Алуминиево окачване при други марки автомобили.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Алуминиево окачване при други марки автомобили.

Мнение от barty » 12 Яну 2014, 15:43

enerdjy написа:Някой с Бентли да сте чули да е изревал за окачване?

Ми те май Бентлитата не ги карат много... :mhihi: :mhihi: :mhihi:[/quote]

Поне не пишат по форумите :mhihi: А и какво да пише: купих си Бентли за EUR 200 000, тропа ми носача, турски ли да купя :mhihi:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 12 Яну 2014, 17:48

Каква е тая всенародна глупост, да се твърди, че Голф 4 и Ауди А3 са с различни окачвания, не мога да разбера

С еднакви са до 2002год,това е с ламаринените носачи.След това са пак с еднакви,ама алуминиеви-Голф 5 и А3 2003-та.То всъщност са идентични не окачванията,а самите коли,разликата е само визуална.

Потребител
Аватар
Кара: Ауди

Мнение от Freakylol » 12 Яну 2014, 20:16

Valve-tronic написа:Потвърждавам за Audi. Жена ми има Golf 4 и го купихме именно заради окачването на А3. Хич не се връзвай, че окачването му е друго. Да, друго е в сравнение с това на Golf-a. За 3 години и 15 000 км не е скръцнал, а нейна позната с А3, и то по-ново поколение - 2007 година, вече два пъти прави окачване. "За сметка на това" обаче вече два пъти ремонтира и електроника :D

Имам позната с А6 - същата история. При търсенето на кола на жена ми, както обикновено, разпитах хора, работещи в магазини за авточасти и сервизи - единодушно потвърждаване, че Audi окачването е крехко за нашите ями. Не само, че се разбива по-често, но и за да е по-комфортна возията голяма част от чаркалъците е Х2, което допълнително оскъпява ремонта.

Иначе и аз имах Е39 и потвърждавам "желязното" окачване. Който иска да вярва, който не, за 103 000 км не съм правил окачване.

Голф 4 и Ауди А3 8Л са с абсолютно едни и същи окачвани :winky:

МИТАКА1654 написа:
Каква е тая всенародна глупост, да се твърди, че Голф 4 и Ауди А3 са с различни окачвания, не мога да разбера

С еднакви са до 2002год,това е с ламаринените носачи.След това са пак с еднакви,ама алуминиеви-Голф 5 и А3 2003-та.То всъщност са идентични не окачванията,а самите коли,разликата е само визуална.

Тука не мога да съм съгласен (но не съм и сигурен) на баща ми е октавия 2 която е на платформата на голф 5 и не е с алуминиеви носачи и не мисля, че и голф 5/а3 8П са с алуминиеви.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 12 Яну 2014, 20:53

Само да добавя една снимка за здравината на самич носач за който по горе писах ;Е39
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 12 Яну 2014, 21:56

Тука не мога да съм съгласен (но не съм и сигурен) на баща ми е октавия 2 която е на платформата на голф 5 и не е с алуминиеви носачи и не мисля, че и голф 5/а3 8П са с алуминиеви.

Прав си.не носачите,а тампоните на носачите са с едни масивни алуминиеви корпуси.Окачванията на Октавия 2,голф 5 и А3 -2003+ са идентични,но не като на Голф 4/а3/октавия 1

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 12 Яну 2014, 23:52

Conqueror написа:Само да добавя една снимка за здравината на самич носач за който по горе писах ;Е39

Този носач не знам дали виждаш, но е здрав.Моста е строшен...

По темата за Голф 4 и Ауди А3- Колите ползват 1 и съща платформа, във всички им поколения, визирам и следващите.Нямат алуминиеви носачи, а това че планките на 8L са алуминиеви няма никфо значение.НЯМА Ауди А3 и Голф 1/2/3/4/5/6/7 с АЛУМИЕВИ носачи, и съответно няма как едната кола да има по-издръжлива ходова част от другата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 13 Яну 2014, 4:07

ekcta3uto написа:
Conqueror написа:Само да добавя една снимка за здравината на самич носач за който по горе писах ;Е39

Този носач не знам дали виждаш, но е здрав.Моста е строшен...

По темата за Голф 4 и Ауди А3- Колите ползват 1 и съща платформа, във всички им поколения, визирам и следващите.Нямат алуминиеви носачи, а това че планките на 8L са алуминиеви няма никфо значение.НЯМА Ауди А3 и Голф 1/2/3/4/5/6/7 с АЛУМИЕВИ носачи, и съответно няма как едната кола да има по-издръжлива ходова част от другата.

Колега прави си труда да прочетеш 2-3 мения преди да коментираш дадена тема ... и верно ли е здрав носача аз си мислех че е коляновия вал тва :dummy:
Последна промяна Conqueror на 14 Яну 2014, 19:32, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х3 § Lupo

Мнение от Georgi_G » 13 Яну 2014, 10:02

Ей като видя тема за прословутото окачване (алуминиеви носачи) на Ауди и ме хваща бяс.
Купуваме разкапаните таралясници на Европа и ревем като телета.
Личен опит от А4/Б5, 1,8Т: За от 160хил. км. натам за 60хил. км. пробег съм сменил един долен носач и то защото скърцаше като за световно. Не знам кое му е крехкото на окачването?

Освен да добавя, че Аудито беше от Швейцария на реални км. с пълна сервизна история в Порше от началото до края!
Последна промяна Georgi_G на 13 Яну 2014, 15:41, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 13 Яну 2014, 14:48

Georgi_G написа:Личен опит от А4/Б5, 1,8Т: За от 160хил. км. натам за 60хил. км. пробег съм сменил един долен носач и то защото скърцаше като за световно. Не знам кое му е крехкото на окачването?

Личен опит (почти, от на жената колата) от същото ауди без Т. За 8 години (около 100 хил. км.) са сменени около 20 носача по предницата, т.е. всеки носач е сменен поне 2 пъти. Всяко лято се сменят по 2-3 носача с цена около 90-100 лв. За да смениш всичките са получава 800 лв. без труд.
На бившето ми Е36 му смених цялата предница като го купих, и то за 300 лв. След това 2 години "няма хлоп, няма троп" както се казва :mhihi: Ако не беше преживяло близка среща с мантинела вероятно нямаше да се пипа предницата още 2 години.
В крайна сметка, след като покара 2 месеца моята кола, жена ми стигна до умозаключението "Чак сега разбирам какъв боклук е ауди!" :mhihi:
Един приятел си взе А6 C5 преди 5-6 годни и предницата беше тотал за само за 4 години и по-малко от 50 хил. км.

Каквото и да си говорим, от джоба ми пари за ауди няма да излязат - единственият вариант да карам такава кола е ако е подарък :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Предишна

Назад към Извън Темата