Въпросче за наргиле.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Въпросче за наргиле.

Мнение от Empty_Head » 06 Дек 2013, 21:21

Здрасти народе, мъча се тука да подкарам едно наргиле. Всичко е ток и жица имам само проблем с това, че отначалото мога да правя големи дръпки докато не ми свърши въздуха и е супер леко, а след 10 мин. мога да дърпам по съвсем малко, защото ми става тежко и неприятно. А ми се е случвало в заведение, да го пуша 1 час и три пъти да ми сменят въглените преди да стане тежко и гадно. А когато махна алуминиовото фолио за да видя дали всичкия тютюн е изгорял, за моя изненада около 60% все още е влажен и червеничък, има само малко загоряло от горната част около дупките, което предполагам е нормално, защото е най-близо до въглените? :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Re: Въпросче за наргиле.

Мнение от sean-john » 06 Дек 2013, 21:29

Отначало и при мен така беше,докато не попрочетох тук там...та аз си го правя по следния начин: правя си 5-6 малки дупчици на фолиото,след това паля въглена и го слагам на фолиото и го оставям известно време без да дърпам (или дърпам,но много леко) и след 4-5 минути започвам да си пуша нормално (колкото въздух имам да дърпам :mhihi: кефи ме пушека).Всичко идва от това.че като е пресен тютюна и започнеш веднага да дърпаш здраво той изгаря отгоре само...и започва да горчи и се получава ефекта който си описал.Не държа за 100% достовярност в думите ми,но пробвай :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 06 Дек 2013, 21:30

Наргилето на пръв поглед е нещо много просто, но реално в него има много философия. За да направиш добро наргиле първо ти трябва добър тютюн и добри въглени. Тюютна в България за жалост се намира само на дубайска шатра онези кутийките. Пушил съм с разни донесени от други държави, МНОГО по-яко става.
Въглените най-скапаните са тези за запалка. Като най-хубави мога да ти предложа тези за котлон или горелка. Тези за котлон ги дават, че се палят само на старите котлони, но много хора съм виждал и на новите котлони (керамични) да ги палят, като е задължително после да се забърше добре самия котлон.
Можеш да правиш много експерименти с наргилето.
Проблема който си срещнал най-често се получава, ако тютюна ти гори тоест много е близо до станиола или въглените са ти за изтръскване. Решението на първия проблем е да слагаш по-малко тютюн за да си сигурен, че дори и да опънеш на макс станиола той увисва леко като сложиш въглена не трябва тютюна да се докосва до станиола. След това през 15-20 минути е добре въглените да се изтръскват, тоест да падне бялото от тях, което е пепел, която влиза и ти вдишваш. Изтръскването става като ги пуснеш от някаква височина в металната паничка под чашката и след това леко ги ожулиш в нея за да падне каквото е останало.
Също така за да ти пуска много дим е добре да сложиш примерно два въглена. Ако ти е тежко може да не ги слагаш в средата а по отстрани - важи и когато си с един въглен.
Добре е да пълниш каната отдолу с вода колкото тръбичката да е един пръст под вода. ВОДАТА ТРЯБВА ДА Е СТУДЕНА, може и лед да сложиш!
С водка също може да се пълни, но това много наковава и не е за всеки! :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 06 Дек 2013, 21:31

Може би правиш много големи дупки и затова става толкова тежко. Пробвай да ги направиш супер ситни, примерно с карфица, и да са по цялата чашка. Също така не ги захлупвай всичките с въглени, ами остави примерно едно 30-40% от дупките да дишат. Също от време на време махай въглените и издухвай пепелта от фолиото.
k.milanov написа: Тези за котлон ги дават, че се палят само на старите котлони:

Може и на новите котлони като ги сложиш в канче примерно. В фурната също се палят добре.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Empty_Head » 06 Дек 2013, 22:07

Vanqu1sh написа:Може би правиш много големи дупки и затова става толкова тежко. Пробвай да ги направиш супер ситни, примерно с карфица, и да са по цялата чашка. Също така не ги захлупвай всичките с въглени, ами остави примерно едно 30-40% от дупките да дишат. Също от време на време махай въглените и издухвай пепелта от фолиото.
k.milanov написа: Тези за котлон ги дават, че се палят само на старите котлони:

Може и на новите котлони като ги сложиш в канче примерно. В фурната също се палят добре.

Знам за изтръскването на въглени и го правя. А умишлено пълнех с повече с тютюн, защото мислех, че причината да се прецаква наргилето толкова бързо е тази, че тютюна е малко и и изгаря по-бързо, но явно съм грешал... Ще пробвам да не го пълня толкова следващия път, за да не се долепя до фолиото и ще изчакам 5мин. преди да започна. Радвам се и че разрабх, че има въглени за котлон. :mhihi: Аз мисля, че даже имам от тях. Те са на големи блокове със сива обвивка и нали? Знаех, че тези въглени са по-хубави просто се разпалват адски трудно и седя по 5 мин на една свещ :mhihi: Ще ги пробвам другия път на котлона, че другите, които ползвам и се запалват за 5сек. със запалка смърдят ужасно.

ПС. Отворен съм и към други полезни съвети. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 06 Дек 2013, 22:28

Тези за запалка ми бяха казвали, че ги топели в някакви ла*на за да се запалват толкова бързо и респективно пушиш ла*на.

За тютюна също много важно освен, че не трябва да се пълни с връх и да опира в станиола, забравих да спомена, че не трябва да го натъпкваш. Трябва съвсем "спокойно" да се слага без да се тъпче. Добре е като го слагаш в чашката да не използваш натиск, а да е свободен тютюна, защото като го натъпчеш няма да гори добре и пак няма да е хубаво наргилето.
Също е добре да го накъсваш и да махаш клечките, защото понякога има такива.
Още нещо.
Фолиото изобщо не се лъжи да купуваш готово надупчено - ПЪЛЕН БОКЛУК!
Купи си най-обикновено готварско фолио. Правиш го двойно или тройно, за да избегнеш поне малко потъването на въглена и му дупчиш с тъничка игла много дупки.
НИКОГА не прави дупки с пръчицата, която е на щипките. Това разваля наргилето и го прави тежко и неприятно точно поради тази причина готовото фолио, което се продава в магазините за наргилета е пълен минус!
Нещо друго май не се сещам. Купувай си тютюни, въглени и др. от магазина на Женския пазар на ул. Цар Симеон.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 07 Дек 2013, 2:01

Колеги моля ви се ползвайте ги по предазначение тези наргилета к'ви тютюни к'ви въглени к'ви 2000марки с корабчета :kuku:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 07 Дек 2013, 9:06

Този пост ми оправи настроението и деня :lol: :lol: :lol: ... Приятно празнуване на студентския празник утре :yes: и внимателно с наргилетата :shock: ... Приятен ден!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Empty_Head » 07 Дек 2013, 10:40

Намерих този сайт - http://zadimeno.com/nargile/kak пише адски много неща и е обяснено всичко, силно ви го препоръчвам! Няма много информация единствено за вредата от наргилето... Оказа се, че и тютюна за наргиле има катрани и други помии като в цигарите. Нещо в което не вярвах, тъй като този тютюн ми се вижда като сушени плодове със сироп, но явно съм бъркал. И ми стана малко неприятно като разбрах, защото съм непушач и доста се гордеех със себеси, че не се трова с такива боклуци. Вие както мислите за вредата от наргилето, имайки предвид и че дима не се гълта за разлика от цигарите?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanqu1sh » 07 Дек 2013, 14:40

Как така не се гълта дима :shock: Може и да е вредно, но за разлика от цигарите колко често пушиш наргиле?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k.milanov » 07 Дек 2013, 15:34

Тия работи с гълтането на дима не ги разбирам аз май правилно. :dunno:
Да гълташ дима не значи ли да дърпаш колкото обем имаш да напълниш дробовете?
А да не гълташ дима е като с пурите леко дърпаш вкуса в устата го държиш?

Ако правилно ги разбирам тия неща, при наргилето баш си гълташ дима тоест сецаш докато напълниш дробовете. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Empty_Head » 07 Дек 2013, 20:43

Vanqu1sh написа:Как така не се гълта дима :shock: Може и да е вредно, но за разлика от цигарите колко често пушиш наргиле?

Например: дима от цигарите се гълта, а от пурите не.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanqu1sh » 07 Дек 2013, 22:21

Едва ли ще можеш да дръпнеш пура както наргиле да ти изпълни дробовете. Има разлика. Цигари не знам кой и за какво ще пуши без да гълта. Не мога да си представя как се пуши наргилето без да дръпнеш стабилно. Давах на баща ми да пробва, той е непушач и се пробваше така ама нищо не се получаваше.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 08 Дек 2013, 11:45

Бисери колкото искаш в темата... :D
Имам 2-3-хубави наргилета в нас но най-сладко ми е в арабеск...
Грозде и две ябълки е тютюна. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Назад към Извън Темата