Външен хард не тръгва

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Външен хард не тръгва

Мнение от didite_bg » 27 Дек 2013, 2:06

Здравейте и Честита Коледа , имам проблем и се надявам някой ако знае как да ми помогне.
Имах лаптоп, който изгоря и не може да се оправи (от фирмата, която изпълнява гаранцията ми казаха, че не може да се оправи, но не и къде е проблема). Върнаха ми харда, за да мога да си изкарам информацията. Купих си кутия за него ICY BOX към която има само един Y USB към микро USB кабел. На кутията има и вход за 5V захранване, но нито в комплекта имаше захранване, нито в съдържанието на кутията е упоменато, че има захранване. Когато включа харда към лаптопа, започва да свети диодчето на кутията, завърта диска, изписва ми, че е инсталиран нов външен хардуеър, но по-нататък нищо. Пробвах на 3 различни лаптопа и все едно и също. Аз съм с XP, а на харда пише SATA 3.0/750 GB/ WD7500BPVT-24HXZ и много други неща :) . Има ли нещо, което мога да направя, за да си изкарам инфорамцията от харда?
Поздрави!
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Re: Външен хард не тръгва

Мнение от Phil » 27 Дек 2013, 2:11

Евентуално контролера на кутията, която си купил не поддържа толкова голям хард. Ако имаш настолен комп просто директно вържи харда със САТА кабел на някой от свободните САТА конектори на дъното :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_matrix » 27 Дек 2013, 2:12

има два варианта
Да не достига достатъчно тшкфза диска - смети усб порта

Втория е да е счупена файловата система и диска се маунтва, но докато уиндоуса не види коректна файрова система няма да ти го покаже във файл мениджъра

Sent from my PAP5044DUO using Tapatalk
Monster Energy Drift Athlete
2014 King of Europe Street Legal Champion
2013 King of Europe Street Legal Champion

http://www.facebook.com/alexmatrix

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от didite_bg » 27 Дек 2013, 2:39

В упътването няма упоменато някъде ограничение на големината на харда. Сменям и пробвам на всичките (4 ) USB порта. Включвам и в двата порта едновременно кабела- нали така се подпомага волтажа да е достатъчен. Настолен комп нямам и не се сещам за някой, който още ползва, но ще търся.Някакви други идеи?
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 27 Дек 2013, 3:03

Сега разгледах спецификациите и пише, че уж няма лимит на големината на харда.

Като го включиш излиза ли ти в Disk management? Ако излиза имат ли файлова система дяловете?

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 27 Дек 2013, 9:36

А кабелчето случайно няма ли 2 броя USB накрайника ? Щото ако има, трябва да ги включиш и 2та в компа. Ако няма, трябва да си намериш такова кабелче, или пък външно захранване на 5V. Не му стига ток просто. В краен случай, намери си едно сата кабелче и си го вържи директно към дъното на ПЦто
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 27 Дек 2013, 12:38

Ако харда е нов влез в Disk management и му създай партишаните.Нормално е да го вижда компа и да инсталира драйвера му без ти да го виждаш като хард защото новите хардове са не форматирано и без партишани !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Дек 2013, 13:06

BABHOMED написа:Ако харда е нов влез в Disk management и му създай партишаните.Нормално е да го вижда компа и да инсталира драйвера му без ти да го виждаш като хард защото новите хардове са не форматирано и без партишани !

При това създаване на партишъните няма ли да се изтрие информацията на диска. ;) Не, че после не може да се извади. ;)

Но все пак нека, колегата да види как излиза диска в Disk management, може да пробва и с ъпдейтване на драйверите на диска от properties.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от didite_bg » 27 Дек 2013, 16:12

Не ми излоза въобще в Disk management. Излизат ми само C / D и като рефрешна нищо не става. Имам кабел с 2 накрайника и ги вкл и двата и пак не иска да зацепи
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 27 Дек 2013, 16:16

didite_bg написа:Не ми излоза въобще в Disk management. Излизат ми само C / D и като рефрешна нищо не става. Имам кабел с 2 накрайника и ги вкл и двата и пак не иска да зацепи

Вържи го тогава направо със сата кабел към дъното и захранването на ПЦто , нещо кутията не ти наред според мен.
Не Мы такие, Жизнь такая

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 27 Дек 2013, 16:19

Явно кутията не е наред...
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 27 Дек 2013, 20:33

Колега, ти сигурен ли си, че харда ти е наред? Закачи го, ако имаш възможност, за някой стационарен комп да видиш дали го разпознава ( закачи го на дъното, не през УСБ). Или пробвай с такова кабелче: http://www.moddiy.com/product_images/b/ ... 8_zoom.jpg Не е необходимо да слагаш и двата кабела в УСБ буксата, само двойния ;)

Опитай и с тази програма: http://www.partitionwizard.com/free-par ... nager.html да видиш дали ще разпознае диска.

Успех

Назад към Извън Темата