Начало на валидност годишна винетка 2014?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Начало на валидност годишна винетка 2014?
turbo написа:Глей ся. Утре, ако са ги изшили на дежурство, на 31.12. (вечерта особено) и те спрат за нещо си... Не винетка, ами и пожарогасител (валиден), жилетка, аптечка (с инхалатор), крик, резервна, чистачки (с работещи пръскалки) и прочее може да ти поискат. И вероятността е ГОЛЯЯЯМА...
Като почнахте да изброявате, наскоро катаджиите са поискали от една приятелка да им покаже вериги, защото влизали в задължителното зимно оборудване на автомобила. Вярно ли е това или просто са се гъбаркали с момичето?

П.С. Тя като изряден млад шофьор наистина е имала вериги в багажника.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Аз мисля че още не е прието задължителните зимни гуми камо ли вериги.. ако греша може да ме поправите.
Иначе съм имал случай когато ДАЙ масово проверяваха за вериги но става въпрос за тежкотоварни МПС.
Говорим за България,защто навън закони си има и си се спазват.
Иначе съм имал случай когато ДАЙ масово проверяваха за вериги но става въпрос за тежкотоварни МПС.
Говорим за България,защто навън закони си има и си се спазват.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
За България няма закон за вериги, нито за зимни гуми.
За европейските държави също не знам да има задължение да си със зимни гуми, има задължителна дълбочина на грайфера, но дали да е лятна или зимна не е упоменато никъде в закона.
Само за Сърбия няма да ме учуди ако е задължително за зимните гуми, там веригите за задължителни целогодишно ако не се лъжа.
За европейските държави също не знам да има задължение да си със зимни гуми, има задължителна дълбочина на грайфера, но дали да е лятна или зимна не е упоменато никъде в закона.
Само за Сърбия няма да ме учуди ако е задължително за зимните гуми, там веригите за задължителни целогодишно ако не се лъжа.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
vld написа:За България няма закон за вериги, нито за зимни гуми.
На Калотина проверяват от време на време само тежките коли за вериги,целогодишно не е задължително но зимата ги искат.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- djindjiplqktora
- Потребител
-
- Кара: E39 520d
- Мечтае да кара: M, EVO, GTR, WRX STI, OPC, AMG, S и RS
- Детайли за колата: Голяма с малък двигател
Ако се движиш по път на който има знака "задължително с вериги", могат да те глобят съвсем спокойно. Мен веднъж ме спряха малко след този знак, аз съответно нямах вериги, върнаха ме до близката бензиностанция да си купя и да съм имал в багажника при нужда
На връщане само ме изгледаха без да ме спират
..... набутах се 30лв за нищо, пътя си беше хубав, не беше изчистен до асфалт, но с хубави зимни гуми си ОК. Познати минаващи ежедневно по пътища обозначени със въпросния знак, са си метнали по едни вериги в багажника, може и да са друг размер, ама като ги спрат да има какво да покажат.
Като цяло тези дни наблюдавам засилено полицейско присъствие по пътищата, макар основно да стоят в патрулките без да спират. Новата винетка за 2014 визуално доста наподобява старата, само в горния десен ъгъл старата е оцветена в сиво. Съмнява ме униформените да са добили чак такъв окомер, а и реално трябва да те спрат извън населените места, което там патрулите са доста по малко....но нищо не се знае, за 10лв лично аз не бих рискувал.

Като цяло тези дни наблюдавам засилено полицейско присъствие по пътищата, макар основно да стоят в патрулките без да спират. Новата винетка за 2014 визуално доста наподобява старата, само в горния десен ъгъл старата е оцветена в сиво. Съмнява ме униформените да са добили чак такъв окомер, а и реално трябва да те спрат извън населените места, което там патрулите са доста по малко....но нищо не се знае, за 10лв лично аз не бих рискувал.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
За въпросните вериги не те глобяват. Ако има знак и Те спрат, просто те връщат обратно, а ти ако искаш спирай до близката бензиностанция, до вас, до приятел и после пак покрай полицаите.
За винетките се учудвам, че толкова много народ карат със седмични, месечни, някои питат и за дневни.
Купете си една годишна бе мама му стара, първо излиза доста евтино и второ все се реве от лоши пътища, а се иска и пари от винетки да се пестят.
Разбирам да си купил колата в края на ноември примерно и да си купиш месечна или много рядко да я изкарваш извън града, ама във всички останали случаи е излишно и да не казвам още какво.
А колегата с казуса, ами естествено, че 98%-та от катаджиите ще те изшият бе човек. За тях това ще значи, че си пестил от винетка поне цял месец и те хващат "на края на Дунава" или просто си незаконен в момента и не им пука за другото. Ако си с някоя стара кошница, може би ще те пожалят ако те помислят за социално-слаб, ама иначе едва ли.
И не ги мислете за такива тъпаци тия с фуражките(особено от КАТ)защото имат едни такива неща наречени бинокли и гледат отдалеч(ако им се работи)я за колан, я за винетка. Годишните ги различават и с просто око, точно толкова добре, колкото вие собствения си километраж на колата(при някои дори и по-добре)а извън града самия факт, че не си с годишна винетка е предпоставка да те спрат за да видят дали е валидна другата. Акции за винетки се правят ВСЯКА година в началото на февруари.
Като залепиш годишна за 2014-та и седмична или друга за 2013-та до нея, пак си за акт. Аз се чудя на някои хора, които са наредили 10 седмични или месечни винетки на стъклото.
Това пак е за акт защото по принцип са изтекли всичките, а ако бях една кука, винаги щях да ги обувам подобни водачи защото е супер досадно да спреш такъв и да си губиш времето докато провериш всички винетки на стъклото (дори да има валидна)и тогава да минаваш и на другите документи. Да не говорим, че подобни индивиди(които явно не им трябва стъклото за да виждат максимално повече неща на пътя през него)имат налепени и по 5-6 зелени стикера за гражданска.
Добре, че на прегледите хората им отлепят поне стария знак за преглед. 
За винетките се учудвам, че толкова много народ карат със седмични, месечни, някои питат и за дневни.

Разбирам да си купил колата в края на ноември примерно и да си купиш месечна или много рядко да я изкарваш извън града, ама във всички останали случаи е излишно и да не казвам още какво.
А колегата с казуса, ами естествено, че 98%-та от катаджиите ще те изшият бе човек. За тях това ще значи, че си пестил от винетка поне цял месец и те хващат "на края на Дунава" или просто си незаконен в момента и не им пука за другото. Ако си с някоя стара кошница, може би ще те пожалят ако те помислят за социално-слаб, ама иначе едва ли.
И не ги мислете за такива тъпаци тия с фуражките(особено от КАТ)защото имат едни такива неща наречени бинокли и гледат отдалеч(ако им се работи)я за колан, я за винетка. Годишните ги различават и с просто око, точно толкова добре, колкото вие собствения си километраж на колата(при някои дори и по-добре)а извън града самия факт, че не си с годишна винетка е предпоставка да те спрат за да видят дали е валидна другата. Акции за винетки се правят ВСЯКА година в началото на февруари.
Като залепиш годишна за 2014-та и седмична или друга за 2013-та до нея, пак си за акт. Аз се чудя на някои хора, които са наредили 10 седмични или месечни винетки на стъклото.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Какво ли не съм виждал. Един колега(бакшиш)преди 10-на години имаше една 124-ка Мерцедес 300д 4-матик, викахме му астматик поради екстрите и нещата в следващите изречения. Този счупи полуоски и отиде в една морга да търси и намери. Обаче му искаха някаква колосална за времето си сума(2-3 хиляди лева мисля, за кола, която цялата струваше малко повече)тоя образ реши да я кара без полуоски.
Имам друг колега, който гледа нищо да не пипа колата, волана му се вади в движение, вратите редовно не се отварят, а от плафоните на 8 годишната Лада бие ток.
Ама той е бивш военен, та му е простено.
Знам за всевъзможни случаи, ама отивам да празнувам, а времето няма да ми стигне да ги изредя.

Имам друг колега, който гледа нищо да не пипа колата, волана му се вади в движение, вратите редовно не се отварят, а от плафоните на 8 годишната Лада бие ток.

Знам за всевъзможни случаи, ама отивам да празнувам, а времето няма да ми стигне да ги изредя.

In God we trust, all others we track.

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2