ПТП с договорка между двамата участници?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 520d
Мечтае да кара: M, EVO, GTR, WRX STI, OPC, AMG, S и RS
Детайли за колата: Голяма с малък двигател

Re: ПТП с договорка между двамата участници?

Мнение от djindjiplqktora » 07 Дек 2013, 14:32

ogata написа:П*ткинско е. Да ти е давал едни пари, ти НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, чакай ся да видим кво ше дадат застрахователите.
И те като ти покажат среден пръст, да търсиш човека... абе ти нали обеща тука едни пари ...

И като си с каско изобщо е нямало нужда от протокол. Можеше просто да си стиснете ръцете.

Изобщо нямам намерения да търся пари от човека който ме удари. Протокол писахме по мое настояване, за да не излезе някакъв п*тьо и да пусне жалба в полицията, че аз съм виновен и съм избягал....така той става невинния и на него ще му платят застрахователите, а мен ще е*ът. Затова тук повдигнах темата как, законно да се разберат двама участници в ПТП без последствия. Явно такъв вариант няма. Без протокол, няма никаква пречка за виновния водач да пусне по-късно жалба срещу теб, че ти си виновен!?! С протокол виновния примерно дава пари на ръка, аз пускам искане към застрахователя, плащат ми и от застраховката, а виновния водач, освен че веднъж е дал пари на ръка, най-вероятно и КАТ ще го глоби 100-300лв и 5 точки. Излиза че ако си виновен да даваш пари на ръка е безсмислено и безпредметно, ако имаш Г.О.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 07 Дек 2013, 19:48

Явно моето мнение се приема за "путкинско", затова че са ти причинили щета а ти си постъпил човешки и не си взел пари, и поради това човешко отношение сега си на загуба. И съвсем нормално / за мен / е да си потърсиш правата. Да, няма законова причина но има човешка - лично мнение.

Интересно ще е ако е обратната ситуация, или друг колега е потърпевш. Тогава ще има тема "Удариха ме и ме пре.баха" :mhihi:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 07 Дек 2013, 20:01

barty написа:Явно моето мнение се приема за "путкинско", затова че са ти причинили щета а ти си постъпил човешки и не си взел пари, и поради това човешко отношение сега си на загуба. И съвсем нормално / за мен / е да си потърсиш правата. Да, няма законова причина но има човешка - лично мнение.

Интересно ще е ако е обратната ситуация, или друг колега е потърпевш. Тогава ще има тема "Удариха ме и ме пре.баха" :mhihi:

Колега, не е така! Той е имал възможност да вземе парите, но не го е направил. А за какви щети всъщност говорим, още не е ясно, въпреки, че попитах по-назад колегата. Очевидно на колата му няма нищо и просто излиза, че той се е прецакал, защото е мислел, че от застраховката ще вземе повече! Така че, дали в случая постъпката му е от човешка гледна точка, само той си знае :)
И моето е лично мнение и не ангажирам никого с него.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 07 Дек 2013, 20:31

Нали затова точно е уредено законово чрез тези протоколи да се стига до съгласие между двамата водачи.А не да надделява по-силния и убедителен физически.
Ако имаше протокол за ПТПто можеше ли да позлваш и каското и обезщетение по ГО от страна на виновния?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от djindjiplqktora » 07 Дек 2013, 21:03

Nasko_ написа:Колега, не е така! Той е имал възможност да вземе парите, но не го е направил. А за какви щети всъщност говорим, още не е ясно, въпреки, че попитах по-назад колегата. Очевидно на колата му няма нищо и просто излиза, че той се е прецакал, защото е мислел, че от застраховката ще вземе повече! Така че, дали в случая постъпката му е от човешка гледна точка, само той си знае :)
И моето е лично мнение и не ангажирам никого с него.

Умишлено не съм написал какви пари ми предложи и колко ми преведоха от каското, защото въпроса ми е не как "да съм на печалба", а как е правилно да се постъпи при подобна ситуация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 07 Дек 2013, 22:08

djindjiplqktora написа:.

Хм...защо ми се струва, че първият ти пост е леко редактиран? :)
Ако не е се извинявам, защото очевидно не съм разбрал какво питаш!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Потребител
Аватар

Мнение от djindjiplqktora » 08 Дек 2013, 12:51

Nasko_ написа:Хм...защо ми се струва, че първият ти пост е леко редактиран? :)
Ако не е се извинявам, защото очевидно не съм разбрал какво питаш!

Не, не съм го редактирал, щеше да пише "редактирано" или нещо подобно.
Малко само прекалих с предисторията :dummy:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 10 Дек 2013, 1:49

djindjiplqktora написа:... как, законно да се разберат двама участници в ПТП без последствия. Явно такъв вариант няма. Без протокол, няма никаква пречка за виновния водач да пусне по-късно жалба срещу теб, че ти си виновен!?!...

Не е точно така. Вие си се разбирате помежду си, НО се обаждате в КАТ да обявите ПТП-то. По този начин не може да пусне жалба срещу теб, впоследствие.
Имах подобен случай преди години.

Предишна

Назад към Извън Темата