Пешеходни пътеки
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- GTI_Edition
- Потребител
-
Пешеходни пътеки
Здравейте!От скоро време водя спор за пешеходните пътеки.Спора е в това,че ми казват,че имало пешеходни пътеки без предимство.Аз когато карах курса преди 4-5 години нямаше такова нещо в правилника като пешеходна пътека без предимство.Пешеходеца винаги е с предимство независимо от типа на пешеходната(зебра,другата прекъснатата и дори продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение). Не става въпрос за пешеходните регулирани със светофар-там е ясно.
Вие чували ли сте за такова нещо като пешеходна пътека без предимство и превозните средства да са с предимство пред пешеходците на нея?
Вие чували ли сте за такова нещо като пешеходна пътека без предимство и превозните средства да са с предимство пред пешеходците на нея?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Пешеходни пътеки
Е днес един с Х5 искаше да ме гази докато пресичах, че и ме подгони гада, защото му почуках леко по ламарината.
На всички, които не спазват правилата за тези пътни съоръжения, искам да им пожелая да попаднат в такава ситуация като пешеходци
Иначе - да, по закон, на всички тези места пешеходеца е с предимство.
На всички, които не спазват правилата за тези пътни съоръжения, искам да им пожелая да попаднат в такава ситуация като пешеходци

- Valve-tronic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
- Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
- Детайли за колата: Track Package
По правилник е ясно. Ама на практика почти всички пешеходни пътеки са без предимство. Дори нормалните хора, които искат да спират се страхуват, защото ги е страх дали някой джигит няма да ги удари отзад или дали някой в съседната лента няма да спре и да размаже пешеходеца, който са току-що пропуснали.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз спирам винаги и не от когато почнаха кампаниите за пешеходни пътеки и всички изведнъж станаха културни. Удряли са ме отзад (един бакшиш посред зима с летни гуми), но нали за това е каското.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
cod-cdbp написа:Е днес един с Х5 искаше да ме гази докато пресичах, че и ме подгони гада, защото му почуках леко по ламарината.
E ти ми лопни по колата и че те излежим на една страна

Това на майтап разбира се, ти си добре аз веднъж му се скарах на един, че почти успя да ми мине през краката, оня направи обратен, слезна и се сбихме съответно. Не мога да разбера какъв щеше да е проблема ако беше изчакал 3 секунди(само аз пресичах тогава) и след това да си продължи

ATR-42/72
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
DLVasilev написа:cod-cdbp написа:Е днес един с Х5 искаше да ме гази докато пресичах, че и ме подгони гада, защото му почуках леко по ламарината.
E ти ми лопни по колата и че те излежим на една страна![]()
Това на майтап разбира се, ти си добре аз веднъж му се скарах на един, че почти успя да ми мине през краката, оня направи обратен, слезна и се сбихме съответно. Не мога да разбера какъв щеше да е проблема ако беше изчакал 3 секунди(само аз пресичах тогава) и след това да си продължи
Е след мен точно, за малко не прегазиха майка с дете, това в рамките на една минута.

Иначе не съм блъскал, просто почуках, за му припомня, че малко ме засича, колата не ми е виновна.
ПС Поне му се посмях, че въпреки анцунга, не може да тича.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
cod-cdbp написа:DLVasilev написа:cod-cdbp написа:Е днес един с Х5 искаше да ме гази докато пресичах, че и ме подгони гада, защото му почуках леко по ламарината.
E ти ми лопни по колата и че те излежим на една страна![]()
Е след мен точно, за малко не прегазиха майка с дете, това в рамките на една минута.![]()
Иначе не съм блъскал, просто почуках, за му припомня, че малко ме засича, колата не ми е виновна.
ПС Поне му се посмях, че въпреки анцунга, не може да тича.
Ти магистралата ще я пресечеш по-лесно отколкото на пешеходна пътека в някои от градовете

ATR-42/72
8 мнения
• Страница 1 от 1