моля за помощ(регистрация)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: na vuglishta
Мечтае да кара: na donbazki vuglishta
Детайли за колата: 318TDS

моля за помощ(регистрация)

Мнение от dani1914 » 14 Яну 2014, 19:25

Здравейте колеги ,преди година си купих едно Е36 с регистрация от провинцията а аз съм от София,та човека който ми я продаде явно нещо е бил на зор , хареса ми колата дадох парите и той ми даде колата заедно с големия талон и се разбрахме на следващия ден да я прехвърлим ,обаче уви човека се покри а когато се излъжеше да ми вдигне тела слушах простотии сега не мога да платя данъка или нямам възможност да пътувам и такива работи,после ми се прецака телефона и му изгубих номера,ве4е нямам връзка с човека а и нз защо и той не ме търси,каквото имам познати единствено стигнах до там 4е разбрах че той няма как да плати данъка защото колата не е регистрирана в неговата община,моля дайте мнения какво да правя колата си я много стегнах и искам да я карам,но 4ета работи за някакви закони че не можеш да караш чужда кола,преглед не мога да направя,абе вие тук колгите сте ми последната възможност,
МОЛЯ НЕ ТРИЙТЕ ТЕМАТА АКО НЕ И Е ТУК МЯСТОТО ,НЕ НАМЕРИХ КЪДЕ МОГА ДА ПУСНА НЕЩО ПОДОБНО-БЛАГОДАРЯ

младши ентусиаст
Аватар

Re: моля за помощ(регистрация)

Мнение от mfandakov » 14 Яну 2014, 20:31

Този преди теб ако фигурира като собственик на колата в големия талон,веднага яде дървото пред данъчните за това че не я е регистрирал.Плаща глобата и след това данъка за целия период от покупката на колата до продажбата и на теб.Той явно за това бяга ,но ти без него и без платен последен данък не можеш легално да прехвърлиш колата.От мен съвет зарежи това прехвърляне и продължавай така ,макар че вече ще ти е трудно без бележка да минаваш преглед.Другото решение е с износ на колата другаде регистрация там после отрегистриране пак внос но за тази кола това не си заслужава.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 14 Яну 2014, 20:55

Мини 10-15 пъти на камерите както трябва, после той ще те намери :mhihi:
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armani78 » 14 Яну 2014, 21:40

ХАХАХАХА това за камерите е много яко хаха Да колега,напраскаи ми няколко снимки и сам ще те намери:)

П.С. Шегата настрана.Колега,взимаш един приятел с теб,палиш и право на адреса на собственика по-големия талон.Не забравяй че колата си е негова и когато поиска може да си я прибере!!! Щом е в провинцията е вазможно и да минете през нотариус и без пътен данък! Така че действаи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 14 Яну 2014, 22:05

Колега, имаш следните проблеми:
На първо място не можеш да минаваш преглед, по принцип де, което може да доведе до съставянето на акт на теб, като управляващ я, тъй като в случая се съставя на водача, а не на собственика.
Второ, онзи всеки един момент може да ти цъфне и да каже: "Дай си ми колата, ти не си ми давал пари", и ако ти се опънеш, ако има той нещо в главата, да я обяви за открадната с всички последици за теб от това. Фактически си изправен пред практическата ситуация, че караш нечия чужда кола. Все едно си дал своята на някой да я покара, след което да ти я върне.

Основният проблем е, че ти нямаш никакъв документ за плащането или предаване владението върху МПС-то. Лично според мен единственият ти вариант е да отидеш наистина на адреса му и да го склониш да направите изповядването на сделката. Подготви договора предварително и поеми разходите по прехвърлянето, за да е по-склонен.

Ако имаш документи и друга информация от значение, я сподели, за да се опитам да ти помогна.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 14 Яну 2014, 22:12

armani78 написа:ХАХАХАХА това за камерите е много яко хаха Да колега,напраскаи ми няколко снимки и сам ще те намери:)

П.С. Шегата настрана.Колега,взимаш един приятел с теб,палиш и право на адреса на собственика по-големия талон.Не забравяй че колата си е негова и когато поиска може да си я прибере!!! Щом е в провинцията е вазможно и да минете през нотариус и без пътен данък! Така че действаи.

Нотариусите в "провинцията" са същите и си действат като тези у ваше село и не правят глупости. Най-малкото, че при липса на изискуема по закон придружаваща документация нотариалното дело няма да бъде пълно и нотариусът носи риск от това за своята практика.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

Потребител
Аватар

Мнение от dani1914 » 15 Яну 2014, 18:54

с камерите съм го правил,намерих връзки в районно и се оказа че има моментен адрес в София,нз как ще я обяви за крадена като големият талон е в мен,а ако ида по адреса в големия талон ме съмнява да го намеря,а няма да ми е много комфортно да се разходя до Шумен ,документи нямам никакви освен големият талон ,благодаря че се опитвате да ми помогнете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 15 Яну 2014, 21:01

Ще ти се наложи да се разходиш до Шумен, но с друга кола! Ако не стане караш до дупка и на части.... А с камерите бях сериозен :yes:
:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от dani1914 » 15 Яну 2014, 21:09

Така да задам др въпрос тогава към колегите които се занимават с бизнеса на части-колата е 318тдс 97(фейса),ремонти които аз съм правил-сменена глава,турбо,ремонт гнп,всичко по предницата е сменено-600 кинта дадох само за нея,нов термостат,сменен е радиатора,сменени всички маркучи по горивната с-ма,за козметиката няма сми да говоря ,та въпроса ми е какви пари мога да взема на тази кола?(на части нямам място където да я държа ако е разглобена).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 16 Яну 2014, 12:29

niki81vd написа:С тези документи никакви.

Той май има предвид някой да я купи и да я продава на части, тъй като самият той не може.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар

Мнение от dani1914 » 16 Яну 2014, 19:27

точно това имах пред вид.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 17 Яну 2014, 2:18

Извинявам се първо, че ползвам темата на колегата но с мой познат има почти същата дилема.

Колата с врачански номера е купена от Перник и платена на момента и на същия ден е направена сделката пред нотариус. След няколко дни отиваме заедно в кат София и там казват номерата по талон и на мотора не съвпадат и ни връщат. Тук има една малка подробност която искам да отбележа , на големия талон на колата от долу има "Забележка: нестандартен номер на двигател" . Минаха над 2 години от както отказаха да я регистрират в кат София и моя човек все още не е намерил изход от ситуацията . Какво мислите колеги, може ли да се направи нещо. Връщането на колата на продавача не е опция.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dani1914 » 19 Яну 2014, 17:42

мисля че единствената опция е пренабиване номера на двигателя,но това също крие много рискове

Назад към Извън Темата