Терорът над българското население в област Кърджали
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
amd написа:Малко ми е странно да го пиша това - не познавам Али, но по името му съдя, че може да е от турско потекло - майсторът и разбирачът на БМВ-та, на който ние всички така силно се възхищаваме
бе тука мисля че си малко в грешка кои и колко му се възхищават

аз си мисля тези всичките факти който DroW пуска тук не могат ли да се разпратят до някоя медия и някой да вземе да направи нещо по тоя въпрос. Как тия ми ти турчоля ще вдигат паметник на някой си турчин на нашата си земя?

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тая тема е нагазила в много лепкава материя. Не бива да се бърка религията с политиката - половината коран е преписан от Библията. Който си е направил да я прочете и има елементарно чувство за справедливост, ще види,че Йехова (да не се бърка с Исус) е дяволски несправедлив бог. Също така, който си е направил труда да прочете Корана (но коректен превод, от филолози, не тоя дето го разпространяват джамиите на Доган), е уловил събирателната мъдрост на всички основни религии (включително будизма, но там нещата са още по-трудноразбираеми), така че не Корана подклажда насилието и дискриминацията! Просто исляма е религия, разпространена в относително бедни и слабо-образовани региони на света и в частност на България. И хора като лудия Осама бен Ладен и помияра-престъпник Доган използват религията за своя лична употреба, който както му е удобно. Като се има предвид,че употребата на исляма е такава от няколко века, нормално да се натрупа негатично отношение към Корана. Но колко от оплюващите го са го прочели обективно? За съжаление е употребяван некоректно. Както е и Библията, впрочем, по времето на Кръстоносните походи, Инквизицията и разпадането на Римската империя, ако щете. Италианските мафиоти са най-ревностните католици, например. Като такава религията не ме вълнува под никаква форма, но обективно - няма лоша религия, има лоши хора, които я изповядват и тълкуват. И такива, които я приемат едностранчиво.
П.С. Това за Търговище от първата страница на темата е верно - всичко в района е ДПС и българите са екстремно дискриминирани. Вуйчо ми кандидатства за работа в новите заводи на Шишеджам и негов приятел от детството (турчин) директно му каза,че има нареждане да се вземат само турци, даже ги докарват от Разград, от Кърджали, плащат им транспорт и квартира, но не взимат българи. Това обаче не е религия, а политика.
П.С. Това за Търговище от първата страница на темата е верно - всичко в района е ДПС и българите са екстремно дискриминирани. Вуйчо ми кандидатства за работа в новите заводи на Шишеджам и негов приятел от детството (турчин) директно му каза,че има нареждане да се вземат само турци, даже ги докарват от Разград, от Кърджали, плащат им транспорт и квартира, но не взимат българи. Това обаче не е религия, а политика.
Never mistake motion for action...
47 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4