Варна - Виена от къде ?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Варна - Виена от къде ?
През румънско плюсове и минуси. Еврото навсякъде взимат ?
През сръбско плюсове и минуси. В каква валута се плащат таксите и винетките ?
Пътуването ще бъде без преспиване по пътя, паля колата във Варна и докато не стигна Виена няма да има по голяма почивка от едно хапване някъде по пътя
Тръгването от Варна и в двата случая ще бъде около 3 ч сутринта , да мога по светло да карам и през двете страни !
През сръбско плюсове и минуси. В каква валута се плащат таксите и винетките ?
Пътуването ще бъде без преспиване по пътя, паля колата във Варна и докато не стигна Виена няма да има по голяма почивка от едно хапване някъде по пътя

Тръгването от Варна и в двата случая ще бъде около 3 ч сутринта , да мога по светло да карам и през двете страни !

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Варна - Виена от къде ?
Тръгване в 3 часа сутринта, не е по светло, а, че няма да стигнеш по светло, е пределно ясно. Ако не знаеш, това са 1600+км, без да броим, спирания, граници и др. Не, че не може без спане, но всеки си знае. За по-малко от 24 часа, няма как да стигнеш, дори да спираш само да пикаеш и да пиеш кафе.
В Сърбия преди месец, си смених динари, с тях хем плащаш такси, хем си сложих и гориво. Евро взимат, но те товарят и не виждам смисъл, да не си смени човек малко еврота, а като останат, ги сипваш в резервоара. Не са ме закачали никъде полицаи, през Румъния, ще се забавиш с още 3-4 часа, там няма много магистрали и се минават през много села.
В Сърбия преди месец, си смених динари, с тях хем плащаш такси, хем си сложих и гориво. Евро взимат, но те товарят и не виждам смисъл, да не си смени човек малко еврота, а като останат, ги сипваш в резервоара. Не са ме закачали никъде полицаи, през Румъния, ще се забавиш с още 3-4 часа, там няма много магистрали и се минават през много села.
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
През Сърбия не виждам минуси. Даже околовръстното на Белград работи. На отиване веднага след плащарницата преди Белград, а на връщане както си караш по магистралата си минаваш директно в околовръстното.София Виена на мен ми отнема към 12 часа нормално каране доколкото си спомням, та не виждам как ще станат 24 часа от Варна. Е ако пътуваш през празничен ден може да откараш доста време на границите.
Като влезнеш в Унгария веднага спри за винетки за Унгария и Австрия.
Като влезнеш в Унгария веднага спри за винетки за Унгария и Австрия.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Аз зимно време най-малко бих се притеснявал за това кой точно маршрут и колко точно стотинки ще ми излезе пътя.
Състояние на колата,гуми,набор от спешни телефони за през населените места покрай които ще минаваш че всичко става,ремонти по трасето,прогноза за времето,топли дрехи,храна и напитки.......Че ако знаете вчера каква буря мина......
Ето ти и маршрути,в единия случай ти е около 1350км в другия със стотина повече.Щом и ти няма да спиш,както и аз правя-за 18-19 часа си стигнал-зима е все пак.

Състояние на колата,гуми,набор от спешни телефони за през населените места покрай които ще минаваш че всичко става,ремонти по трасето,прогноза за времето,топли дрехи,храна и напитки.......Че ако знаете вчера каква буря мина......
Ето ти и маршрути,в единия случай ти е около 1350км в другия със стотина повече.Щом и ти няма да спиш,както и аз правя-за 18-19 часа си стигнал-зима е все пак.

Последна промяна rosendaal на 07 Дек 2013, 13:24, променена общо 1 път
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
То има и дето взимат София-Бургас за 2,5 часа, ама това нищо не значи. Както казах, от Варна до Виена са малко над 1500км, през Белград. Ако има средна скорост 100, което е отлично, с оглед, че в Бг не е само магистрала, а в Сърбия има 150км, където се кара със средно 60, автоматично има 16 часа. като сложиш спирания по граници, кафе, пикане, бензин, такси, винетки, стават 20 часа, както писах. 24 ще направи, ако мине през Румъния, въпреки, че са 200km по-малко.
Под 20 часа, рискуваш или глоби или трябва да ядеш в колата.
Никога не съм разбирал, тези точни изчисления и сметки до час, при преминаване на няколко държави и стотици км, все едно ще се трансплантира сърце. Вярно е, че повечето хора правят така, не знам какво целят.
Под 20 часа, рискуваш или глоби или трябва да ядеш в колата.
Никога не съм разбирал, тези точни изчисления и сметки до час, при преминаване на няколко държави и стотици км, все едно ще се трансплантира сърце. Вярно е, че повечето хора правят така, не знам какво целят.
Аз съм за Румъния. Опита ми е преди 5-6 години естествено. Доколкото знам през Сърбия ще ти искат повече документация за колата и за теб(паспорти,зелена карта и т.н). Отделно съм чувал все лоши истории там. Последно едни приятел мина и му хвърлиха камък от един мост върху колата. Блъсна се, ограбиха го. Не да те плаша но.. И аз се прибрах от Мюнхен до Сливен за 30 часа, с 1 час почивка, кратки почивки на бензиостанциите и около 4-5 часа в Букурещ докато улучим пътя за България(никой не можеше да ни упъти точно). Това за колегата по-горе който каза, че не може да се стигне за по-малко от 24 часа.
Както каза другият колега, трябва да си обмениш пари в Румъния да си нямаш проблеми с еврото. И има винетки май на всякъде.
п.п. Гледам на мапса през Румъния го дава 1277 км , през Сърбия 1660км.

п.п. Гледам на мапса през Румъния го дава 1277 км , през Сърбия 1660км.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Карай през Сърбия. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Карай през Сърбия;)
Магистралата се плаща на 3 места-около 13 евро;)
От Ниш до Виена ти е само магистрала
Вземи си форинти да си платиш винетката в Унгария/струва 2950Фт за 10 дена/.
Много лъжат тия унгарци и редовно прибират по 14-15Е за винетката
Аз лично спирам точно след Сръбско-Унгарската граница на едно ОМВ и от там я купувам...
Магистралата се плаща на 3 места-около 13 евро;)
От Ниш до Виена ти е само магистрала

Вземи си форинти да си платиш винетката в Унгария/струва 2950Фт за 10 дена/.
Много лъжат тия унгарци и редовно прибират по 14-15Е за винетката

Аз лично спирам точно след Сръбско-Унгарската граница на едно ОМВ и от там я купувам...
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Преди магистралата в Румъния беше от Букурещ до Pitesti, не знам сега има ли развитие не съм минавал скоро...
Ако трябва да караш от Питещи до Арад през деня в Румъния ти желая - УСПЕХ
Тия 430км ще ги минаваш над 5 часа давам 1000% гаранция... Но пък от Варна аз бих минал Румъния...като влезеш в Унгария за три,три и половина часа си във Виена...
Не го гледай мапса през Румъния са не по-малко от 1300км! Купуваш си Винетка за Румъния и си перкаш,после в Унгария Винетка,и за Австрия...
Няма смисъл да се трепеш до София поне 4 часа са ти и до Ниш още 2-3 таралянкане ти си минал Румъния за това време
моя съвет вземи си карта и всичко плащаш с нея няма курсове,няма Лей няма форинти,няма лъжи
Ако трябва да караш от Питещи до Арад през деня в Румъния ти желая - УСПЕХ

Не го гледай мапса през Румъния са не по-малко от 1300км! Купуваш си Винетка за Румъния и си перкаш,после в Унгария Винетка,и за Австрия...
Няма смисъл да се трепеш до София поне 4 часа са ти и до Ниш още 2-3 таралянкане ти си минал Румъния за това време

моя съвет вземи си карта и всичко плащаш с нея няма курсове,няма Лей няма форинти,няма лъжи

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Вземай си една кредитна карта, навигацията и газ през Румъния
Румъния е ЕС и минаваш с ЛК и никакви проверки, трябва ти само винетка на бензиностанцията Petrom веднага след Дунав мост.
Минавал съм го доста пъти този маршрут и през Сърбия и през Румъния ... за румънците съм
за предпочитане е да минеш Румъния през нощта
... не е толкова натоварено и се пътува по бързо, т.е. тръгни късния следобед от Варна и около 19.00ч. / 20.00 ч. да минеш Русе /Дунав мост, за да не хванеш и трафика на околовръстното на Букурещ.

Румъния е ЕС и минаваш с ЛК и никакви проверки, трябва ти само винетка на бензиностанцията Petrom веднага след Дунав мост.
Минавал съм го доста пъти този маршрут и през Сърбия и през Румъния ... за румънците съм

за предпочитане е да минеш Румъния през нощта

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм от Варна и съм минавал и по двата пътя, като доста години не минавах през Сърбия, но преди месец минах и без проблеми. В Сърбия вече не се иска паспорт, минава се с лична карта. Реално, плюса през Сърбия е, че се кара по-леко, макар и повече като км, но се стига за едно и също време, и през двата варианта. Полицаи в Сърбия има, най-вече от Бг до Ниш, а в Румъния, са във всяко село до Унгария, след като свърши магистралата. Реално, все едно е от къде ще минеш, като време, но през Румъния, ще ти е по-тежко пътуването, но и малко по-евтино. Въпрос на личен избор и нагласа е откъде ще избереш
Когато съм минавал през Букурещ, никога не съм минавал през околовръстното, там може да отидат часове, понеже има стотици камиони, избирал съм да мина през града и не съм съжалявал до сега.
Когато съм минавал през Букурещ, никога не съм минавал през околовръстното, там може да отидат часове, понеже има стотици камиони, избирал съм да мина през града и не съм съжалявал до сега.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
predel написа:Сръбското гориво е лошо
Спрямо нащо си е направо перфектно

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
По повод разни обмени на пари-не мисли в тая посока,взимаш кредитна карта и на всякъде плащаш с нея.
Иначе през сърбия,преди да минеш сърбия зареждаш,горивата са добри и по-евтино от колкото в България
Иначе през сърбия,преди да минеш сърбия зареждаш,горивата са добри и по-евтино от колкото в България
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
По тоя повод в унгария имаш общо около 300км, гледай да не си купуваш нищо с евро при тия мишоци, лъжат яко с курса по крайпътните бензиностанции и заведения, ама лъжат повече от сърбите.
Там плащане само с карта, а в австрия горивата обикновенно са по ефтини или на същата цена като в унгария, но не на магистралата.
Там плащане само с карта, а в австрия горивата обикновенно са по ефтини или на същата цена като в унгария, но не на магистралата.

15 мнения
• Страница 1 от 1