Казус(правен?) с Евроинс(доп. здр. осиг.)
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Казус(правен?) с Евроинс(доп. здр. осиг.)
Накратко, доколкото е възможно - имам служебно допълнително здравно осигуряване към Евроинс. Декември месец ходих на профилактичен преглед. Зъболекарката казва "Нищо ти няма, ще ти премахна само зъбния камък с утразвук". Викам ОК, вие си знаете най-добре. Преди това съм се обадил в Евроинс и съм записал час, при самото влизане уведомявам, че съм към Евроинс, накрая в амбулаторния картон ми се записват данните от картата на Евроинс и някои от личната карта. Днес получавам писмо, че въпросната процедура не се покрива от плана, на който съм, но въпреки това Евроинс са платили на зъболекарката. С писмото ме "подканват" сега аз да им платя въпросната сума. В противен случай щели да внесат искане за принудително прибиране на парите от агенцията по взимания
Оправданието им е, че в общите условия(амнайсе страници) било записано това. Е четох, като скъсан, никъде няма изрично упоменато, че тва нещо не се покрива. Има други глупости и най-вероятно въпросната процедура попада в някоя от категориите, като най-близко ми се струва да е "ортодонтски дейности". Проверих агенцията и доколкото видях се събират само публични и частни държавни взимания. В понеделник ще звъня или ще отида на място да се разбера, но главният въпрос е могат ли да запорират заплатата по някакъв начин и да си вземат колкото им трябва автоматично, без мое съгласие? С другите неща ще се справя, въпроса е да не се пипа заплатата.

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
Re: Казус(правен?) с Евроинс(доп. здр. осиг.)
Могат да ти запорират заплатата, след като подадат иск и съда го уважи и в същото време (ако не те уведомят ) изпуснеш сроковете за обжалване... Така излиза, че само след решение на съда могат да запорират.
Не знам за каква сума става дума, ако се наложи потърси правна помощ или чети повече договорите както и нормативните актове
Не знам за каква сума става дума, ако се наложи потърси правна помощ или чети повече договорите както и нормативните актове
- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
Колега, от основно значение е какво точно пише в договора.
Иначе има една възможност по чл. 410 от ГПК, при която могат да се опитат да си издадат заповед за изпълнение и ако не оспориш молбата, да не се мине през исково производство. Другият вариант е, както писа колегата по-горе, да те осъдят с осъдително решение и да си извадят изпълнителен лист. Според мен поне Евроинс не могат да ползват услугите на АВ, а могат да наемат ЧСИ или държавен.
Цялата работа като цяло на мен ми намирисва, така че се задълбочи повече. Ти пък от своя страна можеш да оспориш тяхната претенция. :arrow:
Иначе има една възможност по чл. 410 от ГПК, при която могат да се опитат да си издадат заповед за изпълнение и ако не оспориш молбата, да не се мине през исково производство. Другият вариант е, както писа колегата по-горе, да те осъдят с осъдително решение и да си извадят изпълнителен лист. Според мен поне Евроинс не могат да ползват услугите на АВ, а могат да наемат ЧСИ или държавен.
Цялата работа като цяло на мен ми намирисва, така че се задълбочи повече. Ти пък от своя страна можеш да оспориш тяхната претенция. :arrow:
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
Класика.... понеже и аз имам застраховка там ВСЕКИ път, ама реално ВСЕКИ ми отказват претенция (т.е. фактура която съм си взел от зъболекаря в комплект с амбулаторен лист, зъбен статус, фактура и какво ли още не) и причините са от смешни по смешни:
- на амбулаторния лист не ми пише годините (нищо че пише ЕГН-то на горния ред)
- липсва попълнена дата в полето (а той моя доктор слага печат с датата вместо да я пише на ръка)
- липсва актуален зъбен статус (1 месец след като ми направиха профилактичен преглед и го имаха)... е бах тия зъби да изпопадат за 1 месец
- липсват изброени лекарствата на амбулаторния лист (ми нали ги има на рецептата
)
и не помня какво още беше... както и да е, процедурата е следната:
- обаждам се на телефона им и карам да ме свържат с човека който е решил случай (обикновенно няква докторка)....
- следва грандиозен 10 минутен скандал
- искам незабавно да ми изпратят всички документи по случая, копие от моя договор който е при тях, решението на претенцията
и изведнъж се оказва че проблеми нямало и ми изплащат претенциите. За съжаление процедурата винаги е в този ред и винаги намират какво да се заядат, ама след скандала плащат. имам чуството че е политика на компанията да откажат тъй като съм сигурен че има много хора които просто дигат ръце и не им се занимава
- на амбулаторния лист не ми пише годините (нищо че пише ЕГН-то на горния ред)
- липсва попълнена дата в полето (а той моя доктор слага печат с датата вместо да я пише на ръка)
- липсва актуален зъбен статус (1 месец след като ми направиха профилактичен преглед и го имаха)... е бах тия зъби да изпопадат за 1 месец
- липсват изброени лекарствата на амбулаторния лист (ми нали ги има на рецептата

и не помня какво още беше... както и да е, процедурата е следната:
- обаждам се на телефона им и карам да ме свържат с човека който е решил случай (обикновенно няква докторка)....
- следва грандиозен 10 минутен скандал
- искам незабавно да ми изпратят всички документи по случая, копие от моя договор който е при тях, решението на претенцията
и изведнъж се оказва че проблеми нямало и ми изплащат претенциите. За съжаление процедурата винаги е в този ред и винаги намират какво да се заядат, ама след скандала плащат. имам чуството че е политика на компанията да откажат тъй като съм сигурен че има много хора които просто дигат ръце и не им се занимава

4 мнения
• Страница 1 от 1