Подгревни свещи начин на действие?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Подгревни свещи начин на действие?

Мнение от Conqueror » 29 Ное 2013, 17:46

Колеги здравейте наскоро ми се наложи да търся подгревни свещи за една френска кошница и докато си цъках из гугъл попаднах на някакви свещи Бош производителя твърди,че с неговите свещи колата ще дава по малък разход на гориво и разни други алабализми.Винаги съм си мислел че свещите подгряват само при стартиране на мотора :paranoid: та въпроса ми е в колко дълбока заблуда съм изпаднал ...Като цяло някога имах ваген 1981г 1.6 нафтъ и релето на свещите се запали в движение като се сетя как ми надупка новите обувки :dummy: в последствие релето се разкара и се сложи копче което задържах преди да запаля :mhihi: И от там си правя некви асоциаций както и да е колкото повече информация толкова по-добре.

Предварително благодаря на всички отзовали се
Последна промяна Conqueror на 29 Ное 2013, 23:14, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Подгревни свещи начин на действие?

Мнение от vladobate » 29 Ное 2013, 19:13

Търсил си подгревни и си попаднал на запалителни за бенз. двг това обяснява недоумението за Бош рекламата иначе квото си си мислил винаги правилно е било . Споко в час си .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 29 Ное 2013, 19:51

http://www.bosch.bg/bg/products/car_equ ... ugs_BG.pdf

Преди да бъда обвинен, че не съм разбрал нещо -страница 5 :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 29 Ное 2013, 20:52

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 29 Ное 2013, 22:55

Тия полодяха малко те :lol: И от Феродо твърдяха, че накладките им спестяват гориво, защото са от ултра-хай-тек-перформънс смес, и контакта им със спирачния диск, при ненатоварена система и минимален.От там колата не се тормози толко, и спестява гориво.

Джизас....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 29 Ное 2013, 23:30

Това за накладките е най-обикновен физичен закон. Нали той е в основата на действие на цялата система, колкото по-голямо е триенето между диска и накладките толкова по-бързо спира колата, като при ненатиснати спирачки триенето трябва да е минимално. Колкото до икономията на гориво, тя сигурно е толкова малка, че едва ли има значение за човек, които на година навърта около 5000 км. Ако това за накладките мога да го приема, то наглостта на Бош надминава всякакви граници. Аз от години не съм им фен, но това с подгряващите свещи направо уби коня :mhihi: Все бях чел глупости ама това надминава всички взети заедно.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 30 Ное 2013, 0:13

Conqueror написа:http://www.bosch.bg/bg/products/car_equip/downloads/glow_plugs_BG.pdf

Преди да бъда обвинен, че не съм разбрал нещо -страница 5 :wave:

Ха ха , ок , не го бях чел , не съм и допускал че може да бъде "подписан" от Бош този текст. Сега вече знам защо понякога не ми работи равномерно тдс-а дори вече загрял , отдъхнах си , било само някви си подгревни свещи .... :mhihi: Тва за регенерацията пак е пълна глупост както и за градското абе въобще луда работа .

Назад към Извън Темата