Въпросче за наргиле.
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Въпросче за наргиле.
Здрасти народе, мъча се тука да подкарам едно наргиле. Всичко е ток и жица имам само проблем с това, че отначалото мога да правя големи дръпки докато не ми свърши въздуха и е супер леко, а след 10 мин. мога да дърпам по съвсем малко, защото ми става тежко и неприятно. А ми се е случвало в заведение, да го пуша 1 час и три пъти да ми сменят въглените преди да стане тежко и гадно. А когато махна алуминиовото фолио за да видя дали всичкия тютюн е изгорял, за моя изненада около 60% все още е влажен и червеничък, има само малко загоряло от горната част около дупките, което предполагам е нормално, защото е най-близо до въглените? 

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: Въпросче за наргиле.
Отначало и при мен така беше,докато не попрочетох тук там...та аз си го правя по следния начин: правя си 5-6 малки дупчици на фолиото,след това паля въглена и го слагам на фолиото и го оставям известно време без да дърпам (или дърпам,но много леко) и след 4-5 минути започвам да си пуша нормално (колкото въздух имам да дърпам
кефи ме пушека).Всичко идва от това.че като е пресен тютюна и започнеш веднага да дърпаш здраво той изгаря отгоре само...и започва да горчи и се получава ефекта който си описал.Не държа за 100% достовярност в думите ми,но пробвай 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Наргилето на пръв поглед е нещо много просто, но реално в него има много философия. За да направиш добро наргиле първо ти трябва добър тютюн и добри въглени. Тюютна в България за жалост се намира само на дубайска шатра онези кутийките. Пушил съм с разни донесени от други държави, МНОГО по-яко става.
Въглените най-скапаните са тези за запалка. Като най-хубави мога да ти предложа тези за котлон или горелка. Тези за котлон ги дават, че се палят само на старите котлони, но много хора съм виждал и на новите котлони (керамични) да ги палят, като е задължително после да се забърше добре самия котлон.
Можеш да правиш много експерименти с наргилето.
Проблема който си срещнал най-често се получава, ако тютюна ти гори тоест много е близо до станиола или въглените са ти за изтръскване. Решението на първия проблем е да слагаш по-малко тютюн за да си сигурен, че дори и да опънеш на макс станиола той увисва леко като сложиш въглена не трябва тютюна да се докосва до станиола. След това през 15-20 минути е добре въглените да се изтръскват, тоест да падне бялото от тях, което е пепел, която влиза и ти вдишваш. Изтръскването става като ги пуснеш от някаква височина в металната паничка под чашката и след това леко ги ожулиш в нея за да падне каквото е останало.
Също така за да ти пуска много дим е добре да сложиш примерно два въглена. Ако ти е тежко може да не ги слагаш в средата а по отстрани - важи и когато си с един въглен.
Добре е да пълниш каната отдолу с вода колкото тръбичката да е един пръст под вода. ВОДАТА ТРЯБВА ДА Е СТУДЕНА, може и лед да сложиш!
С водка също може да се пълни, но това много наковава и не е за всеки!
Въглените най-скапаните са тези за запалка. Като най-хубави мога да ти предложа тези за котлон или горелка. Тези за котлон ги дават, че се палят само на старите котлони, но много хора съм виждал и на новите котлони (керамични) да ги палят, като е задължително после да се забърше добре самия котлон.
Можеш да правиш много експерименти с наргилето.
Проблема който си срещнал най-често се получава, ако тютюна ти гори тоест много е близо до станиола или въглените са ти за изтръскване. Решението на първия проблем е да слагаш по-малко тютюн за да си сигурен, че дори и да опънеш на макс станиола той увисва леко като сложиш въглена не трябва тютюна да се докосва до станиола. След това през 15-20 минути е добре въглените да се изтръскват, тоест да падне бялото от тях, което е пепел, която влиза и ти вдишваш. Изтръскването става като ги пуснеш от някаква височина в металната паничка под чашката и след това леко ги ожулиш в нея за да падне каквото е останало.
Също така за да ти пуска много дим е добре да сложиш примерно два въглена. Ако ти е тежко може да не ги слагаш в средата а по отстрани - важи и когато си с един въглен.
Добре е да пълниш каната отдолу с вода колкото тръбичката да е един пръст под вода. ВОДАТА ТРЯБВА ДА Е СТУДЕНА, може и лед да сложиш!
С водка също може да се пълни, но това много наковава и не е за всеки!

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Може би правиш много големи дупки и затова става толкова тежко. Пробвай да ги направиш супер ситни, примерно с карфица, и да са по цялата чашка. Също така не ги захлупвай всичките с въглени, ами остави примерно едно 30-40% от дупките да дишат. Също от време на време махай въглените и издухвай пепелта от фолиото.
Може и на новите котлони като ги сложиш в канче примерно. В фурната също се палят добре.
k.milanov написа: Тези за котлон ги дават, че се палят само на старите котлони:
Може и на новите котлони като ги сложиш в канче примерно. В фурната също се палят добре.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
Vanqu1sh написа:Може би правиш много големи дупки и затова става толкова тежко. Пробвай да ги направиш супер ситни, примерно с карфица, и да са по цялата чашка. Също така не ги захлупвай всичките с въглени, ами остави примерно едно 30-40% от дупките да дишат. Също от време на време махай въглените и издухвай пепелта от фолиото.k.milanov написа: Тези за котлон ги дават, че се палят само на старите котлони:
Знам за изтръскването на въглени и го правя. А умишлено пълнех с повече с тютюн, защото мислех, че причината да се прецаква наргилето толкова бързо е тази, че тютюна е малко и и изгаря по-бързо, но явно съм грешал... Ще пробвам да не го пълня толкова следващия път, за да не се долепя до фолиото и ще изчакам 5мин. преди да започна. Радвам се и че разрабх, че има въглени за котлон.

ПС. Отворен съм и към други полезни съвети.

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Тези за запалка ми бяха казвали, че ги топели в някакви ла*на за да се запалват толкова бързо и респективно пушиш ла*на.
За тютюна също много важно освен, че не трябва да се пълни с връх и да опира в станиола, забравих да спомена, че не трябва да го натъпкваш. Трябва съвсем "спокойно" да се слага без да се тъпче. Добре е като го слагаш в чашката да не използваш натиск, а да е свободен тютюна, защото като го натъпчеш няма да гори добре и пак няма да е хубаво наргилето.
Също е добре да го накъсваш и да махаш клечките, защото понякога има такива.
Още нещо.
Фолиото изобщо не се лъжи да купуваш готово надупчено - ПЪЛЕН БОКЛУК!
Купи си най-обикновено готварско фолио. Правиш го двойно или тройно, за да избегнеш поне малко потъването на въглена и му дупчиш с тъничка игла много дупки.
НИКОГА не прави дупки с пръчицата, която е на щипките. Това разваля наргилето и го прави тежко и неприятно точно поради тази причина готовото фолио, което се продава в магазините за наргилета е пълен минус!
Нещо друго май не се сещам. Купувай си тютюни, въглени и др. от магазина на Женския пазар на ул. Цар Симеон.
За тютюна също много важно освен, че не трябва да се пълни с връх и да опира в станиола, забравих да спомена, че не трябва да го натъпкваш. Трябва съвсем "спокойно" да се слага без да се тъпче. Добре е като го слагаш в чашката да не използваш натиск, а да е свободен тютюна, защото като го натъпчеш няма да гори добре и пак няма да е хубаво наргилето.
Също е добре да го накъсваш и да махаш клечките, защото понякога има такива.
Още нещо.
Фолиото изобщо не се лъжи да купуваш готово надупчено - ПЪЛЕН БОКЛУК!
Купи си най-обикновено готварско фолио. Правиш го двойно или тройно, за да избегнеш поне малко потъването на въглена и му дупчиш с тъничка игла много дупки.
НИКОГА не прави дупки с пръчицата, която е на щипките. Това разваля наргилето и го прави тежко и неприятно точно поради тази причина готовото фолио, което се продава в магазините за наргилета е пълен минус!
Нещо друго май не се сещам. Купувай си тютюни, въглени и др. от магазина на Женския пазар на ул. Цар Симеон.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Колеги моля ви се ползвайте ги по предазначение тези наргилета к'ви тютюни к'ви въглени к'ви 2000марки с корабчета 

- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Този пост ми оправи настроението и деня
... Приятно празнуване на студентския празник утре
и внимателно с наргилетата
... Приятен ден!

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
Намерих този сайт - http://zadimeno.com/nargile/kak пише адски много неща и е обяснено всичко, силно ви го препоръчвам! Няма много информация единствено за вредата от наргилето... Оказа се, че и тютюна за наргиле има катрани и други помии като в цигарите. Нещо в което не вярвах, тъй като този тютюн ми се вижда като сушени плодове със сироп, но явно съм бъркал. И ми стана малко неприятно като разбрах, защото съм непушач и доста се гордеех със себеси, че не се трова с такива боклуци. Вие както мислите за вредата от наргилето, имайки предвид и че дима не се гълта за разлика от цигарите?
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Как така не се гълта дима
Може и да е вредно, но за разлика от цигарите колко често пушиш наргиле?

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Тия работи с гълтането на дима не ги разбирам аз май правилно.
Да гълташ дима не значи ли да дърпаш колкото обем имаш да напълниш дробовете?
А да не гълташ дима е като с пурите леко дърпаш вкуса в устата го държиш?
Ако правилно ги разбирам тия неща, при наргилето баш си гълташ дима тоест сецаш докато напълниш дробовете.

Да гълташ дима не значи ли да дърпаш колкото обем имаш да напълниш дробовете?
А да не гълташ дима е като с пурите леко дърпаш вкуса в устата го държиш?
Ако правилно ги разбирам тия неща, при наргилето баш си гълташ дима тоест сецаш докато напълниш дробовете.

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
Vanqu1sh написа:Как така не се гълта димаМоже и да е вредно, но за разлика от цигарите колко често пушиш наргиле?
Например: дима от цигарите се гълта, а от пурите не.
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
Едва ли ще можеш да дръпнеш пура както наргиле да ти изпълни дробовете. Има разлика. Цигари не знам кой и за какво ще пуши без да гълта. Не мога да си представя как се пуши наргилето без да дръпнеш стабилно. Давах на баща ми да пробва, той е непушач и се пробваше така ама нищо не се получаваше.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Бисери колкото искаш в темата... 
Имам 2-3-хубави наргилета в нас но най-сладко ми е в арабеск...
Грозде и две ябълки е тютюна.

Имам 2-3-хубави наргилета в нас но най-сладко ми е в арабеск...
Грозде и две ябълки е тютюна.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
14 мнения
• Страница 1 от 1