Камера за кола...
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Re: Камера за кола...
zazomazo написа:M3 E92 написа:И аз имам идея да си взема една GoPro камера да си снимам как пътувам![]()
И после ще качвам записите във vbox-а като онзи ТИР-аджията
като тоя ли ТИР-аджия?
http://vbox7.com/play:4810ca26
Аз такова не слушам

BorisBMW написа:По-скоро за rider777 говорят.
Дам
zBoost написа:В русия всеки има такава сигурно - http://www.youtube.com/watch?v=XasWNT_KVHs
Някой забеляза ли, че шофьорите винаги първи набиват спирачки и свиркат, но никой не се опитва да избегне удара

- DAF
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: м-ка
Здравейте, реших и аз да си купя такава камера. Ще се радвам ако някой използва такава и е доволен от качеството на записа като цяло и по конкретно номерата на колите дали се виждат добре, да каже какъв е модела и сайта или магазина от където я е купил. Говорим за камера от порядъка на 70 до 100 лв.
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Аз ползвам от около 8 месеца камера. Не съм кой знае колко доволен от качеството на картината, но се виждат номерата на колите. Поръчах я през интернет и не съм ходил по магазини. Само че, отдели още 50-ина лева за по-добра...аз моята я взех за 146лв, при положение, че е някакво менте
Ето такава е моята:

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Колко време записва таа камера?! Според мен вече си е задължително да имаш такова нещо. Толко често се случва да се нервирам по улиците, че вече взе да ми писва да съм толерантен. Квото и да стане - да докараш свидетел в съда е почти невъзможно, за сметка на записа. Мен лично ми се случи да гоня един моторист, щото ми строши огледалото. Избяга. Подадох жалба, ама нямам доказателство, че ми го е счупил и кво става... били го предупредили... Адвоката пита, имаш ли свидетели? Викам 4-годишния ми син... А запис да намериш от някъде?! Еми нямам... Та така... Знам го кой е, знам го от къде е, ама треа ли всичко със саморазправа да се решава?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Моята камера е с карта 32GB, което позволява да имаш винаги наличен запис, за около 15 часа назад! Когато картата се напълни, започва да трие първите записи. Прави ги на малки клипчета от по 1,2,3 или 5 мин, както го настроиш 
И да, полезна е камерата, въпреки че записът не е доказателство в съда

- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
zazomazo написа:в Русия масово се използват, казват се авторегистратори, но не знам колко има законова тежест като доказателство...
има много клипове в ютуб, даже и със записани катастрофи
http://www.youtube.com/watch?v=dlCqxYsl ... re=related
Мисля,че там застрахователите задължават да има монтирана камера за да се заснема поведението на шофьора.
- DAF
- Потребител
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: м-ка
Nasko_ написа:Моята камера е с карта 32GB, което позволява да имаш винаги наличен запис, за около 15 часа назад! Когато картата се напълни, започва да трие първите записи. Прави ги на малки клипчета от по 1,2,3 или 5 мин, както го настроиш
Нещо не ми стана ясно, тези 32 GB се запълват с клипчета от по 5 минути всяко ??? Това значи ли, че аз през 5 минути трябва да я пускам наново да записва или автоматично тя си почва след 5-те минути да прави нов запис и ако е така, каква е паузата между стария и новия запис ?
ХУЛИГАН НА МАГИСТРАЛАТА
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
DAF написа:
Нещо не ми стана ясно, тези 32 GB се запълват с клипчета от по 5 минути всяко ??? Това значи ли, че аз през 5 минути трябва да я пускам наново да записва или автоматично тя си почва след 5-те минути да прави нов запис и ако е така, каква е паузата между стария и новия запис ?
Да, запълват се от клипове по 5 мин примерно...при мен съм го направил на по-малко, тъй като по-лесно се използват после. Защото един клип от 1 мин примерно е около 150МВ

Ако държиш зарядното в запалката, както мен, при всяко палене на колата се стартира сама и започва да записва. Ти нищо не пипаш...няма никаква пауза между клиповете

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Аз имам същата като на Наско. Обаче истината си е GoPro.
Най-малкото на тази камера ъгълът на снимане е 140 градуса, а на GoPro е 170, което ще "отвори" още малко полето на заснемане.
Хубаво е камерата да може да се върти на ляво и на дясно, а конкретно CarCam не може и настройката е малко тегава. Да не говорим ако искаш внезапно да снимаш нещо в страни.
В случая на колегата с моториста, камерата, дори и GoPro да е, няма да го заснеме, защото тя гледа напред и ако стане неочаквано, няма да имаш време да я завъртиш. Същото е при страничен удар, заден удар и др. За доказателство не става, но поне ако се гаврят ченгета или застрахователи нещо с теб, може да пробваш през някоя медия да се излъчи. Да не говорим за пешеходци и велосипедисти, които могат да ти изскочат откъде ли не.
Най-малкото на тази камера ъгълът на снимане е 140 градуса, а на GoPro е 170, което ще "отвори" още малко полето на заснемане.
Хубаво е камерата да може да се върти на ляво и на дясно, а конкретно CarCam не може и настройката е малко тегава. Да не говорим ако искаш внезапно да снимаш нещо в страни.
В случая на колегата с моториста, камерата, дори и GoPro да е, няма да го заснеме, защото тя гледа напред и ако стане неочаквано, няма да имаш време да я завъртиш. Същото е при страничен удар, заден удар и др. За доказателство не става, но поне ако се гаврят ченгета или застрахователи нещо с теб, може да пробваш през някоя медия да се излъчи. Да не говорим за пешеходци и велосипедисти, които могат да ти изскочат откъде ли не.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
sapio написа:.
Абсолютно си прав. И мен ме дразни, че не може да се мести наляво и надясно самата камера. За още малко пари обаче може да се вземе прилична. Има и такива, които снимат едновременно и шофьора и пътя отпред, но не знам те какви пари са

На мен засега не ми се е налагало да използвам записите, дано и не се налага, но пак върши работа

Отделно, че полицаите се държат много културно, след като видят камерата

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
А звук има ли? В моя случай леко поспорихме преди да ми го строши 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Има и без звук, но повечето записват и звук 

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Тази, която имаме с Наско има запис на звук. То е с настройка. При мен съм го спрял, защото иначе записва всичко и се чува доста добре.
Ти, в твоя случай, направо си имал време да подготвиш снимачната площадка. Хаха.
Аз така снимах един колега, който се изнерви и ми наплю колата, щото не исках да слизам да се борим, а явно нямаше как да троши. Мани, веселба.
Ти, в твоя случай, направо си имал време да подготвиш снимачната площадка. Хаха.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
а някой може ли да поръча стойка за камера/фотоапарат/телефон?
става на въпрос за тези, които си ги слагаш да си записваш как караш и т.н. тоест да се слага някъде вътре в колата около пасажерската седалка, а не на на таблото. предполагам някакъв статив трябва и да се закрепи по някакъв начин. нещо като това е идеята да се получи:
http://www.youtube.com/watch?v=bEv_uFBnzwI
става на въпрос за тези, които си ги слагаш да си записваш как караш и т.н. тоест да се слага някъде вътре в колата около пасажерската седалка, а не на на таблото. предполагам някакъв статив трябва и да се закрепи по някакъв начин. нещо като това е идеята да се получи:
http://www.youtube.com/watch?v=bEv_uFBnzwI

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2