако ако имаш възможност да си взмеш Michelin, Goodyear, Bridgestone, Continental, или някоя от техните по евтини алтернативи, разира се е далеч по-добър избор.

И може би най-важното, никога да не се предоверяваме на гумите, пък били те и 1ви в класациите.
Гумите са от особенно значение, НО в Много от случеите на пътя, решаващ фактор е бил и си остава човекът, неговите решения и действия.
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Чакайте и тук да отговоря......,че стана една дискусия
Значи вчера качих на колата 4 бр. Lassa SNOWAYS ERA 225/45/17 на цена от 175.00 лв за парче (с включен монтаж и баланс
)
Имам навъртяни вече към 70 км по мокър път и първите впечатления бяха следните:
Спира нормално
В завой седи перфектно
ОГРОМЕН грайфер
Малко по шумни.....което за мен не е болка за умиране
На Е-36-та бях пак с Lassa и спокойно си се катерех по Боровец и Мальовица + малката ни неразрита уличка в София
Надявам се и тези да се представят също толкова добре

Значи вчера качих на колата 4 бр. Lassa SNOWAYS ERA 225/45/17 на цена от 175.00 лв за парче (с включен монтаж и баланс

Имам навъртяни вече към 70 км по мокър път и първите впечатления бяха следните:
Спира нормално

В завой седи перфектно

ОГРОМЕН грайфер

Малко по шумни.....което за мен не е болка за умиране

На Е-36-та бях пак с Lassa и спокойно си се катерех по Боровец и Мальовица + малката ни неразрита уличка в София

Надявам се и тези да се представят също толкова добре
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

54 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4