Превишена скорост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Re: Превишена скорост

Мнение от Николай Диянов » 06 Дек 2013, 13:33

Колега, не съм наясно дали си юрист, но няма да е зле все пак да се запознаеш с терминологията на Закона за административните нарушения и наказания и да видиш, че административнонаказващите органи се произнасят именно по адм. преписка. И има доста голямо значение между срока, в който трябва да бъде наложено наказанието и срока, в който същото се изпълнява. Последният тече от момента на налагането на наказанието, а именно с издаването на нак. постановление. Но това, което обяснявам е, че в много от случаите органът бездейства и минава много време, докато наложи наказанието. И потенциалният нарушите може да оспорва акта и да откаже плащане именно и на това основание.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 06 Дек 2013, 18:58

Аз първо бих започнал с въпроса, що е то преписка? :)
Преписката е предварителна проверка, дали аджеба има извършено престъпление...нарушение в случая! Та след като е издаден акт за установяване на административно нарушение, тази преписка какво ще проверява??? :) То е факт, че има един абзац от Чл 36 ЗАНН, в който се споменава терминът преписка, но по друг повод :) Може ли да ми сложиш закона???
Защото аз може и да не съм осведомен, но НП се издава въз основа на АУАН.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 06 Дек 2013, 19:45

Колега, къде прочете, че преписка означава предварителна проверка. Такова нещо за пръв път чувам. С думата "преписка" се означава целият набор от документи по даден случай. Всичко онова, което е в кориците на конкретно дело. Преписка може да имаш на много други сфери на правото, освен в наказателното. Така или иначе се отклонихме по темата и не мисля да пояснявам допълнително всички клонове в правото. :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 06 Дек 2013, 20:34

Николай Диянов написа:Колега, къде прочете, че преписка означава предварителна проверка. Такова нещо за пръв път чувам. С думата "преписка" се означава целият набор от документи по даден случай. Всичко онова, което е в кориците на конкретно дело. Преписка може да имаш на много други сфери на правото, освен в наказателното. Така или иначе се отклонихме по темата и не мисля да пояснявам допълнително всички клонове в правото. :D

Изразът преписка се използва и в много други случаи, но тук говорим за ЗАНН!!! Щом за първи път чуваш, че преписка е предварителна проверка, що се отнася до наказателното право, то тогава аз приключвам със спора :)
Успех!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Потребител
Аватар
Кара: E39
Мечтае да кара: м-ка

Мнение от DAF » 07 Дек 2013, 1:51

a5sh0l3 написа:
TouringInternational написа: Ако имаш само електронен фиш (снимка с под 31км/ч) до 3 месеца трябва да ти го връчат.
Уж източника е надежден (висш служител на КАТ) :yes:

Колеги,
Интересува ме това дали наистина е така и какво се случва, ако не ти го връчат в рамките на тези 3 месеца?

Колега, срок за връчване няма, има срок за издаване на Н.П. Ето в тази тема, някъде последните постове съм ги поописал нещата как стоят. viewtopic.php?f=4&t=266543
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА

Предишна

Назад към Извън Темата