Въпрос относно Trading сайт?!
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Въпрос относно Trading сайт?!
Здравейте!
Отдавна се занимава с търговия на борсата, без никакви проблеми, но отскоро смених сайта в който търгувам с Plus500, който е регистриран в Англия, или поне мейлите, които ми пращат са с домейн UK.
За да се регистрирам ми искаха абсолютно всички лични данни, плюс копие от лична карта. Изпратиха ми и писмо с код, с който трябваше да потвърдя адреса си. До тук всичко ок
Вчера върнах определена сума по сметката си, след добър ден!
Преди малко отварям пощата си и виждам 3 писма от Plus500. В първото пише, че искането ми за превод е одобрено.
Във второто обаче, пише, че за да бъдат преведени парите обратно трябва да изпратя възможно най-бързо:
1. Копие от кредитна карта (двустранно)!
2. Фактура (разписка) за комунални услуги или банково извлечение с вашено име и адрес.
3. Подписан упълномощаващ формуляр - прикачен към имейла
Та въпросът ми е, как може да ми искат копие от картата?? Там е цялата информация нужна за да ми източат сметката!!! Още повече, че преди това съм им изпратил и копие на личната ми карта.
Какво да правя?!
Отдавна се занимава с търговия на борсата, без никакви проблеми, но отскоро смених сайта в който търгувам с Plus500, който е регистриран в Англия, или поне мейлите, които ми пращат са с домейн UK.
За да се регистрирам ми искаха абсолютно всички лични данни, плюс копие от лична карта. Изпратиха ми и писмо с код, с който трябваше да потвърдя адреса си. До тук всичко ок

Вчера върнах определена сума по сметката си, след добър ден!
Преди малко отварям пощата си и виждам 3 писма от Plus500. В първото пише, че искането ми за превод е одобрено.
Във второто обаче, пише, че за да бъдат преведени парите обратно трябва да изпратя възможно най-бързо:
1. Копие от кредитна карта (двустранно)!
2. Фактура (разписка) за комунални услуги или банково извлечение с вашено име и адрес.
3. Подписан упълномощаващ формуляр - прикачен към имейла
Та въпросът ми е, как може да ми искат копие от картата?? Там е цялата информация нужна за да ми източат сметката!!! Още повече, че преди това съм им изпратил и копие на личната ми карта.
Какво да правя?!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Re: Въпрос относно Trading сайт?!
Това е нормална процедура. Не се притеснявай, всички брокери ще изискват същото. При следващо теглене, няма да ти искат никакви документи. Когато си снимаш банковата карта, просто си изтрии цифрите, които са отзад на картата. С палеца почваш да търкаш и си готов. То и без тпва е хубаво да ги изтриеш, ако случайно си загубиш картата да не ти я източи някой. За това са направени да се трият лесно.
П.С. Махай се много бързо от Plus500 и отивай в Oanda или в FXPro

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
520i написа:
Това мисля да направя, преди търгувах в Trader.bg, те защо не са ми искали подобни неща?

И все пак за мен не е нормално да ми искат копие на картата, независимо дали съм изтрил цифрите отзад или не

Да не ти правят някакъв фишинг на пощата ? Аз преди неколко години превеждах малко пари напред назад в тая измислица плус500 и не са ми искали никакви такива снимки на картата
Не Мы такие, Жизнь такая
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Идея нямам какво правят! Изпратил съм всичко, което са ми искали, но за картата ще се въздържа! Все пак им изпратих мейл с въпрос, за какво им е всъщност копие от картата ми. При положение, че се вижда, че от същата са преведени парите в сайта!
Винаги ми е било интересно каква е разликата между в случая например Plus500, Oanda или в FXPro ?
Чел съм на доста места как някъде не удряли стоповете, не приемали заявките и т.нат. Това ли е причината или има нещо друго?
Чел съм на доста места как някъде не удряли стоповете, не приемали заявките и т.нат. Това ли е причината или има нещо друго?
Nasko_ написа:Идея нямам какво правят! Изпратил съм всичко, което са ми искали, но за картата ще се въздържа! Все пак им изпратих мейл с въпрос, за какво им е всъщност копие от картата ми. При положение, че се вижда, че от същата са преведени парите в сайта!
phishing-a е когато някой друг се представя за друг. В случая някой се представя за Plus500 и те кара да му пратиш някакви неща и ти си "мислиш", че ги пращаш на тях а всъщност ги изпращаш на недоброжелатели

vlad0 написа:Винаги ми е било интересно каква е разликата между в случая например Plus500, Oanda или в FXPro ?
И аз не знам каква е разликата, но приликата е, че това не са "борси", а едни онлайн казина , защото реално не купуваш/продаваш неща на тях, а залагаш дали ще се вдига цената или пада. Ако сте склонни към хазарт под далеч от такива сайтове, защото после много боли

Не Мы такие, Жизнь такая
stefanoff написа:vlad0 написа:Винаги ми е било интересно каква е разликата между в случая например Plus500, Oanda или в FXPro ?
И аз не знам каква е разликата, но приликата е, че това не са "борси", а едни онлайн казина , защото реално не купуваш/продаваш неща на тях, а залагаш дали ще се вдига цената или пада. Ако сте склонни към хазарт под далеч от такива сайтове, защото после много боли
Абе, че има gambling има, ама има хора, които доста ги чаткат нещата - някои са се научили трудно, други са се научили от чужди грешки и има хора, които изкарват реални пари от това. Интересно ми е в такава конкуретна среад какво значи един брокер да е добър и друг да е лош?
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
vlad0 написа:phishing-a е когато някой друг се представя за друг. В случая някой се представя за Plus500 и те кара да му пратиш някакви неща и ти си "мислиш", че ги пращаш на тях а всъщност ги изпращаш на недоброжелатели
Това го изключих, като вариант, тъй като аз качвам документите директно в програмата, която съм свалил от Plus500, не по мейл! В крайна сметка ми върнаха отговор на вчерашния мейл. Убеждават ме, как информацията, която изпратя, била защитена и нямало да попадне в трети лица. В крайна сметка още не сме се разбрали!
Nasko_ написа:vlad0 написа:phishing-a е когато някой друг се представя за друг. В случая някой се представя за Plus500 и те кара да му пратиш някакви неща и ти си "мислиш", че ги пращаш на тях а всъщност ги изпращаш на недоброжелатели
Това го изключих, като вариант, тъй като аз качвам документите директно в програмата, която съм свалил от Plus500, не по мейл! В крайна сметка ми върнаха отговор на вчерашния мейл. Убеждават ме, как информацията, която изпратя, била защитена и нямало да попадне в трети лица. В крайна сметка още не сме се разбрали!
Защо не посочиш направо банкова сметка, където да ти преведат парите, да не минаваш през картата. Мисля че имаше такава опция. Преводите мисля минават през РББ така че таксите не са никак високи
Не Мы такие, Жизнь такая
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
stefanoff написа:
Защо не посочиш направо банкова сметка, където да ти преведат парите, да не минаваш през картата. Мисля че имаше такава опция. Преводите мисля минават през РББ така че таксите не са никак високи
Да, имаше такава опция, но не съм мислил, че ще стане така. Вече е свършено, избрал съм начина и парите вече не са в сметката ми в сайта

12 мнения
• Страница 1 от 1