Въпрос- удар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Въпрос- удар

Мнение от Angelov91 » 04 Дек 2013, 18:06

Днес ми се случи една гадна случка ,ударих един пич с бус отзад моя беше вината не викахме КАТ подписахме протокол. Въпроса ми е сега като е моя вината трябва ли да ида до застрахователите и те да си опишат щетите и дали при това положение и на мен ще ми изплатят или да ми оправят колата .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Re: Въпрос- удар

Мнение от vankatagsi » 04 Дек 2013, 18:09

Angelov91 написа:Днес ми се случи една гадна случка ,ударих един пич с бус отзад моя беше вината не викахме КАТ подписахме протокол. Въпроса ми е сега като е моя вината трябва ли да ида до застрахователите и те да си опишат щетите и дали при това положение и на мен ще ми изплатят или да ми оправят колата .

Ако имаш само гражданска отговорност - пиеш студена вода, тъй като ви си виновен.
Ако имаш автокаско - отиваш до 5дни при тях и си завеждаш претенцията.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 04 Дек 2013, 18:19

Спокойно,те и на него няма да платят :mhihi:
Прочетете си отзад на полицата на констативния протокол какво пише-при двустранен протокол и двамата до едноседмичен срок трябва да се явите на оглед при застрахователя.И тъй като се съмнявам да го направите,застрахователя има право да откаже плащане на пострадалия.
щот познавам хора доста далавери си направиха чрез тези двустранни..........Постановки бол-единия дето има каско уж блъска виновно този който има само ГО.... и т.н....
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 04 Дек 2013, 19:33

На него ще си му платят, ама ти си пиеш студена водица.
С един приятел ударихме друга кола и викнахме КАТ щото имаше спор кой е виновен (след преглед на камера близост до кръстовището се установи че той минава на червено пък ние на зелено, сиреч ние сме невинни), на приятеля с колата си му изплатиха щетата. Онзи имаше каско и ще му платят, иначе ако нямаше много кофти. ('щото удъра беше сериозен)

п.с. Като написахте двустранния протокол нали се обадихте в КАТ да ви дадът номер?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 04 Дек 2013, 20:35

Angelov91 написа:Днес ми се случи една гадна случка ,ударих един пич с бус отзад моя беше вината не викахме КАТ подписахме протокол. Въпроса ми е сега като е моя вината трябва ли да ида до застрахователите и те да си опишат щетите и дали при това положение и на мен ще ми изплатят или да ми оправят колата .

Ако твоя застраховател има изискване да бъде извикан на място при събитие, то вече си сбъркал.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Angelov91 » 05 Дек 2013, 1:14

Bavarcho написа:На него ще си му платят, ама ти си пиеш студена водица.
С един приятел ударихме друга кола и викнахме КАТ щото имаше спор кой е виновен (след преглед на камера близост до кръстовището се установи че той минава на червено пък ние на зелено, сиреч ние сме невинни), на приятеля с колата си му изплатиха щетата. Онзи имаше каско и ще му платят, иначе ако нямаше много кофти. ('щото удъра беше сериозен)

п.с. Като написахте двустранния протокол нали се обадихте в КАТ да ви дадът номер?

Да дадоха номер някакъв записал съм го
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Angelov91 » 05 Дек 2013, 1:15

То другия почти нямаше щети само някаква пластмаса на греда ли е броня ли е не знам щото беше с бус аз обрах пешкира :lol: маска, двата фара и мигачите добре, че капака не прецаках
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 05 Дек 2013, 11:07

Минал на червено...ще му платят - "чакай само да се нареша-да не ода чорлав" :nono: няма такъв застраховател(само спец. клиенти със специални условия)
...Номера го пишете на протокола-горе в дясно-кадето има празно място.
...Застрахователя няма право да откаже обезщетение по ГО ако виновното МПС не се яви на оглед!
:bchug:

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 05 Дек 2013, 11:56

Цитирам /източник НАЗЗ/:
Застрахователя е длъжен да приеме Двустранния протокол за ПТП. Съгласно “Кодекс за Застраховането” застрахователя е задължен да Ви заведе щета и да извърши оглед. Относно плащането и отговорността му е удачно и двамата водачи със пострадалите МПС-та да отидат заедно на оглед до застрахователя на виновният водач.

След попълване на протокола, но не по-късно от 7 дни от датата на събитието двамата водачи съвместно трябва да уведомите застрахователя на виновния водач, като предоставите на застрахователя превозните средства за оглед, както и свидетелствата правоуправление.
Ако не изпълните тези свои задължения, застрахователя по застраховка „Гражданска отговорност” може да откаже изплащане на застрахователно обезщетение.

Пък и щом ви обръщам внимание на този факт,значи мен два пъти са ме цакали заради неявяване на виновния ,но добре че имах каско.Не напразно застрахователите в БГ си уредиха точно такива условия по двустранните протоколи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 05 Дек 2013, 11:59

колеги подобен казус онзи ден един ме удря.идват куки снимат вси4ко тоя е виновен и правим двустранен протокол но в нервите не сме го подписали.отивам в лев инс и си завеждам щета от неговата гражданска.но служителката ми казва 4е тоя трябва да доиде да се подпише. звьнкам му и тоя казва няма проблем ще отида но минаха няколко дни и този спря да ми дига какво да направя жалба ли да му пускам какво ли даваите сьвет

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 05 Дек 2013, 12:08

kalanak написа:колеги подобен казус онзи ден един ме удря.идват куки снимат вси4ко тоя е виновен и правим двустранен протокол но в нервите не сме го подписали.отивам в лев инс и си завеждам щета от неговата гражданска.но служителката ми казва 4е тоя трябва да доиде да се подпише. звьнкам му и тоя казва няма проблем ще отида но минаха няколко дни и този спря да ми дига какво да направя жалба ли да му пускам какво ли даваите сьвет

Пиши завление/молба при застрахователя в което ще обясниш случая и се пололи да ти признаят претенцията

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto7067 » 05 Дек 2013, 12:42

rosendaal написа:Цитирам /източник НАЗЗ/:
Застрахователя е длъжен да приеме Двустранния протокол за ПТП. Съгласно “Кодекс за Застраховането” застрахователя е задължен да Ви заведе щета и да извърши оглед. Относно плащането и отговорността му е удачно и двамата водачи със пострадалите МПС-та да отидат заедно на оглед до застрахователя на виновният водач.

След попълване на протокола, но не по-късно от 7 дни от датата на събитието двамата водачи съвместно трябва да уведомите застрахователя на виновния водач, като предоставите на застрахователя превозните средства за оглед, както и свидетелствата правоуправление.
Ако не изпълните тези свои задължения, застрахователя по застраховка „Гражданска отговорност” може да откаже изплащане на застрахователно обезщетение.

Пък и щом ви обръщам внимание на този факт,значи мен два пъти са ме цакали заради неявяване на виновния ,но добре че имах каско.Не напразно застрахователите в БГ си уредиха точно такива условия по двустранните протоколи.

Това, че ти си се оставил да те прецакат-не значи, те това е законово правилно, цитираната от теб някаква асоциация - сама си противоречи, цитирам и аз:
"2013-07-08 12:56:41

При двустранен констативен протокол трябва ли двата автомобила да се представят пред застрахователя?

Въпрос:Здравейте претарпях птп сключихме двостранен протокол за птп но сега виновният водач отказва да дойде смен до застраховатвлите а трябва и двамата да сме там.Аз какво трябва да правя за да си извоювам правата.

Отговор:
Здравейте, във вашия случай не е необходимо виновният водач да идва с вас пред застрахователя, за да предявите претенцията. Достатъчно е да носите двустранния констативен протокол за събитието, който е регистриран в КАТ и да представите автомобила си пред застрахователя, който да го огледа и да ви издаде опис на щетите и да ви плати в срок до три месеца. За повече информация може да се свържете с наш консултант на тел...."
...замисли се-някой те удря, понеже си пич-попълвате си протокола и после се разделяте(или изчезва...няма как да го задължиш и задържиш-жена му ражда) търсиш го след време ама няма намиране-заминал е да живее в щатите-колата я е заключил в гаража...няма да ти платят ли? По ГО ако си пострадал и пиян да си-пак се плаща!

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 05 Дек 2013, 15:43

marto7067 написа:

Минал на червено...ще му платят - "чакай само да се нареша-да не ода чорлав" :nono: няма такъв застраховател(само спец. клиенти със специални условия)
...Номера го пишете на протокола-горе в дясно-кадето има празно място.
...Застрахователя няма право да откаже обезщетение по ГО ако виновното МПС не се яви на оглед!
:bchug:

От гражданската няма да му платят, ама от каското що?
А мен много ме брига де не е минавал на червено и то в час пик и то на главен път свързващ два града..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marto7067 » 05 Дек 2013, 15:51

Ами защото е грубо нарушение и попада в спец. изключения.

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 05 Дек 2013, 19:20

marto7067 написа:Ами защото е грубо нарушение и попада в спец. изключения.

Аха може, не знам и не споря :yes:
Като погледнеш си е чисто виновен и си е негов проблем че минава на червено (и то не да е светило зелено като идваш към светофара, ами си свети червено петнайсетина секунди), от друга страна кофти че в такъв случай и каското не би важало. (в случая ударът за неговата кола беше силен понеже беше във вратите и поддадоха колонката, прага, излезнаха два ахрбега и т.н.)
Изображение

Назад към Извън Темата