Срок на годност на бензина???
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Re: Срок на годност на бензина???
v_p_m написа:Ако си с пистарка пролетта сменяш маслото и палиш![]()
Това защо се прави? (и защо за пистарка)
Някъде из всичката информация по темата за зазимяване четох, че маслото се сменя преди зимата. Има ли наистина значение кога ще се смени, изобщо нужно ли е да се сменя маслото (ако не е на достатъчно километри)?
Мотора е Yamaha FZ6, двигателя доколкото знам е като на R6 (2003), но е дефорсиран и с повече въртящ момент, инжекцион е.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
TRR написа:v_p_m написа:Ако си с пистарка пролетта сменяш маслото и палиш![]()
Това защо се прави? (и защо за пистарка)
Някъде из всичката информация по темата за зазимяване четох, че маслото се сменя преди зимата. Има ли наистина значение кога ще се смени, изобщо нужно ли е да се сменя маслото (ако не е на достатъчно километри)?
Мотора е Yamaha FZ6, двигателя доколкото знам е като на R6 (2003), но е дефорсиран и с повече въртящ момент, инжекцион е.
Маслото се сменя на сервизния интервал от изминати километри! При ендуро и кросовите мотори и АТВ се сменя на моточасове, а те се измерват с едни уредчета моточасметър или на брой изгорени резервоари с гориво, което е по неточно.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
преди няколко дни бях в един сервиз и до мен разглобяваха един резервоар на една кола на газ дето имаше вътре едни 20-30литра бензин.. Бензина беше станал тъмно оранжев като тъмна бира и мирисше отвратително.. майстора ми обясни следното.. когато се кара колата само на газ този бензин дето се върти в системата и се загрява се превръща в някакви други химии довели до разяждането на бензиновата помпа, дори и новата дето сложили след това други майстори.. иначе от работата ми в момента на слабооборотна бензиностанция със систерна 20тона бензин която се пълни всеки месец мога да кажа че за това време бензина си му няма нищо стига да е съхраняван на място без достъп на слънчева светлина и висока температура..
33 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3