Купуване на бмв

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Купуване на бмв

Мнение от sashompower » 19 Дек 2013, 1:06

Добър вечер, колеги. Искам да ви попитам няколко неща...
Искам да си купя едно бмв, но съм от друг град .
Да ми поясните как става с прехвърлянето на колата, кой е най одачният вариант за парите превод с банкова сметка или кеш или как ще стане пред нотариуса.
И горе долу какви пари ще отидат за оправянето на документите и ако има някакви срокове ...
Извинявайте, че ви питам елементарни неща, но мисля, че е по добре да питам и да съм наясно :)

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Купуване на бмв

Мнение от Kroki » 19 Дек 2013, 1:21

Отиваш гледаш, ако ти хареса я прехвърляте веднага. Гледай да е в делничен ден, защото през уикендите е по-скъпо. Парите най-добре директно да внесеш по негова сметка в банка, за да имаш документ, че си му дал пари. После при нотариуса, обикновенно купувача поема всички разходи, пишете я някакви малки пари, за да излезе по-евтино и това е. Силно препоръчително е да го направиш веднага, ще те излъжа ама на мен ми излезе около 90лв прехвърлянето. След това отиваш и регистрирваш колата в КАТ. Препоръчително е до 1-2 дена, че ако има някакви спънки там, да не се е минало много време и да си изясните ситуацията.. След това отиваш при застрахователите и прехвърляш гражданската, записваш я в данъчното, плащаш данъка и си ти. Похвали се, като го направиш. Ако не ти е ясно нещо, питай.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от sashompower » 19 Дек 2013, 1:32

Добре като му прехвърля парите по банков път като са в негова сметка как мога съм сигорен, че няма да ме излъже примерно нещо ала бала..
И още нещо колата се намира в софия аз съм от другия край на българия та... мога да си прехвърля в софия примерно, а пък номера и граждански нестава ли в моя град да ги оправям или .. ?
Благодаря !

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 19 Дек 2013, 1:54

Парите ще му ги прехвърлиш, след като видиш колата и ти хареса. Отивате в банката и ги вкарваш, работа за 5мин.. Да, прехвърляш колата, пък номера и гражданската в твоя град ест, нали там трябва да я регистрираш. Първо регистрация, после гражданска и данък.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Мнение от BigMUZZY » 19 Дек 2013, 2:46

Бета версия: носиш си парите в джоба и при подписването на сделката пред нотариуса му връчваш парите.
...Тез` две бири `що ги каза ...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 19 Дек 2013, 6:39

BigMUZZY написа:Бета версия: носиш си парите в джоба и при подписването на сделката пред нотариуса му връчваш парите.

Това е начина :yes: После си палиш и се прибираш.
За гражданската ти правят един добавък и си готов,след това КАТ,общината и :driving:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 19 Дек 2013, 9:10

14 дневен срок да минеш КАТ там има номера + талони 80 лв (ако е друга община) 60 дневен срок да минеш през данъчното да си я зачислиш + вноска към бюджета някаде кам 50-70лв за около 1000 придобиване на МПС ( според застрахователната му стойност) нотарилана такса за изповядване на зделка за 1000 лв е около 80 лв.
ВАЖНО понеже повечето БМВ-та са със насаждани мотори свери си номерата на мотора и рамата най добре пара кеш не влизай във филми освен ако не вземаш нещо за доста пари
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 19 Дек 2013, 9:34

Ако Колата няма номера както в моят случай беше... отиваш в кат на даденият град и за 50 лева ти дават транзитни номера ,мисля важат 2 седмици и в този срок имаш правото да караш колата след това в КАТ твоят град.. на канала гледат я сверят номер двигател номер рама спрямо оригиналният талон на колата.Слагат ти лепенката на прозореца ,че е минала преглед и до 1 месец след като е регистрирана в твоя град си плащаш данъка.. Аз така процедирах.
За 4 часа си купих и регистрирах и извадих номерата в града в който търсех колата.. на другия ден и още 2 часа в моят град другите подробности и сега съм Щастлив собственик и най-важното на всички талони си пише моите имена не на тате или мама .... :clap: :clap: :clap:
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Назад към Извън Темата