Съвет за домашен климатик
Модератор: Общи модератори
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Re: Съвет за домашен климатик
Щом работи на силен вентилатор в продължение на около 50 мин. , значи че не е достигнал зададената температура от 22 гр. Това означава, че или климатика е малък за това помещение, или имаш доста топлозагуби. Ако си темперира стаята и започне да си намаля вентилатора би трябвало да разреди интервалите м/у размразяването. Според мен обаче машината идва леко слабичка за 70 м3.
п.п. С климатик от 3000 лв. щеше да е по- различно.... примерно с този http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=524
п.п. С климатик от 3000 лв. щеше да е по- различно.... примерно с този http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=524
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
И аз съм в Меден рудник и са монтирани и двата климатика отвън (не са на терасата) и аз си мисля, че идва малък за тази стая. А що се отнася за дограмата не знам какво са монтирали строителите но едва ли е нещо кой знае какво
А Осаката ми в спалнята до сега се е размразявала 3-4 пъти до днешна дата а е обикновена не е инвертор. Искам да вметна на колегата преди постами,че ако дам 3 бона за климатик май е най добре да си прекарам парно хем ще ми е топло хем и топла вода ще имам постоянно. Ето сега например в момента навън е около 8,9,че можеби и 10 градуса вентилатора е на ауто работи около 20 мин при зададени 22 градуса спре за около 6-7 мин. и тръгва без да се размразява
И при това при температура почти пролетна навън не ми се мисли ако дойде истинска зима

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Няма да са 3к лв за климатик,а около 2,5к лв.Най-добрият вариант за 25-35м2 е Фуджицу Нокрия,който се интересува да прочете.А като сложиш парно,не е ясно как ще се охлаждаш лятото.
За да работи ефективно и комфортно,освен да е правилно оразмерен,трябва и топлозагубите да са минимални,задължително е външна изолация и изолоция на тавана.По отношение на размразяването(дефрост) - доста сложен алгоритъм е,при различните марки и модели е различно,но на ниските класове под определена Т е фиксиран старта в определено време.При по-скъпите машини е само при необходимост.Климатизаторите дефростват най много при висока влажност(мъгла) и минус 5 до нула.При по-ниски Т и липса на мъгла ще дефростват по-рядко.
п.п.Мицубиши Хеви и Мицубиши Илектрик са два различни производителя,за разлика от Фуджицу,Фуджи и Дженеръл.Всички прозиводители(подобно на ТВ) освен различната мощност имат различни класове с различни серии,затова е задължително при добри/лоши впечатления да се упоменава точният модел за да няма подведени..
За да работи ефективно и комфортно,освен да е правилно оразмерен,трябва и топлозагубите да са минимални,задължително е външна изолация и изолоция на тавана.По отношение на размразяването(дефрост) - доста сложен алгоритъм е,при различните марки и модели е различно,но на ниските класове под определена Т е фиксиран старта в определено време.При по-скъпите машини е само при необходимост.Климатизаторите дефростват най много при висока влажност(мъгла) и минус 5 до нула.При по-ниски Т и липса на мъгла ще дефростват по-рядко.
п.п.Мицубиши Хеви и Мицубиши Илектрик са два различни производителя,за разлика от Фуджицу,Фуджи и Дженеръл.Всички прозиводители(подобно на ТВ) освен различната мощност имат различни класове с различни серии,затова е задължително при добри/лоши впечатления да се упоменава точният модел за да няма подведени..
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Режим размръзяване стартира на всеки час за около 5-10 мин. тогава когато се образува лед по
изпарителя на външното тяло
В режим размръзяване индикатора за работа на вътрешното тяло мига.
Максималното време за размръзяване е 20 мин.
(В случай че имате по дълъг тръбен път е възможно по често заскрежяване на изпарителя.)
Ето това пише в инструкцията колеги а при мен си има изолация пвц дограма. Тръбният ми път е не повече от 2 метра. Външното тяло и вътрешното ги дели една стена и са едно зад друго. А за лятото и тоя боклук ще охлажда в момента говорим за зимни условия
изпарителя на външното тяло
В режим размръзяване индикатора за работа на вътрешното тяло мига.
Максималното време за размръзяване е 20 мин.
(В случай че имате по дълъг тръбен път е възможно по често заскрежяване на изпарителя.)
Ето това пише в инструкцията колеги а при мен си има изолация пвц дограма. Тръбният ми път е не повече от 2 метра. Външното тяло и вътрешното ги дели една стена и са едно зад друго. А за лятото и тоя боклук ще охлажда в момента говорим за зимни условия
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Колега, ако ми казваш на мен за разликата м/у МE и MHI, заради линка който съм дал, там си пише какъв е модела / MSZ-FD50VA / и е ясно че става въпрос за Electric.... на HEAVY няма такъв модел.
п.п. И линка е просто пример, тъй като колегата беше написал ,че и климатик за 3000 лв. нямало да му свърши работа. Nocria-та е по ефтина наистина и е чудесна.
Поздрави!
п.п. И линка е просто пример, тъй като колегата беше написал ,че и климатик за 3000 лв. нямало да му свърши работа. Nocria-та е по ефтина наистина и е чудесна.
Поздрави!
Какво размразяване тази година, на вън си е жега за зима
Мицубиши Хеви е климатика за който говорех, не знам какъв модел, но е невероятно тих и управлението на вентилатора прави впечатление сравнен с панасоник например, да не говорим за осака - там като достигне температурата започва да духа направо студено