UPS - какъв?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

триногата
Аватар

UPS - какъв?

Мнение от Andronoff » 24 Ное 2013, 12:10

Здравейте,

От известно време насам, токът вкъщи спира за части от секундата и отново си тръгва, та реших да инвестирам в ЮПС, за да си запазя телевизора и плейстейшъна от токови удари. Телевизорът в спалнята вече замина, но за него не ми дремеше толкова, колкото за другия. В ЮПС-а ще са включени wi-fi рутерът, телевизорът, плейстейшънът и тв приемникът. Точната мощност не я знам, но не това е проблемът, важно е първо да се спра на модел, а мощността му ще се уточнява в последствие.

Идеи?
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

Потребител
Аватар

Re: UPS - какъв?

Мнение от stefanoff » 24 Ное 2013, 12:11

APC
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 24 Ное 2013, 12:49

Преди да уточниш мощността не можеш да избереш UPS. Предполагам не гониш автономия, а само предпазване от токови удари и евентуално пренапрежение по мрежата. Ако живееш в градска зона, то и line interactive UPS би ти свършил работа. Избери си модел без вентилатор, ако UPS-a ще е в помещението в което ти е и телевизора. Ако си в някоя вилна зона то си вземи Online UPS. Двойното конвертиране обира колебанията в нивото на входното напрежение. Втория разбира се е на много по-висока цена и типично се прави от 1000VA и на горе. Гледай да има AVR каквато и марка да вземеш. Предполагам знаеш че мощността на техниката е във W, докато на UPS-ите във VA, та ако имаш потребители с товар например 700W, то 1000VA UPS е разумен избор (има по-скъпи модели с power factor по близо до 1, но това за теб не е водещо поради характера на товара).

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 24 Ное 2013, 18:21

Колега, аз имах компютър, който трябваше да работи постоянно, но токови удари вкъщи имаше през ден. Понеже нямах нужда от дълга работа на батерии, а просто няколко секунди за да не се рестартира машината и рутера, взех един fortron nano 600, като никакви консумации не бях смятал предварително. Машинката се справи брилянтно, като в един от случаите когато токът спря за по-дълго, изкара 25 минути преди да умре. Основното в случая беше, че цената беше много добра - купих го за 85-90 лв. по спомен.
Та аз лично бих си взел Fortron и за вбъдеще, ако имам нужда.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 24 Ное 2013, 20:18

Не ме интересуваше точно каква марка да е, по-скоро ме интересуваха разните му специвикации.
ПС3 е 70 вата, ТВ е 130 вата пикова, което ще рече, че всичко над 200 вата ми върши работа.
Въпросът е онлайн, офлайн или лайн интерактив.
Фактор на мощността няма да гледам, щото ако и това вкарам в листа на критериите, няма да си купя скоро.
Изборът на правилен ЮПС си е цяла наука - хармоници, синусоиди, консумация, пренапрежение, пикове и т.н.
Не е толкова лесно, колкото изглежда ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TurboDieselComby » 24 Ное 2013, 20:29

Не съм ли написал достатъчно че да се ориентираш?

За тази консумация вземи 600VA line interactive. Не е толкова важно на коя марка, просто да е без вентилатор за да не ти шуми.

Не се вкарвай във филми на тема хармоници и т.н. Все пак няма да подпираш сървър.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 24 Ное 2013, 20:59

TurboDieselComby написа:Не съм ли написал достатъчно че да се ориентираш?

За тази консумация вземи 600VA line interactive. Не е толкова важно на коя марка, просто да е без вентилатор за да не ти шуми.

Не се вкарвай във филми на тема хармоници и т.н. Все пак няма да подпираш сървър.

Написал си, колега. Мнението ти беше повече от изчерпателно, благодаря за което. Ходих вече до "Зора" и "Техномаркет", но и в двата магазина нямаше. Ще потърся нещо онлайн.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TurboDieselComby » 24 Ное 2013, 21:14

ако си от София има много варианти. Фирми като Стемо, DTS, Негс.

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 25 Ное 2013, 22:52

Андронка, APC
Поне 800ва, ако си харесаш ми пиши.
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Назад към Извън Темата